Tikka Masala-wraps!

Hei! I dag startet jeg dagen med rundstykker med brunost (<3<3) mens jeg og Andreas s ferdig Making A Murderer. Til middag i dag lagde jeg Tikka Masala-wraps. P internatskolen jeg bodde p fr var det noe av det beste man kunne f til middag. Alle sammen var helt i ekstase nr de s p tavlen hvor det stod "dagens middag"! I gr inns jeg faktisk at jeg aldri har prvd lage det selv, s p kveldsvakta i gr handlet jeg inn til middagen i dag. Tikka Masala-wraps er s innmari godt, og samtidig s lett lage! Du trenger:

- 400g kyllingkjttdeig.
- 2 dl crme fraiche.
- tortillalefser.
- santa marias tikka masala spice mix.



Du steker kjttdeigen, putter i krydderblandinga og 1 dl vann, og til slutt tilsetter du crme fraiche. Nr dette er ferdig stekt, legger jeg noen skiver ost og litt kjttdeig i tortillalefsene, bretter lefsene sammen, varmer de litt i mikroen s osten smelter og lefsene blir litt varme (jeg la de ikke i ovnen i tilfelle de skulle bli ganske crispy, ettersom jeg synes at det i akkurat denne retten er bedre med myke lefser)Veldig godt med salat ved siden av, spesielt med druer og melon i! Nam!



Utp ettermiddagen gikk jeg bort til mamma.Jeg hrte p Arctic Monkeys og Gengahr og plutselig var jeg fremme hos mamma og hundene. Da ble det masse hundekos, fr jeg og mamma etterhvert dro til bedehuset p mte. Koselig!



Helt bananas.

Image and video hosting by TinyPic

Jepp, jeg lagde nettopp en banan-gif.

I det siste har jeg blitt ganske opptatt av prve utnytte alt av mat man har hjemme, ettersom jeg har merket at det kan vre alt for lett bare kaste mat. Det er jo ganske undvendig, eller hva? Bananen er et godt eksempel p noe jeg har kastet i spla alt for mange ganger! Om de er ganske gule nr du kjper dem, holder de jaggu ikke lenge p kjkkenbenken fr de er omtrent helt svart. Jeg har hatt en tendens til kjpe alt for mange, for deretter bare spise noen f av dem. I gr s jeg at jeg hadde en liten haug med overmodne bananer p kjkkenbenken og hadde s veldig lite lyst bare kaste dem. Likevel om dette er noe de fleste av dere sikkert er helt klar over, s vil jeg bare minne dere p hva man faktisk kan lage av overmodne bananer,i stedet for bare kaste dem. For om dere har skrellet av skallet p en ganske overmoden banan s har dere nok sett at den ser like fin ut inni, bare at smaken er litt stere.



1) Bananpannekaker!
Bde i gr og i dag lagde jeg meg bananpannekaker til frokost. Jeg bruker oppskriften som jeg fant p Eirin sin blogg >her<. Personlig liker jeg godt ha jordbrsylte til dem, men det finnes s masse forskjellig man kan ha p! Forresten, et godt tips er steke delitt lengre enn hva du kanskje tenker gjre. Jeg synes hvertfall smaken blir bedre da, ettersom om de blir litt tykke og lite stekt, kan de fles veldig r inni. Det sier sikkert seg selv, men det er lett tenke at de er ferdige litt for tidlig, s jeg bruker alltid steke de litt ekstra godt.

2) Smoothie!
Bananer er noe jeg nesten alltid putter oppi smoothien min. Det smaker veldig godt og gjr smoothien litt stere enn om man kun tar br oppi. Jeg lagde nettopp en deilig og veldig smakfull smoothiebolle med banan, bringebr, mango, ananas og bringebr/fersken skyr (nb: skyr til 10kr p spar/mega osv n!) nettopp. Liker toppe den med rosiner og musli!

3) Banana nicecream.
Nicecream har jeg aldri laget fr, men ettersom jeg har litt banan igjen som jeg vil bruke opp og endelig har skaffet meg en god blender, skal jeg fryse dem i kveld og lage nicecream i morgen fr jobb! Vurderer putte litt nutella oppi ogs. Oppskrift finner du >her<. S fryktelig enkelt lage, og forhpentligvis veldig godt!

S her har dere noen tips (som dere helt sikkert har hrt om og laget fr (men det er vel alltid greit med en pminnelse?)) for spise opp de overmodne bananene som ligger p kjkkenbenken i stedet for bare kaste dem! Tar veldig gjerne i mot enda flere tips til hva man kan lage av bananer!


Flg gjerne bloggen min p facebook om du vil! Klikk p bildet for komme rett til siden.

Vrruller!

h, lrdagen ble akkurat s fin som jeg s for meg. Det var s godt vre ferdig tidlig p jobb, ta en lang dusj, ordne seg, tenne lys og lage mat sammen med kjresten. Vi snakket og lo til langt p natt, og jeg tenker at det er s fint ha mennesker som dette i livet sitt. Mennesker man kan slappe s godt av med og som man aldri gr tom for samtaleemner med.

I gr prvde jeg jo lage vrruller for frste gang i mitt liv, og det bles bra! Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke har tenkt p lage det fr. Det er jos godt ogs enkelt! Filodeig (vrrull-"papiret") fr man ikke tak i her p ya, men en st kollega av meg var s snill kjpe det for meg p en asiatisk butikk da hun var i byen.



Det som er s greit er at man kan putte oppi akkurat det man vil ha selv og at man egentlig ikke trenger flge noen oppskrift. Jeg endte opp med fylle vrrullene med:

- hodekl
- gulrot
- kjttdeig av svin
- finhakket chili
- finhakket hvitlk



Jeg blandet alt i en bolle og puttet litt olivenolje, soyasaus, salt og pepper oppi.



Deretter var det bare legge litt p filodeigen og brette den sammen. Brettingen varveldig enkel, s det var null problem! Fr f papiret til sitte, er det greit "lime" det sammen med litt vann. Deretter la jeg dem p et stekebrett og penslet de litt med bittelitt olje (man kan ogs bruke vann/egg) Jeg stekte dem rundt syv minutter p hver side, p 200 grader!

Andreas lagde ogs en liten saus til dyppe dem i (som dere ser p bildet over) I den brukte han:

- finhakket chili
- finhakket hvitlk
- olivenolje
- soyasaus
- salt
- pepper

Anbefales, for det var veldig godt ha noe dyppe den i, for f enda litt mer smak!

Skal definitiv lage dette igjen!

PEANUT BUTTER AND CHOCOLATE COOKIES/HEAVEN.

I dag fant jeg ut at jeg skulle lage noe godt! Det er s utrolig sjeldent jeg baker/lager noe spiselig (om man ser bort fra middag), s jeg tenkte det var p tide. Frhatet jeg alt som hadde med matlaging og baking gjre. N har jeg blitt gladere i legge litt mer arbeid i en middag, og jeg kjenner at jeg kunne nske jeg bakte litt mer ogs. I dag startet jeg med noe veldig enkelt: cookies!



Etter ha sett litt p hvilke ingridienser jeg kunne bruke (vurderte f.eks. kokos eller banan) endte jeg opp med noen kjeks med sjokolade, og noen med sjokolade og peanttsmr. Jeg er egentligikke glad i peanttsmr i det hele tatt, men i cookies er det faktisk kjempegodt. Jeg brukte Jif Creamy Peanutbutter, ettersom mamma er gal etter den, og alltid har et glass i skapet (vi fr det sendt i posten av slekningene vre i usa, hihi)



Jeg brukte lys kokesjokolade (fordi jeg hater mrk sjokolade) ogs hadde jeg litt hvit sjokolade som jeg kjpte p flyplassen i Barcelona. (Om du noen gang er p flyplassen i Barcelona, ta turen innom Chocolat Factory!! Jeg kjpte snne hvite "drops" og noen med sjokoladekaramell. Sykt god sjokolade, og de hadde et veldig bra utvalg! Tror de har butikken flere steder i Spania ogs!)



Her er oppskriften:

- 100 g smr
- 1,5 dl sukker
- 1 egg
- 1 ts vaniljesukker (jeg brukte noen drper vaniljeessens siden jeg manglet vaniljesukker)
- 1 ts bakepulver
- 2,5 dl hvetemel
- 2 dl havregryn (lettkokte)
- ei stor teskjei peanttsmr
- sjokoladebiter, s mange du selv nsker

1) Finn frem mixmasteren 2) Pisk sammen smr og sukker til det blir til en slags smrkrem 3) Pisk inn egget 4) Putt vaniljesukker og bakepulver i 5) Tilsett havregryn 6) Tilsett hvetemel. Ikke gjr som jeg har gjort utallige ganger fr nr det gjelder baking, bare kaste alt melet oppi med n gang, fordi whoops s ble det plutselig for trt og for lite vske. Ta litt og litt, til du ser at rren blir til en slagsfin deig. 7) Deretter delte jeg rren opp i to, ettersom jeg ville ha noen cookies med kun sjokolade, og noen med peanttsmrogsjokolade. Da er det bare rre inn peanttsmret/sjokoladen med ei skei. 8) Plasser deretter sm dsjer med rre utover et bakepapir snn du ser p bildet ovenfor.Med denne strrelsen fikk jeg 16 kjeks. 9) Stek kjeksa midt i ovnen p 200 grader, i ca. 10 minutt. 10) Nr de er ferdige lar du de kjle seg ned p en rist!



S sinnsykt godt, og s enkelt! Bytt gjerne ut sjokoladen/peanttsmret med det du selv mtte nske!

It's a date.

I gr dro jeg og Andreas en tur til byen. Det var aller mest for at vi bare skulle f komme oss bort fra ya litt og gjre noe litt annet. Vi gikk rundt og kikket i butikker, jeg kjpte noe smpjask som en neglelakk og en st, liten skjrefjl (av alle ting) og nr vi til slutt hadde blitt skrubbsulten, var det tid for spise p Milano! Det er sjeldent vi spiser p restaurant, utenom p ferie, s det var koselig og godt f skjemme seg bort litt. Vi snakket om ferieplaner og koste oss skikkelig.

Om du av en eller annen grunn skulle dra til Molde, s er Milano (rett ved bussterminalen) en veldig fin restaurant spise p. Vi endte begge to opp med et stort glass cola med isbiter i og kyllingkebab-tallerken. h, helthimmelsk! Kjenner jeg blir sulten bare av tenke p det. Yummie!



Og selvflgelig greide jeg ikke ta bilde fr etterjeg hadde begynnt spise, men alts, det ser fremdeles helt sykt godt ut, eller hva?

dagens middag: kylling & pastasalat



n ligger jeg i sofaen; stappmett! tidligere syklet jeg til butikken. det var herlig (og tungt)! det gr s lang tid mellom hver gang jeg sykler s det blir s utrolig tungt nr jeg frst gjr det. men det var herlig, for himmelen var bl og jeg kjente sola i nakken og det kilte i magen nr jeg fikk et kyss av den fineste jeg vet om (a jobber nemlig p spar) p butikken handlet jeg br, sitron, rundstykker, yoghurt og salat. nr jeg kom hjem igjen, var det tid for middag, og atter en gang ble det kylling. jeg har ftt helt dilla p kylling og har alltidfrossen kyllingfilt i fryseren. i dag ble det salat med kylling og tortellini i, nam!jeg lagde meg ogs en liten dessert; vaniljeyoghurt med jordbr og blbr i!

jeg prver bli litt mer opptatt av hva jeg spiser (men ikke alt for opptatt av det) og jeg blir stolt over det lille jeg fr til. prver kutte ned p godteriet, spise faste mltider og ikke smspise s masse, og om jeg i s fall gjr det; smspise p noe sunnere enn jeg hadde gjort fr. det gr veldig opp og ned, men jeg blir stolt som prver.

tortillapizza

i dag er en fin dag. i dag tvang jeg meg selv opp av senga litt over klokka ti, fordi jeg merker at jeg lettere blir i drlig humr nr jeg sover alt for lenge. da fr man s utrolig lite ut av dagen. s jeg sto opp, lagde meg havregrynsgrt til frokost (det vil si varmet vann og puttet det oppi, haha, kjper alltid snne ferdigpakker fordi jeg er alt for lat til koke grten selv. men alts, de er superpraktiske ha nr man bare vil slenge i seg noe med en gang man str opp!) mens jeg spiste frokost s jeg aidensfield (<3) og koht p jobben (christine koht <3) og etter det spilte jeg litt sims. jeg syklet meg deretter en tur p butikken og var der sikkert en time og handlet. ikke at jeg handlet s fryktelig masse, men jeg elsker ha god tid p butikken! nr jeg kom hjem endte jeg opp med lage tortillapizza for frste gang, og det ble syyykt godt! (og ikke minst superlett lage)



jeg brukte:

corn tortillalefser
raspet norvegiaost
pesto
kyllingkjttdeig (som jeg krydret med diverse krydder nr jeg stekte den)
cherrytomater
litt brokkoli

dette slengte jeg opp tortillalefsene fr jeg stekte de i noen f minutter i ovnen (hadde p ca 200 grader) til osten smeltet. tok ogs p litt salatblader p toppen etter jeg hadde tatt dem ut av ovnen, og vips, s var middagen ferdig! lagde fire stk til meg og mamma, men de var overraskende mettende, s jeg endte ogs opp med litt rester som andreas nettopp fikk smake! p den ene tok jeg p tomatpur i stedet for pesto, og chorizo i stedet for kyllingkjttdeig (siden mamma er kresen og ikke liker kylling og pesto) det var ogs veldig godt!

(i tillegg til sykkelturen har jeg faktisk gtt toturer utenom! damn!)

om meg

elsker store skjerf, pomfri, stripete gensere, potetball, karameller, fretex, konserter (!!), latterkramper, kjrlighet og reise.

arkiv

linker

design by: renate

hits