Julegrantenning.

Hei og god første søndag i advent! I dag dro jeg, mamma, Siv Elisabeth og bestemor på julegrantenning i sentrum. En av mange fine tradisjoner jeg og mamma har, som for meg alltid markerer starten på den fine tiden vi er i ferd med å gå inn i. Det starter alltid med julegrantenning ved kommunehuset, pepperkaker og gløgg. Deretter går vi i fakkeltog til gamlehjemmet, hvor vi tenner enda en julegran. Korpset spiller, vi synger julesanger og barn og voksne går rundt juletreet. Jeg er så glad for at vi har dette her på øya, men blir ganske trist over å se hvordan det minker med folk for hvert år. Jeg føler hvertfall at for noen år tilbake så var det en god del flere som gikk i fakkeltog i forhold til nå. Det var uansett fryktelig koselig! (til tross for at jeg får bittelitt noia av små barn som løper rundt med fakler i hendene. haha, hjelp?)Hundene ble med, og ettersom de fryser fryktelig lett, ble de kledd opp sånn som dette:Søte!Akkurat nå nyter jeg tanken på at jeg har fri i morgen og velger derfor å være våken litt for lenge. Nå skal jeg kose meg med (natt-)pomfri og søppeltv!

3 x CHRISTMAS: En liste.

Det er lett for de fleste å se at jeg elsker advent og jul. I den anledning har jeg laget en liste!Tre tanker om snø.
Snø er magisk. Snø er nydelig. Jeg elsker det! Det er så utrolig vakkert når alt er dekket i hvitt, og jeg blir så glad av å gå ute når det snør tett i tett. Jeg blir jo som andre litt oppgitt når det snør litt, regner litt og det ender opp med å bare bli slaps. Det er ikke noe særlig. Så jeg krysser alltid fingrene for at det skal legge seg et godt lag med snø. Etter nyttår, derimot. Da er jeg ikke så glad i snø lenger. Da er snø mer upraktisk enn koselig. Det er i juletiden det er koselig. En gang snødde det masse når jeg gikk i russebuksa mi i mai... Det var lite kult.

Tre lukter som minner deg om jul.
1) Mandariner. Likevel om jeg ikke er så glad i det, så gir lukten meg skikkelig julestemning. 2) Grønnsåpe (haha, sier det kanskje litt om hvor ofte vi vasker huset?) Det lukter hvertfall jul for meg, for vi tar alltid en litt mer grundig vask av huset før jul, og resten av året bruker vi ofte andre såper enn grønnsåpe. 3) Mange forskjellige matlukter. Pinnekjøtt på julaften. Kokosmakroner, serinakaker og pepperkaker i adventstiden. Og jeg må faktisk få med enda en ting; på coop prix selger vi noen røde duftlys, og jeg får ikke helt til å forklare hvordan det lukter annet enn at det lukter jul på glass og det er helt himmelsk!!  kjøpe meg et sånt et før jul, og det anbefaler jeg deg å gjøre og! (hehe snikreklame for arbeidsplassen min hehe)Topp tre ting å spise.
Pinnekjøtt!!!<3 Det er virkelig noe av det beste jeg vet om. Og så blir det mange nissesjokolader. Freias sjokolade smaker alltid litt ekstra godt når det er innpakket som julenisser og julekuler. Er ikke glad i riskrem, så desserten min etter det store måltidet på julaften er alltid den største sjokoladenissen jeg har. Og så kakemenn, da. Masse kakemenn!

Gode ting å ha i glasset.
Julebrus, julebrus og julebrus. Det er vel i grunn det jeg drikker mest av i desember. Må alltid ha Rudolf og Nissens og/eller Dahls julebrus (på glassflaske vel og merke) til julemiddagen. Alkohol er i grunn ikke en del av julefeiringa vår (noe jeg synes er veldig greit!), men jeg tar meg kanskje et glass hvitvin i år. Om jeg skal velge én drikk til må det nok bli kakao. Det er den eneste varme drikken jeg liker og det er så godt på kalde vinterdager. Jeg har så lyst å si gløgg, for det er så julete og lukter så godt, men jeg synes dessverre ikke det smaker så godt.Jul hjemme, borte med familie/venner eller jul på ferie/i utlandet?
Jeg har feiret de aller fleste julaftener hjemme. Det vil si hjemme hos mamma, bestemor og bestefar. I mange år bodde vi i den ene enden av huset deres, og da tilbragte vi alltid mesteparten av dagen oppe hos dem. Så utrolig koselig. Ett år mamma hadde kjæreste feiret vi faktisk jul i Danmark, og likevel om det var annerledes og litt rart, så var det fryktelig koselig. Danmark er så fint, og det var gøy med litt andre tradisjoner! Jeg er glad i å feire det hjemme hos familie, men hadde ikke hatt noe mot å reist til et annet sted i landet for å feire det heller. Det har bare aldri blitt sånn siden de fleste i slekta mi bor her hjemme. Nå som jeg har kjæreste og 'svigerfamilie', kan det jo hende det blir annerledes et år. Og det er jo litt fint. Men noe julefeiring i syden, det kunne jeg faktisk aldri tenkt meg. Jeg var i Mosambik rundt begynnelsen av advent et år, og det var helt sprøtt å gå i shorts og se at det stod "Feliz Navidad" overalt. Hadde altså null adventsfølelse what so ever. For meg er det så viktig å være med familie og det skal være kaldt ute når jeg feirer jul, så jeg tror nok aldri jeg kommer til å dra til varmere strøk for å feire jul. Syden kan jeg heller reise til en annen gang på året!

Tre julesanger det ikke blir jul uten.
Åh, wow. Jeg sliter så innmari med å velge ut tre, ettersom jeg er så innmari glad i julesanger. Men noen av de fineste jeg vet om må være Driving Home For Christmas av Chris Rea, Home for Christmas av Maria Mena og så bare digger jeg Last Christmas av Wham! Også hører jeg alt for masse på soundtracksa fra Home Alone. De er så innmari bra alle sammen.Topp tre julefilmer.
Elf!!! Hjemme Alene 1&2!! The Holiday! The Santa Clause 1&2! The Holiday! Love Actually! Grinchen! Hehe, her ga jeg bare opp å prøve å nevne tre stk. Er så vanvittig glad i julefilmer at det nesten blir latterlig. Ser dem opp igjen hvert eneste år, gjerne flere ganger hver jul, og går aldri lei. Det er bare den tjueåttende november, og jeg har allerede sett to julefilmer (hehe ops)

Favoritt-julekalendere på tv.
Nr én er så definitivt Jul i Svingen. Jeg og mamma har det på DVD fordi vi absolutt elsker det. Og så savner jeg sånn Jul i Skomakergata. Det minner meg om når jeg var liten og det er bare himla koselig. Og så er jo blåfjell ganske herlig da, likevel om jeg har gått litt lei av det.Tre fine juletradisjoner.
1) Når jeg og mamma finner frem støvler og varme klær og går en tur ut i skogen bak bestemor sitt hus og finner juletre. Dette gjør vi gjerne så sent som den tjueandre desember, så det står klart til lillejulaften. Dette tror jeg vi har gjort de fleste år, og det er alltid like koselig. For meg er det ekstra spesielt når vi går og hogger ned vårt eget juletre, i stedet for å kjøpe et. 2) Jeg er nesten like glad i lillejulaften som i selveste julaften. Jeg blir som et lite barn på lillejulaften. Så spent og det kiler i magen. Det meste er klart til jul. Baksten er ferdig, huset er vasket og juletreet har fått sin plass i stua. Da er det alltid tradisjon hos oss å se Kvelden Før Kvelden på NRK1, samtidig som vi starter å pynte juletreet. 3) Julemiddagen hos bestemor og bestefar. Er så glad for at vi i mange år bodde i samme hus som dem, og alltid har endt opp med å spise julemiddagen sammen med dem. Det er så fint og koselig (pluss at pinnekjøttet bestemor tilbereder er best


(Om du bestemmer deg for å svare på spørsmålene du også, skriv gjerne en kommentar nedenfor så jeg får sett hva du svarer! Det gleder jeg meg veldig til!)

Bytur med mamma.

Snart flytter jeg jo, og da var det på tide med en aldri så liten shoppingrunde sammen med mamma. Jeg kjøpte alt fra et sofabord til planter til skåler, telys, bakeboller, vaskemopp og mye mer man trenger når man skal flytte ut hjemmefra. Endte opp med så mye fint, og ble stolt over hvor prisbevisst jeg greide å være (hadde gjort litt research på forhånd på hvor diverse ting var billigst, og det lønte seg virkelig!) Dagen startet først med frokost på bakeriet: En solrik, yoghurt med musli & bær og årets første kakemanndame ble spist. Nam!Her var sofabordet jeg kjøpte! Har hatt lyst på et sånt et  lenge nå, så er så glad for å endelig ha kjøpt det. I tillegg fikk jeg flere hundrelapper i rabatt pga at jeg kjøpte utstillingsbordet! (sjekk forresten den nydelige sofaen, åh)Etter masse hit og dit og titting i utallige butikker, var det på tide med middag. Vi endte opp på et sted som kalles Hos Gyda, som jeg alltid har trodd var en liten café. Det viste seg altså at de serverte wok/pasta/pizza og mye annen god varm mat, i tillegg til kake. Vi endte opp med to forskjellige pizzaer. Mamma kjøpte en med pepperoni og kjøttdeig og min var med biff og pepperoni. Så innmari god. Skal definitivt tilbake, nam! Vi hadde det veldig koselig. Kikket rundt omkring, snakket, lo og kjente virkelig på julestemningen når gatene var full av julelys og butikkene full av julenisser.Etter vi hadde besøkt plantasjen, endte jeg opp med å ta med meg disse to (pluss enda en liten plante) hjem. Så glad! Gleder meg sånn til å pynte stuen med fine, grønne planter.Stuen hjemme hos mamma ser for øyeblikket sånn ut. Jeg har fortsette å pakke tingene mine i esker, og stuet det i et hjørne. Skal få det på plass i huset snart!

Puuung (퍼엉)

For en stund siden oppdaget jeg denne tegneren fra Sør-Korea, som lager de skjønneste tegningene av hva kjærlighet er. Jeg oppdaget faktisk denne personen takket være noen jeg leser bloggen til, men det er en stund siden, så jeg husker dessverre ikke hvem det var. Uansett, så likte jeg så godt tegningene at jeg nå følger facebooksiden. Der blir det ofte postet nye tegninger, og de er så vanvittig søte.I bioen står det:
"Love" is something that everybody can relate to. And "Love" comes in ways that we can easily overlook in our daily lives. So, I try to find the meaning of love in our daily lives and make it into artworks."Dette er bare noen av de megasøte tegningene. For å se flere kan du trykke >her<

<3 Den første snøen.

Jeg har alltid et stort ønske om at snøen skal komme natt til første desember. Sånn blir det sjeldent, men det er lov å håpe. Men det er helt ok at den kommer i slutten av november, også. Jeg ble med andre ord rimelig happy når jeg så ut av vinduet mitt i dag tidlig!!! Hoppet rundt som en tulling i evigheter, lagde juleliste på spotify og kastet snøballer. Snø i slutten av november/i hele desember er det nydeligste jeg vet om (etter nyttår derimot, da liker jeg det ikke, men nå er det kjempeok!!!) Det er ganske kjedelig når det snør litt, regner litt, og det kun blir slaps på bakken, da. Men i dag har det heldigvis snødd en del, så det er lov å håpe at det kanskje ligger her en liten stund.Se så fint, da!

Krysser fingrene for en hvit jul. Det er så himla kjedelig uten snø på julaften!

Tre fine sanger.

I dag har jeg vært på tidligvakt, laget digg middag (pastasalat med laks og carbonarasaus!), prøvd å lage nøttebarer med sjokolade (mer om det senere), sett siste episode av Gift ved første blikk (buhu) og slappet av. For øyeblikket er det tre sanger i spillelisten min jeg hører utallige ganger per dag. Når jeg først blir hekta på en sang, så hører jeg dem virkelig ihjel. Anbefaler dere hvertfall å høre disse, om dere ikke allerede har hørt dem:

Har en periode nå hvor jeg savner Kaizers Orchestra så sinnsykt, og trøster meg litt med å høre gamle Kaizers-sanger, men også sanger Janove Ottesen har laget/er med i, ettersom han har lagd en del musikk uten Kaizers. For noen år siden laget han en sang til Tore Renbergs bok "Vi ses i morgen" (som jeg faktisk leser for øyeblikket) og jeg elsker den:

Denne sangen hørte jeg masse på for to år siden, men har i det siste blitt hekta igjen. Elsker den! Grand Island (og Janove) <3Også denne sangen må jeg høre flere ganger daglig. Etter å ha sett The Holiday for tusende gang for noen dager siden, tenkte jeg det var på tide å sjekke ut den sangen jeg alltid har synes er så fin. Love it!Hvilken sang hører du masse på for tiden?

Å flytte.

Hei, og god onsdag alle sammen ♥ I dag har jeg vasket hus! Om ikke så alt for lenge skal jeg nemlig flytte sammen med kjæresten min, og jeg gleder meg så utrolig. Noen i familien eier et hus som vi skal få bo i, og det er egentlig litt sprøtt å tenke på. Første gang jeg flytter ut hjemmefra (om du ser bort fra internat) og da flytter jeg inn i et helt hus. De siste månedene har de pusset opp litt. Vi har hjulpet til å malt vegger og vinduskarmer, og det har blitt lagt helt nytt gulv. Snart er oppussingen ferdig, og da blir det klart for innflytting. Stuen er ferdig, så vi har begynt å få inn litt møbler, hengt opp gardiner og i dag vasket vi hele rommet (pluss kjøkkenet) Det kiler i magen når jeg tenker på at jeg snart skal flytte og jeg greier knapt vente til å endelig få pynte med planter, bilder og pynteting. Husker dere jeg snakket om at vi hadde kjøpt oss en sofa? Det er den som står innerst ved veggen på bildet under. Jeg synes den er veldig fin, enkel og nøytral. Også er den faktisk kjempedeilig å sitte i! Den andre skal selfølgelig ikke stå der, men vi har ikke fått alt på plass enda. Jeg gleder meg sånn til å få vise dere bilder av det endelige resultatet, for jeg tror vi kommer til å få det skikkelig koselig her.Det blir en annerledes hverdag enn jeg har nå. Akkurat nå bor jeg i et hus sammen med mamma og to hunder, og plutselig skal jeg kun bo sammen med kjæresten min. Det blir uvant, selvfølgelig litt trist å flytte fra mamma, men samtidig veldig nytt, spennende og fint! Det eneste jeg sliter med nå som jeg venter på å få flytte er å ha skikkelige rutiner her hjemme. Vil så gjerne starte på denne nye hverdagen med en gang, enda jeg egentlig vet at jeg kan starte å spise sunt, trene yoga på stuegulvet og lese mer bøker her hjemme også. Dere kjenner vel kanskje også til denne følelsen? Når noe nytt skjer i livet, tenker man ofte "da skal jeg gjøre ditt, og da skal jeg gjøre datt!" når man egentlig allerede kan starte på det.


Jeg har forresten laget en egen facebookside til bloggen, ettersom noen venner som ikke har bloglovin, ønsker en lettere måte å få oppdateringer på. Har uansett tenkt på å lage en facebookside til bloggen en god stund nå, så da hoppet jeg bare i det. Du kan like den her, om du ønsker det.

Jeg har allerede fått 31 likes, og likevel om det kanskje ikke er all verdens, så er det mer enn jeg så for meg! Takk til alle som liker, dere er fine! ♥ (Det eneste som er kjedelig er at jeg ikke kan se alle som liker siden. Jeg ser kun de jeg er venn med på facebook. Om du tilfeldigvis vet om en måte man kan se resten på, vil jeg veldig gjerne vite det!)

Om å finne den der balansen.

Jeg har aldri likt å trene. Jeg har aldri likt sport. Egentlig så har jeg vel aldri likt å bevege meg noe i det store og hele. Gym har alltid vært et mareritt, og jeg har vel egentlig aldri funnet en sport jeg har likt å drive med. I alle år har jeg levd på loff med nugatti og middagsrester. Jeg har alltid hatt et lite problem når det har kommet til å spise skikkelig, både fordi jeg er alt for glad i godis, men også fordi jeg hater brødskive og er fryktelig kresen. Når jeg sier jeg hater brødskive så mener jeg at jeg synes det smaker fryktelig kjedelig, og jeg har aldri visst hva jeg skal ha på. Kaviar likte jeg kun når jeg var yngre. Leverpostei likte jeg ikke noe særlig. Ost ble for kjedelig. Salami stinket. Skinke funket i ostesmørbrød. Når jeg tenker meg om, er det kanskje nugattien som har gjort at jeg har overlevd i alle år!

Neida, men poenget mitt med dette, er at den usunne livsstilen jeg har hatt i så mange år, gikk ganske fint når jeg var yngre. Selvfølgelig var det ikke akkurat så bra, men sånn var det, og det gikk greit. Nå er jeg tjueen, jobber og har ikke den samme energien som når jeg var tretten. Jeg hadde ikke trodd at man skulle merke det så godt allerede nå. Jeg er jo faktisk bare tjueen. Men jeg kjenner godt på kroppen, at det å være våken til klokka fem om morgenen og sove til klokken to, ikke akkurat er like lett lengre. Jeg kjenner godt på kroppen at å leve på loff med nugatti gjør meg fryktelig sliten, lat og absolutt ikke gir meg overskuddet til å lufte hunder, dra på jobb og i tillegg gi av meg selv som kjæreste, datter og venn.

Jeg har alltid skyet unna det å bli opptatt av hva jeg spiser, og trening. Nettopp fordi jeg alltid har vært bevisst på presset man får fra alle kanter om at "Å SPISE SUNT EEER SÅÅÅÅ VIKTIIIIG" og at "DET ER SÅÅÅ FARLIG Å VÆRE OVERVEKTIG ALTSÅÅÅÅ" og jeg har ikke hatt lyst å la dette påvirke meg. Jeg husker mennesker som jobbet på skolen, som ofte ga oss en lang tale om hvor viktig det var å trene og spise sunt. Dette ga bare motsatt virkning på meg. Jeg hadde ingen interesse av å begynne å spille fotball, sånn som de andre i klassen, bare fordi det visstnok skulle være sunt for meg eller fordi det ga et eller annet slags samhold med medelever. Jeg var så himla lei av å høre om dette at jeg ikke en gang orket å se om det fantes en sport der ute for meg. De fleste av oss vet jo allerede at det er viktig å spise sunt og å holde seg i aktivitet, men når man er fjorten år føler jeg at det er andre ting som skal stå i fokus. Derfor dyttet jeg tanker og meninger som dette til sides, og spiste loff med nugatti nesten litt i protest til alle de hysteriske menneskene der ute. Nå er dette selvfølgelig ikke den beste måten å håndtere dette på, men så var jeg jo bare et barn.

Jeg har heldigvis blitt lært opp hjemme til at antall kilo man veier ikke har noe særlig å si. At man er fin om man er tynn, og at man er fin når man er tjukk. Og når jeg da plutselig oppdaget dette kroppshysteriet, var det akkurat som jeg gikk litt i protest. Jeg føler dette henger igjen ennå. Plutselig nå, når jeg ser hvor viktig det er for meg og kroppen min at jeg har et noenlunde sunt kosthold, og i blant holder meg litt i aktivitet er det som om noe inni meg som sier "jeg vil ikke! jeg vil ikke bidra til kroppspresset!" For det er nettopp det jeg føler jeg gjør, enda hvor dumt det kan høres ut. Jeg føler at når jeg nå setter mitt eget, lille fokus på trening/kosthold, så vinner den personen på skolen som aldri ville holde kjeft om kropp/trening. Da vinner alle de latterlige "gå ned fem kilo på null komma niks!"-sidene. Men det gjør den faktisk ikke. For jeg velger å sette et sunnere fokus på det. Jeg velger å gjøre dette for meg. Jeg vil ikke bli som denne personen og holde lange taler til usikre ungdommer om hvor farlig det er å bli overvektig. Jeg vil ikke nærmest tvinge mitt fremtidige barn til å bli interessert i en sport, om jeg tydelig ser at dette ikke er noe barnet liker. Jeg vil ikke se stygt på andre mennesker om de spiser sjokolade klokken tolv på en tirsdag. Jeg vil jo bare lytte til kroppen min, og gjøre kroppen min godt. Og det er faktisk lov, Karen Anna!

Jeg tror det meste handler om å finne en god og sunn balanse som passer deg. Nå når jeg sier jeg skal prøve å få en litt sunnere livsstil, så vet jeg med meg selv at jeg ikke har interesse av å bli en av dem som henger på treningssenteret seks av syv dager i uka. For som jeg sa, så er jeg ikke så glad i å trene. Kanskje jeg blir det, men det tror jeg ikke. Målet mitt er å til slutt greie å finne min egen, gode balanse. Både når det kommer til døgnrytme, hvor mange timer i uken jeg vil bruke på å holde meg i fysisk aktivitet og hva jeg vil spise. Ingen skal få fortelle meg hva jeg burde eller ikke burde. Tren hver dag om det er dette som gjør deg og kroppen din glad. Eller om du blir glad av å gå noen få turer i løpet av en uke, og bruke resten av fritiden din på å lese bøker eller se filmer, så gjør du det! Lytt til kroppen din, og finn din egen balanse! Jeg er så himla lei av at andre skal fortelle oss hvor ofte vi burde gjøre ditt og datt! Så lenge du og kroppen din har det bra, så er det ingenting annet som teller.Julemesse.

I dag dro jeg og mamma en tur bort til forsamlingshuset. Hvert år har vi nemlig julemesse her på øya, og det er noe av det koseligste jeg vet om. Det er alltid i midten/slutten av november, og det er rundt denne tiden jeg ikke greier å vente med å starte å se julefilmer og drikke julebrus, for det er nå jeg kjenner at desember er rett rundt hjørnet. Det var  masse fint å se på! Klær, ullsokker, ullgensere, nydelige kopper/skåler laget av keramikk, dukkeklær, smykker og masse annet fint. I tillegg står det et heftig kakebord i lillesalen, hvor man kan få kjøpt kaffe/brus og noe godt å spise.

Frokosten i dag ble altså julebrus, pølse med brød og oreokake. Ganske okei!!Jeg er helt gal etter skjerf og halser, og greide ikke å dra derfra uten å få med meg ett hjem. Etter mye om og men stakk jeg av med denne nydelige lyseblå halsen!Mamma var så søt at hun kjøpte sokker til meg (passer ganske fint siden jeg alltid er kald på føttene, og ettersom noen tydeligvis spiser sokker hjemme (hehe regner med jeg ikke er den eneste som greier å miste utallige par sokker i løpet av et år?), så passet det godt med et nytt par) Hun skulle også kjøpe disse nydelige vottene til meg i julegave, men så ble det en liten misforståelse mellom hun og hun som solgte dem sånn at jeg fant ut at hun kjøpte dem, haha. Så da ble det ingen overraskelse. Men det gjorde ingenting for meg, for jeg gleder meg så så så masse til å bruke disse i vinter. Rosafargen er megasøt og jeg elsker dem! Tusen takk, gode mamma.Ellers i dag har jeg tryglet Andreas om å se The Holiday (igjen) med meg og slappet av lenge på sofaen. Søndager altså <3

Årets første julefilm.

Wow, dette har vært litt av en uke. Mensen, folkens. Det tapper meg av all energi. Det høres ut som en dum unnskyldning for å ligge inne og synes synd på seg selv, men jeg er helt seriøs når jeg sier at jeg aldri er så sliten som når jeg har mensen. Jeg tror jeg kunne ha sovet døgnet rundt om jeg hadde fått lov. Så denne uken har jeg med andre ord tilbragt mange timer på sofaen. I tillegg har humøret vært som en helt syk jojo. Da er det hvertfall fint å ta med dyna ut i sofaen og se favorittfilmene sine og slappe helt av. På søndag var vi som sagt hos bestemor og bestefar og feiret bestefarsdag, og det var også veldig fint.Jeg er jo helt avhengig av å farge håret mitt (gjør det seriøst alt for ofte, så ofte at kunder på butikken enten ikke kjenner meg igjen, eller ikke legger merke til at jeg var blond i går og brunette i dag, fordi de er så vandt med at jeg alltid farger det) og i løpet av denne uken, satt jeg hjemme en kveld og tenkte "jeg takler ikke mer av denne utvaska hårfargen og denne lange etterveksten!!!" og dro på butikken og hamstret inn hårfarge og godis. Det hjalp hvertfall masse på humøret, og rødfargen ble ny og fresh igjen: (alle rundt meg var sjokkert over at jeg faktisk valgte rødt igjen, og ikke gikk for en ny farge, haha)Denne søte karen har også tilbragt mange timer ved siden av meg på sofaen, og det er jo veldig kos. Han er så sykt kosete og skal alltid ligge inntil meg, aw.I dag sov jeg helt til klokken 13:00 (yep, wow) og våknet av at mamma ropte at det ble hjemmelaget pizza til frokost. Helt ok en fredags "morgen"! Vi satt på vinterens første julefilm, nemlig en av de store favorittene våre: The Holiday ♥♥♥ Den er så utrolig koselig og fin, og det er umulig å være i dårlig humør når man ser den.

Nå skal jeg snart på jobb. Kan ikke si jeg har fått så masse ut av denne dagen, men den har vært veldig fin likevel. Av og til er det godt å bare ha en skikkelig lat uke. God helg!

Youtubetips: Makeupmalin.

Jeg må innrømme at jeg er en sucker for youtube. Subscriber til alt for mange og kan sitte i timesvis og se på youtubevideoer. De aller fleste jeg abbonerer på er britiske eller amerikanske, men for noen måneder siden hørte jeg om en norsk youtuber som jeg måtte abbonere på med én gang! Nemlig Makeupmalin. Hun er herlig, sprø, fryktelig morsom og veldig søt! Hun har videoer som det her:Men også videoer som det her:Og i blant har hun vlogs som det her:Anbefales!

Conqueror.

Hei! Siden sist har jeg kjøpt min første sofa (på en kjøp/salg side til 400,-, but still. det var en fin sofa og det er det første jeg og A har kjøpt sammen), laget verdens diggeste kylling/pesto/hvitost/cheddar/tomat/ruccola-pizza (med bernaise på erlik himmelsk), pakket litt mer ting i pappesker, lært å "stave" navnet mitt på tegnspråk, sett halve Jurassic World (som jeg forresten elsker hittil, og som jeg hater at jeg ikke har fått sett ferdig enda), hatt lange samtaler i tlf/skype med gode venninner, startet planleggingen av julekalender til mamma og kjæresten, feiret bestefarsdag med fine familiemedlemmer og pushet meg selv til å prøve å skrive ned ting litt oftere. Om det så blir latterlig dårlig, så prøver jeg i det minste å skrive litt en gang i blant.Jeg har også hørt på AURORA, og jeg elsker denne sangen (som jeg tror hun ikke har på spotify enda, men som jeg har hørt live og på fifa og som gjør meg sååå glad)

Har du feiret farsdag, bestefarsdag, sett en god film eller spist noe godt i det siste?

Hotel Scandic Scandinavie / Ålesund.

For et par uker siden tok jeg og A oss en mini-liten Ålesundstur. Vi satt på med en kompis, og det var altså så sinnsykt fint ute denne dagen;Sånn så det ut over Ørskogfjellet og hallo, se på det her, da!Men til det som dette innlegget egentlig skulle handle om; nemlig hotellet vi sov på. Scandic Scandinavie, betalte rundt 990,- for en natt, ligger supersentralt i Ålesund, og jeg synes det var kjempefint/koselig/stilig/ikke så alt for stort og "upersonlig". Spisesalen var intim og koselig med store vinduer og stort og deilig utvalg ved frokosten. Kunne  ønske at vi skulle tilbringe enda et døgn der, men sånn ble det ikke denne gang. Det er kanskje ikke til så masse nytte for dere, men jeg liker likevel å skrive litt om hoteller jeg har vært på, sånn at i tilfelle du planlegger en Ålesund-tur en gang i fremtiden så har du litt hotell-tips! Rommene var enkle, lyse og fine, og jeg kunne sitte i vinduskarmen (=stort pluss) Nå skal det sies at dette er det eneste hotellet jeg har vært på i Ålesund, og det finnes sikkert mange fine nede ved sjøen, men dette er hvertfall også et godt alternativ. Og hey, kinoen ligger rett ved siden av, pluss at det er en Egon-restaurant i kjelleren!

Konsertlokalet Terminalen var forresten så så så koselig. Dette var nok det beste bildet jeg tok av det, ehe, men det var bare skikkelig fint, altså! Plakater av alle som har spilt der, to veldig fine bar-områder og koselige lys i taket.Vårruller!

Åh, lørdagen ble akkurat så fin som jeg så for meg. Det var så godt å være ferdig tidlig på jobb, ta en lang dusj, ordne seg, tenne lys og lage mat sammen med kjæresten. Vi snakket og lo til langt på natt, og jeg tenker at det er så fint å ha mennesker som dette i livet sitt. Mennesker man kan slappe så godt av med og som man aldri går tom for samtaleemner med.

I går prøvde jeg jo å lage vårruller for første gang i mitt liv, og det ble sååå bra! Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke har tenkt på å lage det før. Det er jo  godt og  enkelt! Filodeig (vårrull-"papiret") får man ikke tak i her på øya, men en søt kollega av meg var så snill å kjøpe det for meg på en asiatisk butikk da hun var i byen.Det som er så greit er at man kan putte oppi akkurat det man vil ha selv og at man egentlig ikke trenger å følge noen oppskrift. Jeg endte opp med å fylle vårrullene med:

- hodekål
- gulrot
- kjøttdeig av svin
- finhakket chili
- finhakket hvitløkJeg blandet alt i en bolle og puttet litt olivenolje, soyasaus, salt og pepper oppi.Deretter var det bare å legge litt på filodeigen og brette den sammen. Brettingen var veldig enkel, så det var null problem! Får å få papiret til å sitte, er det greit å "lime" det sammen med litt vann. Deretter la jeg dem på et stekebrett og penslet de litt med bittelitt olje (man kan også bruke vann/egg) Jeg stekte dem rundt syv minutter på hver side, på 200 grader! 

Andreas lagde også en liten saus til å dyppe dem i (som dere ser på bildet over) I den brukte han:

- finhakket chili
- finhakket hvitløk
- olivenolje
- soyasaus
- salt
- pepper

Anbefales, for det var veldig godt å ha noe å dyppe den i, for å få enda litt mer smak!

Skal definitiv lage dette igjen!

PROFIL
LINK
LINK
LINK
LINK

designet er
laget av renate
hits