Podcast og brev i posten!

Herregud, så godt det føles å endelig tørre å gjøre noe man alltid har hatt lyst til! Jeg kommer enda ikke over at jeg lagde video, og det som er så innmari deilig er at det ikke føles like skummelt nå. Jeg har nettopp filmet litt og driver og gjør siste finish på en video med litt klipp fra turen vår til Barcelona. Jeg kunne ønske det ble en skikkelig reisevlog, men ettersom jeg ikke filmet så mye jeg kunne ønske jeg gjorde når jeg var i Barcelona, så blir den ikke helt sånn jeg kunne ønske. Men dere får likevel en liten smakebit på ferien vår! Videoen kommer mest sannsynlig til å bli postet i helga. Er dere gira?

I går spiste jeg digg frokost:


Knekkebrød med masse godt på, banan og peanutbutter & sjokolade-cookie som jeg lagde dagen før. Nam!

Jeg så en haug med Girls-episoder og lagde pannekaker med bacon til middag, før jeg bevegde meg ut i kulden. Onsdag betyr kveldsvakt og jeg gikk til jobb ute i den nydelige snøen samtidig som jeg hørte på podcasten 'Serial'. Jeg rakk å høre hele episode én på vei til jobb, og nå er jeg helt hekta! Om du ikke allerede har hørt om den, så handler den om etterforskinga av en drapssak. Etter Making A Murderer har alle tatt av når det kommer til sånne historier, sånn at denne podcasten er litt i samme gata. Anbefales om du synes sånt er spennende!

I dag fikk jeg endelig brev i posten! Jeg har jo fått en brevvenn fra Sverige, og det er så innmari spennende å bli kjent med et annet menneske bare ved å skrive på papir!Jeg har kveldsvakt i kveld også, men det går greit når jeg får nyte timene før jobb ved å lese brev, spise wok til middag, se noen episoder Girls og høre podcast (for hey: ny episode av mariell og saras podcast i dag!) Og så skal jeg gjøre litt sånne kjedeligere ting som å legge sammen klær og støvsuge, da. Ha en superfin torsdag. Snart er det helg, så hold ut!

19/01/2016.

Halloen! Dere er alt for gode! Etter jeg la ut videoen i går kveld har jeg fått så fine kommentarer både her, på youtube og på instagram. Det gjorde meg innmari glad, og dere gjorde sånn at dette ikke ble i nærheten av så skummelt som jeg hadde sett for meg. Takk for det! Jeg er faktisk ganske gira på å prøve å lage litt flere videoer i blant. Det er så godt når man endelig tør noe man aldri har turt før! (Eller okei; jeg har faktisk hatt en del videoer på youtube/bloggen for noen år siden, men de har jeg alltid endt opp med å slette ganske fort. Denne gangen skal jeg ikke gjøre det!) Jeg driver og setter sammen en liten video fra Barcelona-turen til meg og Andreas i fjor sommer, ettersom jeg fant ut at jeg faktisk filma litt av turen likevel. Jeg hadde egentlig planer om å lage en reisevlog da vi reiste nedover, men det ble det ikke noe av. Men jeg tror jeg har nok til å kunne lage en liten video fra turen. Kom gjerne med tips til ting jeg kan gjøre/snakke om i en ny video!I dag våknet jeg rundt halv elleve, hoppet inn i utedressen min og gikk ut i snøen. Jeg skulle besøke hundene og være litt hos dem til mamma kom hjem igjen. Se så innmari fint det var ute, da! Det snør så sinnsykt mye for tiden, og jeg har skikkelig blanda følelser. Kunne sånn ønske at denne snøen kom i desember i stedet for nå. Men jeg prøver bare å sette pris på den, for når det ligger såpass mye snø på bakken som det gjør nå er det jo i grunn skikkelig fint!

Etter å ha spist ristorantepizza (for andre dag på rad. åh, ristorante er best) og snakket litt med mamma, tok jeg turen hjem igjen. Nå skal jeg se Girls, vaske litt klær og kanskje skrive et brev. God tirsdag alle sammen!

Forresten! Jeg mangler bare åtte likes på facebooksida mi til jeg har nådd hele 100 likes! Hadde blitt  glad om du ville like facebooksida mi. (Bare trykk >her<) Og om du allerede gjør det; så gøy! Tusen takk!

Frifredag/Shopping/Vårruller.

Hei, og god helg alle sammen! I dag har jeg faktisk hatt fri fra jobb. Det er sykt sjeldent at jeg har fri på fredager, for vanligvis har jeg kveldsvakt da. Så denne dagen måtte nytes. Jeg elsker egentlig fredager, og det var godt å få litt av den fredagsfølelsen jeg i blant lengter etter. Egentlig følte jeg for å sove lenge, men samtidig hadde jeg så innmari lyst på litt nytt til garderoben. Jeg har begynt å se gjennom ting jeg skal gi til fretex og ting jeg vil prøve å selge, for det er så mange plagg jeg ikke bruker lenger. Så i dag når jeg skulle shoppe, valgte jeg å gå litt ut av komfortsonen. Jeg ville kjøpe plagg som jeg virkelig digger, men som jeg ofte ikke "tør" å kjøpe. Fordi jeg tenker at de er litt for spesielle og kanskje jeg ikke kommer til å bruke det. Derfor blir jeg så fort lei klærne mine. Fordi klærne jeg ofte ender opp med å kjøpe er ikke helt meg. Og de er ofte litt kjedelige, sånn at jeg fort blir lei av dem.Jeg gikk et lite kvarter bort til hvor jeg skulle vente på bussen, men beregnet litt for god tid. Jeg trodde virkelig at jeg skulle fryse tærne mine av fordi au au au. Hver gang sier jeg til meg selv "aldri mer converse om vinteren", men så ender jeg likevel opp med å gå i dem. Jeg er håpløs. Heldigvis kom bussen (ett kvarter etter jeg kom frem til busstoppet, ugh) til slutt og jeg fikk varmen i føttene igjen.Noe av det jeg liker med januar er at jeg kan må pakke meg inn i alt for digre skjerf.Det var fint å ta bussen innover til byen, for det var så innmari fint ute. Vinteren er fin, til tross for kulden. Sånn så jeg ut. Glad for at jeg fikk bruke de nye skoa mine og den nye kåpa mi igjen. Jeg kikket først på Cubus, fant meg to plagg, for så å traske bort til Bik Bok, som faktisk var målet for hele turen. Bik Bok er en butikk hvor jeg sjeldent finner klær jeg liker godt, men etter å ha kikket litt på nettet måtte jeg bare dra til byen. Akkurat nå har de så sykt masse stilig der! Jeg endte opp med å svi av alt for mange kroner der, men tenkte at det er verdt det. Det er såpass sjeldent at jeg finner plagg jeg virkelig digger her i byen. Og så var det jo på tide å oppgradere garderoben litt. Jeg fant så mange klesplagg som var skikkelig meg, og det er så gøy.

Den største grunnen til at jeg dro til byen var faktisk denne toppen her. Den ble med meg hjem, og jeg er så lykkelig nå. Se så fin!?!Kjøpte også denne buksa, som er crazy og herlig og som jeg absolutt digger. Det er så mange fine plagg jeg fikk med meg hjem, som jeg har veldig lyst til å vise dere! Jeg sitter derfor og lurer på om jeg greier å manne meg opp til å lage en liten video hvor jeg viser det jeg kjøpte. Om jeg ikke tør, kommer det et innlegg etterhvert med bilder av innkjøpene. Hva synes du om en eventuell video? Yes/no?Jeg synes det er så fint å bo på en øy. Jeg er en av dem som håper det ikke blir bro her, ettersom jeg synes ferge er så koselig og fint. Jeg tror alle har godt av ti minutter til å slappe av og sette pris på det fine øyeblikket før de suser av gårde i hu og hast og stresser seg gjennom resten av dagen.I byen kjøpte jeg også vårrull-papir, og lagde vårruller til middag! De ble veldig gode, men jeg puttet oppi litt for masse chili, så jeg synes de ble alt for sterke! Whoops.Etter en uke uten så alt for masse godis, var det skikkelig godt med jordbær og smeltet sjokolade til dessert! Og så noen glass cola med sitron i. Nam!

Håper du har hatt en god fredag, og god helg. Klem!

Den der januarfølelsen.

Hei gode dere! Wow, om en halvtime starter vi på fredagen igjen. Jeg har ikke vært så aktiv her denne uken. Har brukt fritiden min til å se Girls, sove og lese bok og resten av tiden på jobb. De siste dagene har jeg kjent litt på at januar kan være en litt tung måned. Samtidig som jeg har det innmari bra, har en bedre døgnrytme enn jeg har hatt på lenge, spiser relativt sunt (!) og har gode rutiner, så har jeg jobbet en del denne uken og jeg har generelt bare vært ganske sliten. For januar kan jo være litt tung. Det er kaldt ute. Iskaldt. Litt snø på bakken, noe jeg elsker..... I desember. I januar er jeg ikke fult like glad i snø og kulde. Likevel om det fremdeles er veldig fint og koselig, så blir alt hundre ganger mer slitsomt når det er så kaldt.


(Et bilde jeg tok for et par år siden i Rauma, hvor bestefaren min feiret bursdag)

Men jeg skal ikke klage. Jeg tok meg en etterlengtet middagslur i ettermiddag og gleder meg over å ha fri i morgen. De siste dagene har jeg hatt opplæring på bakeriet vi har på jobb. For i samme bygg som matbutikken har vi nemlig et bakeri, og der skal jeg jobbe noen lørdager i blant. Det er litt slitsomt å sette seg inn i masse nytt og fylle hodet med ny informasjon/rutiner/ting man må huske, men samtidig så elsker jeg litt utfordringer og å lære nye ting. Jeg gruet meg skikkelig til å steke sveler og vafler (ja, litt teit, men får sånn noia over all matlaging, enda hvor lett det kan være) men gjett hva; det gikk jo kjempefint! Det er godt når man føler man får det til. Jeg gruer meg fremdeles litt til å ha vakt der alene, men jeg tror det skal gå fint. Jeg har fått god opplæring og hjelp av flotte kollegaer! Og så skal det bli veldig godt med litt variasjon mellom matbutikken og bakeriet i blant.

I morgen tenker jeg å bruke fridagen min til å ta meg en bytur. Sitter med en liten klump i magen og tenker at jeg kanskje ikke burde, men samtidig har jeg lyst å skaffe en del basics og "nødvendige" ting til garderoben, for så å gi bort/selge litt jeg aldri bruker mer. Litt opprydding og planlegging i begynnelsen av året gjør alltid godt. Så får jeg heller være flinkere resten av året og ikke shoppe så masse. Jeg skal ha med meg bok å lese når jeg sitter på fergen, kanskje ta meg en liten tur på café, høre på god musikk på bussen og kikke i butikker. Det gjør meg i grunn ikke så mye å reise alene i morgen, for av og til er det litt godt med litt tid for seg selv også.

Finfinfin torsdag.

Hei alle sammen! I dag er en skikkelig god dag. Jeg har fri i dag, og sov derfor frem til elleve. Da gikk jeg ned og lagde meg en deilig frokost som bestod av havregrynsgrøt med kanel og banan med litt eple og tørket aprikos ved siden av. Jeg har spist mer regelmessige måltid i det siste, og det gjør meg så glad. Det er noe jeg alltid har slitt med, for som oftest har jeg bare spist akkurat det jeg har hatt lyst på, akkurat der og da. Og det kjenner jeg at kroppen min ikke alltid blir like glad for. Derfor er det godt når jeg får til en litt bedre rytme!Jeg spiste frokost og lå på sofaen og så Girls helt frem til det plutselig var langt utpå ettermiddagen. Jeg startet å se Girls for ca en måned siden (jada, jeg henger skikkelig etter. jeg gjør alltid det) og jeg er helt hekta. Definitivt en av mine favorittserier!

I fire-tia tok jeg og mamma turen til butikken og for å besøke bestemor og bestefar litt. Når jeg kom hjem ryddet jeg litt på kjøkkenet til A kom hjem. Og hva hadde han i hendene når han kom inn? Jo, roser! For noen år siden var jeg hun som synes det var himla kleint og rart å få blomster, men nå elsker jeg å få blomster! I tillegg tok han med favorittsjokoladen min. Grunnen er at i dag er jeg så heldig å ha fått være kjæresten til den flotteste jeg vet om i hele to år!En sånn dag måtte jo feires med en ekstra god middag. Derfor ble det biff, pomfri og bernaise:Vi så Lilyhammer, spiste oss helt sinnsykt mett og slappet av på sofaen. En annen kul ting med denne dagen er at jeg endelig fikk kjolen jeg bestilte på nett. Den er fra H&M, kostet bare 100,- og jeg elsker den.Jeg har forelsket meg helt i denne type kjoler. Vet ikke hva sånne kalles, men jeg bare elsker formen på den (samtidig som jeg skjønner at det kanskje kan se litt rart ut i blant, men jeg synes det er veldig stilig likevel) Det er godt å finne plagg man føler seg vel i! Har bare lyst å hamstre inn mange forskjellige kjoler i denne formen, og kun gå med det. Det er faktisk helt sykt at jeg tenker sånn, for vanligvis hater jeg å gå i kjoler.

Bananpannekaker og besøk.

Jeg har ikke jobbet siden torsdag og skal ikke på jobb før onsdag og jeg nyter fridagene skikkelig! Kjenner at litt fri virkelig gjør godt akkurat nå. I dag sov jeg lenge, og endte opp med å lage bananpannekaker til frokost. Jeg har prøvd det to ganger før, men det har aldri blitt bra. Nå som jeg så det lå noen overmodne bananer på benken, og vi har en helt ny (og veldig god!) stekepanne her hjemme, tenkte jeg at jeg kunne prøve igjen. Og denne gangen gikk det superbra! Jeg har slitt litt med å finne noe jeg synes smaker godt til disse pannekakene, men fant ut at jordbærsyltetøy (uten klumper, hehe, er fremdeles som et barn og takler ikke klumper i syltetøyet..) var kjempegodt på!Noen pannekaker og youtubevideoer senere var jeg ute i januarkulden, på vei til mamma. En ting jeg synes er vanskelig med å flytte ut er at jeg føler jeg ikke besøker mamma ofte nok. Jeg bor bare en kvarters gåtur fra henne, men med jobb og plutselig en ganske annerledes hverdag har jeg ikke vært flink nok til å ta turen bort. Eller kanskje jeg er det, og det bare føles rart ettersom vi er vandt med å se hverandre hver dag? Jeg tror uansett jeg kan bli litt flinkere. Så i dag pakket jeg meg inn i den digre utedressen min og gikk skogsveien bort til mamma. Det var så himla fint ute (til tross for at det var sinnsykt kaldt) og jeg fikk knipset noen koselige bilder på veien:

Jeg derimot, så kanskje ut som en liten tufs der jeg gikk, men heller tufs enn iskald!:Etter masse hundekos, litt julefilmtitting (jeg endte nok opp med å snakke hull i hodet på mamma i stedet for å følge med på filmen, men koselig var det uansett), en handletur og litt pizzaspising dro jeg hjem igjen. Da fikk jeg besøk av Silje og Silje Eirin og da disket jeg opp med litt godis og noen store kopper kakao med marshmellows i!Nå har jeg oppdatert profilen på goodreads litt, og satt meg som mål å lese 12 bøker i år. Jeg sa jo 10 tidligere, men økte det til 12. Håper jeg får det til! Jeg har massevis av leselyst for tiden og gleder meg skikkelig til å legge bort pc'en og finne frem det mykeste teppet vi har og boka jeg holder på å lese. Tar gjerne i mot gode boktips, og legg meg gjerne til som venn på goodreads.com! (heter bare karen anna der)

Min julaften i bilder.

Den tjuefjerde desember våknet jeg rundt kvart over syv om morgenen. Jeg løp ned til stuen der Andreas allerede satt, pakket et pledd rundt meg og satte på Jul i Svingen på pc'en. Etter han syklet til jobb litt over halv åtte, lå jeg her fremdeles og halvsov med koselige juleprogrammer i bakgrunnen. Klokken kvart over åtte tenker jeg "nei, nå må jeg spise frokost. mamma kommer jo og henter meg om en halvtimes tid" før jeg sjekker vaktlista en ekstra gang og plutselig innser at det er halv ni jeg skal møte opp i butikken, ikke klokken ni, sånn jeg av en eller annen grunn tenkte. Jeg ringer mamma og sier "du må komme nå!! jeg begynner halv ni!" Eggerøra jeg hadde laget kvelden før og gledet meg til å spise til frokost, ble kastet på en brødskive som jeg rakk å ta tre biter av før mamma var her. Jeg heiv på meg coop-klærne og sutret litt over at dagen startet så stressende. Men det gikk fort over, og jeg var klar for noen timer på jobb.Jeg fant frem en nisselue (som var alt for liten) og gikk rundt på coop og fylte på melk og fløte, kjøttdeig og pølser, ekspederte kunder og ryddet i hyller frem til klokken hadde passert ett.Midt under vakta kom mamma innom med gledelige nyheter: begge julegavene til Andreas som jeg hadde bestilt på nett (i siste liten) kom frem!! Jeg hadde fått melding tidligere på dagen om at den ene skulle komme frem i tide, men den andre trodde jeg ikke skulle komme før om flere dager. Jeg ble så innmari glad og gledet meg til å gi dem til han!Når klokken var rundt 13:20 var jeg hjemme i huset igjen. Gleden av å være ferdig var  stor, likevel om det var en fin dag på jobb. Endelig kunne julaften starte sånn skikkelig. Jeg slappet av på sofaen litt før jeg fant frem kjolen min og sminket meg litt mens jeg hadde på Tre Nøtter Til Askepott litt i bakgrunnen. Klokken fire var det tid for å gå i kirken, noe av det fineste med denne dagen. Det minner meg på grunnen til at vi faktisk feirer jul. At det ikke bare handler om god mat, familie og gaver. Det er så avslappende, koselig og også veldig gøy, siden presten vår er veldig morsom! Se den fine kirka vår:Helt til slutt spilte den flinke organisten vår "Walking in the air" på orgelet og det var så himla nydelig. Jeg elsker den sangen! (bare søk på den på youtube, den er fra en søt film om en gutt og en snømann) Rett etter kirken kjørte vi hjem til mamma for å hente hundene og litt andre ting, før vi dro til bestemor og bestefar. Ugh, the struggle av å prøve å ikke få ødelagt strømpebuksa med én gang når man har hunder, altså.Hjemme hos bestemor og bestefar var det kjempefint og pyntet til jul:Bordet stod klart når vi kom inn, fullt av masse deilig mat som flinke bestemor hadde ordnet til!Pinnekjøtt! <3333

Karamellpudding og byggrynslunsj med bringebær til dessert. Nam!Etterhvert bevegde de seg mot sofaen, mens jeg tok med desserten dit (jeg spiser altså så himla treigt i blant)Til slutt følte jeg meg sånn ca så mett som det her:Gud, for et luksus"problem". Føler meg i grunn helt idiot når jeg sitter og klager på julaften over hvor innmari stappmett jeg er.Det fantes skapninger her hjemme som gledet seg bittelitt mer til å åpne gavene enn hva jeg gjorde.Og en som var bittelitt trøttere enn meg:Vi slappet av foran tv'en med koselige julefilmer og jeg smisket meg til litt pjusk av mamma.Så var det gavetid! Føler meg så innmari takknemlig at jeg nesten ikke har ord.Glemte (?!) å ta bilde av bestemor og bestefar (bortsett fra et megasøtt bilde av bestefar som sovnet i stolen sin, men som jeg ikke turte å legge ut ettersom han kanskje ikke hadde blitt så happy.. haha) Men det er så fint å ha så gode og fine besteforeldre som jeg og mamma får tilbringe julaften med. Vi har bodd hos dem i mange år, så det er vel sånn denne tradisjonen har kommet til live. Vi hadde det så innmari fint og jeg slappet sånn av. På en sånn måte som man kun kan slappe av på julaften.Et under at vi fikk et fint bilde sammen, når de fleste vi tar ender opp sånn som dette:Senere om kvelden var det tid for kveldsmat, som også besto av  masse deilig mat! Aniskringer, julekaker og lefse med prim. Digg!

Til slutt var det på tide å dra hjem. Med stappfull mage og et takknemlig hjerte. Hadde en så innmari fin julaften, og føler meg så heldig som får oppleve denne dagen på denne måten.Når jeg kom hjem var jeg og Andreas våken en liten stund før vi til slutt var så trøtte at vi bare måtte legge oss. Vi snakket om kvelden og viste gaver og hørte på Ingebjørg Bratland-konsert på tv'en. Også er det så godt å vite at man kan legge seg inntil den fineste man vet om når man avslutter dagen.

Lillejulaften?!

Rundt ti på halv elleve var jeg hjemme etter seinvakt. Var så slu at jeg satt på tv'en vi har inne i butikken, så jeg fikk hørt/sett litt av Kvelden før Kvelden i bakgrunnen mens jeg var på jobb. Det blir jo bare ikke jul uten! Jeg fikk sett Grevinnen og Hovmesteren og hørt litt julemusikk, så da ble jeg fornøyd. Nå har vi endelig fått opp juletreet, og tross i at vi ikke har all verdens med julepynt (får kanskje litt av mamma i morgen), ble det jo ganske søtt, da. Hadde gjort seg med litt mer lys også, men det har så absolutt sin sjarm. Nå ser jeg Love Actually på NRK mens jeg spiser kveldsmat. Snart skal jeg lage eggerøre til julefrokosten, før jeg bare må gå og legge meg ettersom jeg har tidligvakt i morgen. Det blir merkelig å jobbe i morgen, og jeg er redd det skal gjøre at hele dagen går alt for fort, men jeg tror det skal bli fint likevel! Jeg gleder meg som et lite barn til morgendagen!Velger å kopiere noe jeg skrev på instagram på julaften i fjor, ettersom det absolutt er like relevant i år også;
"I wish everyone enjoyed this day as much as i do, but unfortunately not everyone does. Let's not forget that for some people, this can be one of the days that hurts the most. Let's pray for the people that are scared, lonely, sick, hungry, or sad."

God jul, alle sammen! Jeg håper denne dagen bringer deg masse glede, og om ikke, så gir jeg deg en megastor klem via internettet og håper at det blir bedre for deg de kommende årene ❤️❤️❤️❤️

Juletrejakt!

I dag dro jeg og mamma på juletrejakt! En av de koseligste tradisjonene vi har sammen. Plastikktre har aldri vært aktuelt hjemme hos oss, så hver jul har vi kledd oss i støvler og dress og gått ut i myra bak huset til bestemor og bestefar. I år tenkte vi at det kom til å bli veldig vanskelig å finne ett (eller faktisk to, ettersom hun skulle ha et og jeg skulle ha ett i huset) når vi husket hvor vanskelig det var i fjor. Men i år støtte vi på det første med én gang vi hadde gått litt bak huset. Etter en liten titterunde fant vi nummer to ganske kjapt også! De var superfine og jeg gleder meg så innmari til å pynte det snart. (og ja, vi bruker furutre. kanskje litt rart for noen, men det er bare alltid det vi har brukt. og et stort pluss: det røser ikke så mange nåler av det som med grantrær)Likevel om snøen jeg ønsker ikke er her (og mest sannsynlig ikke kommer i det hele tatt, buhu), så er det jammen meg nydelig ute likevel!:Når jeg kom hjem ryddet jeg litt i huset, lagde middag til Andreas kom hjem fra jobb og nå har jeg vasket bittelitt med grønnsåpe (så det lukter jul!) og funnet frem litt nisser. Jeg bruker egentlig ikke å pynte til jul før den tjuetredje, men ettersom jeg jobber på lillejulaften i år og jeg hadde fri i dag, så ble det sånn. Vi har ikke all verdens med julepynt, men det går i grunn greit. Vi fikk hvertfall laget litt mer julestemning her i huset:Tenk at julaften er allerede på torsdag?! Det er faktisk helt vilt. Jeg gleder meg som et lite barn!

En ting som er veldig merkelig i år er at det er første året jeg jobber i jula. Jobbet vel litt i fjor, men ikke så veldig tett på jul. I år har jeg kveldsvakt på lillejulaften (ugh, helt til klokken 22:15..) og dagvakt på selveste julaften. Men sånn er det bare. Ting forandrer seg etterhvert som man blir eldre, og i stedet for å syte over det, så velger jeg å tenke at det er helt ok. Noen må jobbe disse dagene også. Og jeg skal hvertfall gjøre det beste ut av det! For likevel om det er litt kjedelig å tilbringe flere timer i butikken på sånne dager hvor man helst ville tilbrakt dem annerledes, så tenker jeg at det faktisk kan bli innmari fint også. Det er noe med sånne dager. Folk er litt ekstra glad og hyggelig, og man er gjerne i et bedre og "lettere" humør selv. Jeg er hvertfall sånn. I fjor jobbet jeg f.eks. på syttende mai (på statoil) og da tok jeg sløyfer i håret og smilte litt ekstra bredt, og det beste av alt; det gjorde kundene også. Så jeg tror det kommer til å gå helt fint å jobbe på dager som dette, enda det ikke er til å legge skjul på at man aller helst vil kose seg hjemme. Man må vel bare gjøre det beste ut av situasjonen! Dessuten har jeg det ganske fint som kan dra hjem og kose meg etter jobb. Det finnes jo så mange som må reise bort på jobb og som ikke kan feire sammen med familien sin.

Om å få lov å være stolt.Alt for ofte sammenligner jeg meg selv med andre. Og det tviler jeg på at jeg er alene om. Alt for ofte tenker jeg "oi, så flink jeg var nettopp" før jeg noen sekunder senere tenker begynner å tenke på hvor mye bedre jeg kunne ha gjort det, og hvor mye bedre en annen person hadde gjort det. Jeg har nemlig ikke lappen, så når jeg skal komme meg på jobb så sykler jeg. Når jeg bodde hjemme hos mamma kjørte hun meg veldig ofte. Et av målene mine etter jeg har flyttet ut var at jeg ikke skulle være så avhengig av henne for å komme meg på jobb. Jeg ville prøve å sykle/gå mest mulig, og kun bli kjørt om været var alt for ille. Hittil har jeg vært superflink, og jeg tror jeg har blitt kjørt kun én (eller to?) ganger, og det var pga. været. Det å sykle til jobb (tar rundt 30 min i min fart, haha) er jo kanskje ikke noen big deal. Men for meg er det ganske stort at jeg faktisk gidder å gjennomføre det. Jeg er fryktelig lat, veldig lite sporty, puster og peser som en gammel mann der jeg sykler av gårde og fryser så alt for lett. Så det at jeg faktisk har fått til dette, gjør meg veldig glad. Jeg håper jeg fortsetter sånn, for da får jeg både litt trim, frisk luft, en god rutine og så slipper jeg å være så avhengig av andre.

Jeg bare tenkte på hvor innmari teit det er å sammenligne seg sånn med andre. Hvorfor skal jeg ikke få lov å være stolt over at jeg gidder å sykle til jobb? Bare fordi noen andre sykler fortere? Bare fordi det "kun" er to ganger om dagen? Bare fordi det finnes mennesker der ute som er masse mer sporty enn meg? Det blir jo bare for dumt. Vi har alle forskjellige rutiner/interesser/kropp/bakgrunn/fysisk/psykisk situasjon og dermed forskjellige utgangspunkt. Jeg må jo være stolt over de fremskrittene jeg tar, ikke trykke meg selv ned fordi det ikke er "like bra som noen andre". Det er jo ikke rart om jeg ikke sykler like fort som en person som er glad i å sykle og som har syklet masse. Jeg liker ikke å sykle, og jeg har aldri gjort det ofte. Derfor er det bra for å være meg. Og det er faktisk nok.

Dette gjelder så utrolig mye mer enn kun sykling, selvfølgelig. Vi må bare lære oss at det er helt okei å føle seg stolt, til og med for hver minste ting. Er det ikke lettere å få viljen til å gjøre noe igjen om man tenker "wow, dette var faktisk ganske mye bedre enn sist gang. jeg begynner å bli flinkere" enn å tenke "ugh, dette kunne vært så mye bedre." Kanskje kunne det til og med vært mye bedre, men du har jo likevel lov å være stolt over at du faktisk gjennomførte det?

Julekakebaking med mamma.

God morgen, alle sammen! Akkurat nå sitter jeg og spiser frokost under et varmt teppe og gruer meg litt til å sette meg på sykkelen om en liten time. Starter ikke før klokken ti i dag på jobb, men hadde som mål å komme meg opp 07:30, sånn at jeg kunne spise frokost og slappe av en god stund før jobb. Kom meg opp 08:00 da, hvertfall.

I går hadde jeg fri og dro en tur bort til mamma for å bake julekaker!Det resulterte selvfølgelig i masse hundekos. Åh, som jeg savner hundene våre nå som jeg har flyttet ut.Anton (den yngste hunden vår) ville bare leke, så det var ikke så veldig enkelt å få et fint bilde av oss...Hundene våre elsker å leke med flasker, av alle ting?Først lagde vi deigen til kakemenn, før vi satt den vekk litt. Egentlig skal den jo helst stå over natta, men ettersom jeg har så lite tid ellers denne uka, lagde vi bare brune pinner i mens vi lot deigen hvile litt. Brune pinner og kakemenn er de eneste julekakene jeg føler jeg  ha. Det er jo  godt! Etter vi hadde laget brune pinner, og ventet litt på å lage ferdig kakemennene, tok vi oss en tur opp til blomsterbutikken til tante (Aukra Blomster). De hadde i går førjulskveld, og var åpen fra 18-22. Det var  koselig der. Hele butikken er så gjennomført, med  mange ting og detaljer overalt! De er skikkelig flinke alle sammen som jobber der. Se så nydelig, da:

Etter vi hadde kikket litt, dro vi hjem for å steke kakemenn og høre på julemusikk (ps: om du trenger litt adventsstemning sender p7klem julemusikk døgnet rundt!)Takk mamma, for en veldig koselig kveld!

Det var så innmari vanskelig å stå opp i dag tidlig, men det er så verdt det likevel. Målet mitt fremover skal være å prøve å stå opp litt tidligere enn jeg bruker, sånn at jeg får nyte morgenen litt før jobb. Det er jo faktisk veldig fint å stå opp tidlig, spesielt nå i adventstida!

Julebord og Nobels Fredspris-konsert.

I går var det julebord med Coop-gjengen, og i den anledning så jeg sånn ut:

Processed with VSCOcam with b1 preset

Elsker denne toppen, og jeg føler faktisk at den sitter skikkelig bra på meg (kjøpte den for noen kroner på fretex, faktisk?!), men pga fargen (som er en farge jeg nesten aldri bruker og ikke helt vet om jeg liker) har jeg ikke brukt den så ofte. Ler litt når jeg så ned på skoa mine, for er det noe jeg aldri har, så er det pensko/høyhælte/litt andre sko enn enn sneakers/converse/joggesko. Men dette er bare typisk meg. Jeg hater å gå i høyhælte, og trives aller best i helt vanlige sko. Jeg er hun som gikk på juleballet i converse, liksom.

Processed with VSCOcam with f2 preset

I går jobbet jeg ti-timers, i tillegg til at jeg syklet til/fra jobb. Heldigvis følte jeg meg ikke så sliten som jeg ofte blir etter en sånn arbeidsdag! Jeg tok en kjapp dusj, slengte på litt eyeliner og ordnet meg til julebordet. Du kan tro gleden var stor når vi fikk servert pinnekjøtt. En stk skrubbsulten Karen Anna heiv innpå med masse pinnekjøtt og potet og spiste seg så innmari mett. Nam! Pinnekjøtt er virkelig det beste jeg vet om. Vi fikk dessert og drakk litt vin og jeg hadde det hvertfall innmari gøy! Det er en veldig fin gjeng jeg jobber med!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Når jeg kom hjem satt jeg på Nobels Fredspris-konserten på nett. Jeg er så himla glad i konserter, til og med når jeg ser dem på tv'en. Jeg sang med, og halo, kan vi ta et sekund og sette pris på hvor innmari flott det var at Kurt Nilsen sang Firestone? Fikk faktisk frysninger. Hele programmet var veldig fint, Jay Leno gjorde en kjempegod jobb, og så var det så mange flinke artister å høre på. (Aurora <3)

08/12/15.

Det er den åttende desember og jeg forstår ikke hvorfor desember skal gå så innmari fort?! I huset begynner hvertfall ting å falle mer på plass. Hvertfall i stua og på kjøkkenet, men i overetasjen er det en del klær som må pakkes ut. Vi har hvertfall fått det så innmari koselig i stua. Her er sofakroken vi som oftest bruker, hvor tv'en står. Se så koselig, da!På søndag spiste vi taco (med svinestrimler i stedet for kjøttdeig. Anbefales om du vil ha litt variasjon i blant!) og begynte å se Lilyhammer (HVORFOR i alle dager har jeg ikke sett på det før? Jeg digger det!) Arbeidsuken min starter ikke før i morgen, så det var ganske rart å sitte igjen alene i huset i går når A dro på jobb. Men det gikk fint. Jeg tok meg en dusj, besøkte mamma og fikk senere besøk av Silje. Kjempekoselig!Det er sååå fint å flytte sammen med kjæresten sin. Vi har det så fint sammen, og det er så godt å få lage litt rutiner sammen, lage middag sammen, se filmer om kvelden og ikke minst slippe å pakke en bag for å overnatte hos hverandre.I dag kom jeg meg opp rundt halv elleve (litt senere enn planlagt, men det er jo så alt for godt å sove!) og startet dagen med havregrynsgrøt med banan, kanel og sukker (best) og noen episoder av Awkward på skjermen. Livet uten internett har gått veldig fint ettersom jeg har 3G på mobilen og utallige filmer og serier på harddisken. Det skal likevel bli veldig godt å få koblet på Internett snart. Vi har jo ikke kanaler, så jeg gleder meg til jeg kan se NRK nett-tv/tv2sumo og så blir det godt og kunne se youtubevideoer uten å være redd for at månedens mobilnett blir oppbrukt med én gang, heh.

 

 

 

 

Innflytting!

Det er lørdag, og i natt sov vi i huset for første gang. Det er så sinnsykt rart, uvant og himla fint å endelig få flytte sammen. Vi har endelig begynt å få ting litt mer på plass, men det er fremdeles mange pappesker og sekker med ting som må pakkes ut. I dag har vi handlet inn en haug med mat, og vi har nettopp spist et heftig biffmåltid for å feire innflyttingen. Nå er jeg så stappmett at jeg ikke har noen andre planer i kveld enn å slappe av på sofaen! Det føles i grunn ganske absurd hele greia. Jeg føler nesten jeg er på ferie, haha. Selvfølgelig føles det ganske rart og litt trist å flytte fra mamma og hundene. Det blir en helt annen hverdag man må venne seg til, men jeg tror det skal bli innmari fint likevel! Bilder av huset kommer etterhvert som vi har fått ting mer på plass. 

Velkommen, desember.Det er natt til andre desember, og ønsket mitt om at det skal se sånn ut (som på bildet over) ble ikke oppfylt. Men det går fint, det er jeg vandt til. Jeg krysser uansett fingrene for at det blir en hvit julaften. Desember kommer alltid så brått på, synes jeg. I slutten av november går det opp for oss at det snart er jul og vi tenker på alt vi skal få gjort i god tid, men plutselig er det desember og man forstår ikke hvordan den siste måneden, og ikke minst hele året plutselig har gått så fort. Det er uansett en fin tid vi går inn i. For noen av oss, hvertfall. Vi som kan kose oss med julekalendere på tv'en i den gode, varme sofaen vår. Men så skal man ikke ikke kose seg noengang fordi det er andre mennesker her i verden som har det værre. Men! Vi kan likevel be en liten nattabønn og gjøre det vi kan for å hjelpe. Noen enkle og fine måter å hjelpe på, er f.eks. å sende en sms med ordet GLEDE til 2490. For 80,- kan du da støtte Kirkens Bymisjon og "glede noen som gruer seg til jul" (og det er det dessverre alt for mange mennesker som gjør) Oppi all julegavepakkinga kan vi for eksempel også ta oss tid til å bestille fine pakkelapper her, som igjen støtter Kirkens Bymisjons arbeid. (hehe null sponsing altså, er bare veldig glad i det Kirkens Bymisjon driver med!)

I desember vil/skal jeg:

- drikke alt for masse kakao.
- dra på julebord med coop-gjengen.
- flytte.
- gjøre ferdig julekalenderne til andreas og mamma (hehe vet ikke om jeg er teit eller søt som lager julekalender til mamma og kjæresten min i år. men jeg elsker å ha sånt å pusle med, så jeg gjør det like mye for min egen del. mangler noen få dager, så skal få gjort den ferdig så fort som mulig!)
- gjøre youtube-yoga på stuegulvet.
- dra på juletrejakt.
- se en haug med filmer.
- ha harry potter-maraton med a.
- skrive et brev som blir vanskelig å skrive.
- skrive julekort.
- skype mer med venninner.
- høre masse på the shins og fleet foxes og fay wildhagen og selvfølgelig masse julemusikk.
- forhåpentligvis få ake litt.
- bake.
- besøke familie.

♡♡♡

Julegrantenning.

Hei og god første søndag i advent! I dag dro jeg, mamma, Siv Elisabeth og bestemor på julegrantenning i sentrum. En av mange fine tradisjoner jeg og mamma har, som for meg alltid markerer starten på den fine tiden vi er i ferd med å gå inn i. Det starter alltid med julegrantenning ved kommunehuset, pepperkaker og gløgg. Deretter går vi i fakkeltog til gamlehjemmet, hvor vi tenner enda en julegran. Korpset spiller, vi synger julesanger og barn og voksne går rundt juletreet. Jeg er så glad for at vi har dette her på øya, men blir ganske trist over å se hvordan det minker med folk for hvert år. Jeg føler hvertfall at for noen år tilbake så var det en god del flere som gikk i fakkeltog i forhold til nå. Det var uansett fryktelig koselig! (til tross for at jeg får bittelitt noia av små barn som løper rundt med fakler i hendene. haha, hjelp?)Hundene ble med, og ettersom de fryser fryktelig lett, ble de kledd opp sånn som dette:Søte!Akkurat nå nyter jeg tanken på at jeg har fri i morgen og velger derfor å være våken litt for lenge. Nå skal jeg kose meg med (natt-)pomfri og søppeltv!

Bytur med mamma.

Snart flytter jeg jo, og da var det på tide med en aldri så liten shoppingrunde sammen med mamma. Jeg kjøpte alt fra et sofabord til planter til skåler, telys, bakeboller, vaskemopp og mye mer man trenger når man skal flytte ut hjemmefra. Endte opp med så mye fint, og ble stolt over hvor prisbevisst jeg greide å være (hadde gjort litt research på forhånd på hvor diverse ting var billigst, og det lønte seg virkelig!) Dagen startet først med frokost på bakeriet: En solrik, yoghurt med musli & bær og årets første kakemanndame ble spist. Nam!Her var sofabordet jeg kjøpte! Har hatt lyst på et sånt et  lenge nå, så er så glad for å endelig ha kjøpt det. I tillegg fikk jeg flere hundrelapper i rabatt pga at jeg kjøpte utstillingsbordet! (sjekk forresten den nydelige sofaen, åh)Etter masse hit og dit og titting i utallige butikker, var det på tide med middag. Vi endte opp på et sted som kalles Hos Gyda, som jeg alltid har trodd var en liten café. Det viste seg altså at de serverte wok/pasta/pizza og mye annen god varm mat, i tillegg til kake. Vi endte opp med to forskjellige pizzaer. Mamma kjøpte en med pepperoni og kjøttdeig og min var med biff og pepperoni. Så innmari god. Skal definitivt tilbake, nam! Vi hadde det veldig koselig. Kikket rundt omkring, snakket, lo og kjente virkelig på julestemningen når gatene var full av julelys og butikkene full av julenisser.Etter vi hadde besøkt plantasjen, endte jeg opp med å ta med meg disse to (pluss enda en liten plante) hjem. Så glad! Gleder meg sånn til å pynte stuen med fine, grønne planter.Stuen hjemme hos mamma ser for øyeblikket sånn ut. Jeg har fortsette å pakke tingene mine i esker, og stuet det i et hjørne. Skal få det på plass i huset snart!

<3 Den første snøen.

Jeg har alltid et stort ønske om at snøen skal komme natt til første desember. Sånn blir det sjeldent, men det er lov å håpe. Men det er helt ok at den kommer i slutten av november, også. Jeg ble med andre ord rimelig happy når jeg så ut av vinduet mitt i dag tidlig!!! Hoppet rundt som en tulling i evigheter, lagde juleliste på spotify og kastet snøballer. Snø i slutten av november/i hele desember er det nydeligste jeg vet om (etter nyttår derimot, da liker jeg det ikke, men nå er det kjempeok!!!) Det er ganske kjedelig når det snør litt, regner litt, og det kun blir slaps på bakken, da. Men i dag har det heldigvis snødd en del, så det er lov å håpe at det kanskje ligger her en liten stund.Se så fint, da!

Krysser fingrene for en hvit jul. Det er så himla kjedelig uten snø på julaften!

Å flytte.

Hei, og god onsdag alle sammen ♥ I dag har jeg vasket hus! Om ikke så alt for lenge skal jeg nemlig flytte sammen med kjæresten min, og jeg gleder meg så utrolig. Noen i familien eier et hus som vi skal få bo i, og det er egentlig litt sprøtt å tenke på. Første gang jeg flytter ut hjemmefra (om du ser bort fra internat) og da flytter jeg inn i et helt hus. De siste månedene har de pusset opp litt. Vi har hjulpet til å malt vegger og vinduskarmer, og det har blitt lagt helt nytt gulv. Snart er oppussingen ferdig, og da blir det klart for innflytting. Stuen er ferdig, så vi har begynt å få inn litt møbler, hengt opp gardiner og i dag vasket vi hele rommet (pluss kjøkkenet) Det kiler i magen når jeg tenker på at jeg snart skal flytte og jeg greier knapt vente til å endelig få pynte med planter, bilder og pynteting. Husker dere jeg snakket om at vi hadde kjøpt oss en sofa? Det er den som står innerst ved veggen på bildet under. Jeg synes den er veldig fin, enkel og nøytral. Også er den faktisk kjempedeilig å sitte i! Den andre skal selfølgelig ikke stå der, men vi har ikke fått alt på plass enda. Jeg gleder meg sånn til å få vise dere bilder av det endelige resultatet, for jeg tror vi kommer til å få det skikkelig koselig her.Det blir en annerledes hverdag enn jeg har nå. Akkurat nå bor jeg i et hus sammen med mamma og to hunder, og plutselig skal jeg kun bo sammen med kjæresten min. Det blir uvant, selvfølgelig litt trist å flytte fra mamma, men samtidig veldig nytt, spennende og fint! Det eneste jeg sliter med nå som jeg venter på å få flytte er å ha skikkelige rutiner her hjemme. Vil så gjerne starte på denne nye hverdagen med en gang, enda jeg egentlig vet at jeg kan starte å spise sunt, trene yoga på stuegulvet og lese mer bøker her hjemme også. Dere kjenner vel kanskje også til denne følelsen? Når noe nytt skjer i livet, tenker man ofte "da skal jeg gjøre ditt, og da skal jeg gjøre datt!" når man egentlig allerede kan starte på det.


Jeg har forresten laget en egen facebookside til bloggen, ettersom noen venner som ikke har bloglovin, ønsker en lettere måte å få oppdateringer på. Har uansett tenkt på å lage en facebookside til bloggen en god stund nå, så da hoppet jeg bare i det. Du kan like den her, om du ønsker det.

Jeg har allerede fått 31 likes, og likevel om det kanskje ikke er all verdens, så er det mer enn jeg så for meg! Takk til alle som liker, dere er fine! ♥ (Det eneste som er kjedelig er at jeg ikke kan se alle som liker siden. Jeg ser kun de jeg er venn med på facebook. Om du tilfeldigvis vet om en måte man kan se resten på, vil jeg veldig gjerne vite det!)

Om å finne den der balansen.

Jeg har aldri likt å trene. Jeg har aldri likt sport. Egentlig så har jeg vel aldri likt å bevege meg noe i det store og hele. Gym har alltid vært et mareritt, og jeg har vel egentlig aldri funnet en sport jeg har likt å drive med. I alle år har jeg levd på loff med nugatti og middagsrester. Jeg har alltid hatt et lite problem når det har kommet til å spise skikkelig, både fordi jeg er alt for glad i godis, men også fordi jeg hater brødskive og er fryktelig kresen. Når jeg sier jeg hater brødskive så mener jeg at jeg synes det smaker fryktelig kjedelig, og jeg har aldri visst hva jeg skal ha på. Kaviar likte jeg kun når jeg var yngre. Leverpostei likte jeg ikke noe særlig. Ost ble for kjedelig. Salami stinket. Skinke funket i ostesmørbrød. Når jeg tenker meg om, er det kanskje nugattien som har gjort at jeg har overlevd i alle år!

Neida, men poenget mitt med dette, er at den usunne livsstilen jeg har hatt i så mange år, gikk ganske fint når jeg var yngre. Selvfølgelig var det ikke akkurat så bra, men sånn var det, og det gikk greit. Nå er jeg tjueen, jobber og har ikke den samme energien som når jeg var tretten. Jeg hadde ikke trodd at man skulle merke det så godt allerede nå. Jeg er jo faktisk bare tjueen. Men jeg kjenner godt på kroppen, at det å være våken til klokka fem om morgenen og sove til klokken to, ikke akkurat er like lett lengre. Jeg kjenner godt på kroppen at å leve på loff med nugatti gjør meg fryktelig sliten, lat og absolutt ikke gir meg overskuddet til å lufte hunder, dra på jobb og i tillegg gi av meg selv som kjæreste, datter og venn.

Jeg har alltid skyet unna det å bli opptatt av hva jeg spiser, og trening. Nettopp fordi jeg alltid har vært bevisst på presset man får fra alle kanter om at "Å SPISE SUNT EEER SÅÅÅÅ VIKTIIIIG" og at "DET ER SÅÅÅ FARLIG Å VÆRE OVERVEKTIG ALTSÅÅÅÅ" og jeg har ikke hatt lyst å la dette påvirke meg. Jeg husker mennesker som jobbet på skolen, som ofte ga oss en lang tale om hvor viktig det var å trene og spise sunt. Dette ga bare motsatt virkning på meg. Jeg hadde ingen interesse av å begynne å spille fotball, sånn som de andre i klassen, bare fordi det visstnok skulle være sunt for meg eller fordi det ga et eller annet slags samhold med medelever. Jeg var så himla lei av å høre om dette at jeg ikke en gang orket å se om det fantes en sport der ute for meg. De fleste av oss vet jo allerede at det er viktig å spise sunt og å holde seg i aktivitet, men når man er fjorten år føler jeg at det er andre ting som skal stå i fokus. Derfor dyttet jeg tanker og meninger som dette til sides, og spiste loff med nugatti nesten litt i protest til alle de hysteriske menneskene der ute. Nå er dette selvfølgelig ikke den beste måten å håndtere dette på, men så var jeg jo bare et barn.

Jeg har heldigvis blitt lært opp hjemme til at antall kilo man veier ikke har noe særlig å si. At man er fin om man er tynn, og at man er fin når man er tjukk. Og når jeg da plutselig oppdaget dette kroppshysteriet, var det akkurat som jeg gikk litt i protest. Jeg føler dette henger igjen ennå. Plutselig nå, når jeg ser hvor viktig det er for meg og kroppen min at jeg har et noenlunde sunt kosthold, og i blant holder meg litt i aktivitet er det som om noe inni meg som sier "jeg vil ikke! jeg vil ikke bidra til kroppspresset!" For det er nettopp det jeg føler jeg gjør, enda hvor dumt det kan høres ut. Jeg føler at når jeg nå setter mitt eget, lille fokus på trening/kosthold, så vinner den personen på skolen som aldri ville holde kjeft om kropp/trening. Da vinner alle de latterlige "gå ned fem kilo på null komma niks!"-sidene. Men det gjør den faktisk ikke. For jeg velger å sette et sunnere fokus på det. Jeg velger å gjøre dette for meg. Jeg vil ikke bli som denne personen og holde lange taler til usikre ungdommer om hvor farlig det er å bli overvektig. Jeg vil ikke nærmest tvinge mitt fremtidige barn til å bli interessert i en sport, om jeg tydelig ser at dette ikke er noe barnet liker. Jeg vil ikke se stygt på andre mennesker om de spiser sjokolade klokken tolv på en tirsdag. Jeg vil jo bare lytte til kroppen min, og gjøre kroppen min godt. Og det er faktisk lov, Karen Anna!

Jeg tror det meste handler om å finne en god og sunn balanse som passer deg. Nå når jeg sier jeg skal prøve å få en litt sunnere livsstil, så vet jeg med meg selv at jeg ikke har interesse av å bli en av dem som henger på treningssenteret seks av syv dager i uka. For som jeg sa, så er jeg ikke så glad i å trene. Kanskje jeg blir det, men det tror jeg ikke. Målet mitt er å til slutt greie å finne min egen, gode balanse. Både når det kommer til døgnrytme, hvor mange timer i uken jeg vil bruke på å holde meg i fysisk aktivitet og hva jeg vil spise. Ingen skal få fortelle meg hva jeg burde eller ikke burde. Tren hver dag om det er dette som gjør deg og kroppen din glad. Eller om du blir glad av å gå noen få turer i løpet av en uke, og bruke resten av fritiden din på å lese bøker eller se filmer, så gjør du det! Lytt til kroppen din, og finn din egen balanse! Jeg er så himla lei av at andre skal fortelle oss hvor ofte vi burde gjøre ditt og datt! Så lenge du og kroppen din har det bra, så er det ingenting annet som teller.Julemesse.

I dag dro jeg og mamma en tur bort til forsamlingshuset. Hvert år har vi nemlig julemesse her på øya, og det er noe av det koseligste jeg vet om. Det er alltid i midten/slutten av november, og det er rundt denne tiden jeg ikke greier å vente med å starte å se julefilmer og drikke julebrus, for det er nå jeg kjenner at desember er rett rundt hjørnet. Det var  masse fint å se på! Klær, ullsokker, ullgensere, nydelige kopper/skåler laget av keramikk, dukkeklær, smykker og masse annet fint. I tillegg står det et heftig kakebord i lillesalen, hvor man kan få kjøpt kaffe/brus og noe godt å spise.

Frokosten i dag ble altså julebrus, pølse med brød og oreokake. Ganske okei!!Jeg er helt gal etter skjerf og halser, og greide ikke å dra derfra uten å få med meg ett hjem. Etter mye om og men stakk jeg av med denne nydelige lyseblå halsen!Mamma var så søt at hun kjøpte sokker til meg (passer ganske fint siden jeg alltid er kald på føttene, og ettersom noen tydeligvis spiser sokker hjemme (hehe regner med jeg ikke er den eneste som greier å miste utallige par sokker i løpet av et år?), så passet det godt med et nytt par) Hun skulle også kjøpe disse nydelige vottene til meg i julegave, men så ble det en liten misforståelse mellom hun og hun som solgte dem sånn at jeg fant ut at hun kjøpte dem, haha. Så da ble det ingen overraskelse. Men det gjorde ingenting for meg, for jeg gleder meg så så så masse til å bruke disse i vinter. Rosafargen er megasøt og jeg elsker dem! Tusen takk, gode mamma.Ellers i dag har jeg tryglet Andreas om å se The Holiday (igjen) med meg og slappet av lenge på sofaen. Søndager altså <3

Årets første julefilm.

Wow, dette har vært litt av en uke. Mensen, folkens. Det tapper meg av all energi. Det høres ut som en dum unnskyldning for å ligge inne og synes synd på seg selv, men jeg er helt seriøs når jeg sier at jeg aldri er så sliten som når jeg har mensen. Jeg tror jeg kunne ha sovet døgnet rundt om jeg hadde fått lov. Så denne uken har jeg med andre ord tilbragt mange timer på sofaen. I tillegg har humøret vært som en helt syk jojo. Da er det hvertfall fint å ta med dyna ut i sofaen og se favorittfilmene sine og slappe helt av. På søndag var vi som sagt hos bestemor og bestefar og feiret bestefarsdag, og det var også veldig fint.Jeg er jo helt avhengig av å farge håret mitt (gjør det seriøst alt for ofte, så ofte at kunder på butikken enten ikke kjenner meg igjen, eller ikke legger merke til at jeg var blond i går og brunette i dag, fordi de er så vandt med at jeg alltid farger det) og i løpet av denne uken, satt jeg hjemme en kveld og tenkte "jeg takler ikke mer av denne utvaska hårfargen og denne lange etterveksten!!!" og dro på butikken og hamstret inn hårfarge og godis. Det hjalp hvertfall masse på humøret, og rødfargen ble ny og fresh igjen: (alle rundt meg var sjokkert over at jeg faktisk valgte rødt igjen, og ikke gikk for en ny farge, haha)Denne søte karen har også tilbragt mange timer ved siden av meg på sofaen, og det er jo veldig kos. Han er så sykt kosete og skal alltid ligge inntil meg, aw.I dag sov jeg helt til klokken 13:00 (yep, wow) og våknet av at mamma ropte at det ble hjemmelaget pizza til frokost. Helt ok en fredags "morgen"! Vi satt på vinterens første julefilm, nemlig en av de store favorittene våre: The Holiday ♥♥♥ Den er så utrolig koselig og fin, og det er umulig å være i dårlig humør når man ser den.

Nå skal jeg snart på jobb. Kan ikke si jeg har fått så masse ut av denne dagen, men den har vært veldig fin likevel. Av og til er det godt å bare ha en skikkelig lat uke. God helg!

Conqueror.

Hei! Siden sist har jeg kjøpt min første sofa (på en kjøp/salg side til 400,-, but still. det var en fin sofa og det er det første jeg og A har kjøpt sammen), laget verdens diggeste kylling/pesto/hvitost/cheddar/tomat/ruccola-pizza (med bernaise på erlik himmelsk), pakket litt mer ting i pappesker, lært å "stave" navnet mitt på tegnspråk, sett halve Jurassic World (som jeg forresten elsker hittil, og som jeg hater at jeg ikke har fått sett ferdig enda), hatt lange samtaler i tlf/skype med gode venninner, startet planleggingen av julekalender til mamma og kjæresten, feiret bestefarsdag med fine familiemedlemmer og pushet meg selv til å prøve å skrive ned ting litt oftere. Om det så blir latterlig dårlig, så prøver jeg i det minste å skrive litt en gang i blant.Jeg har også hørt på AURORA, og jeg elsker denne sangen (som jeg tror hun ikke har på spotify enda, men som jeg har hørt live og på fifa og som gjør meg sååå glad)

Har du feiret farsdag, bestefarsdag, sett en god film eller spist noe godt i det siste?

That saturday feeling.

Lørdager (spesielt når jeg er ferdig på jobb allerede 15:00) gjør meg sånn ca så glad som det her:

Jeg har fått på meg favorittantrekket mitt, spiller høy musikk i stua mens jeg tenner utallige stearinlys, har funnet frem godteskåla siden det er halloween og skal snart lage vårruller (for første gang i mitt liv, ehe, håper det blir vellykket!) Lørdager er herlige! Kos dere masse, om det så er på halloweenfest eller hjemme med netflix og godis. Dere er fine!!

30/10.

Livet er alt mulig for tiden. Livet er slitsomt, livet er tøft, livet er godt og livet er fint. Men det er vel bare sånn det er, tenker jeg. Oppturer og nedturer. Tøffere dager og finere dager. Derfor er det så viktig å sette pris på alt som faktisk gjør livet fint og godt. Sånn som:

- Når man får nattaklem av mammaen sin.
- Den friske luften når man sykler til jobb.
- God musikk på øret.
- Å finne en serie man liker skikkelig godt og kan slappe av med. (av tv-programmer liker jeg skikkelig godt 'jakten på kjærligheten' og 'gift med første blikk'. haha, jeg er faktisk skikkelig hekta og synes sånne programmer er det koseligste i verden)
- Når han ser på meg med det fine blikket og jeg virkelig føler at han er skikkelig forelsket i meg.
- Havregrynsgrøt med kanel, sukker og banan <33
- Å stappe i seg sourcream and onion-potetgull (som definitivt er det beste potetgullet) en fredag kveld.
- Lønningsdag og dermed en ekstra motivasjon for å fortsette å jobbe hardt.
- Å oppdage en ny sinnsykt god frukt; sharon/persimon, nam!

Høst.

Jeg er så heldig som har en fin skogsløype noen minutter fra huset mitt. Bare se så fint det er å gå der når høsten har sagt hei og lagt igjen bladene sine på bakken. Med lua og skjerf på plass og Thomas Dybdahl (heh, ingen tvil om hvem som er favorittartisten min, akkurat) og Volcano Choir på ørene ble det en innmari fin tur. Har lyst å sette meg et mål om å gå oftere i akkurat denne løypa, for det er så godt å ta seg en liten tur der. Jeg og mamma kaller løypa Narnia ettersom det minner oss om det om vinteren. Jeg har gått her oftere nå enn jeg har i hele sommer, fordi jeg (flaut som det er) har så innmari noia for maur at jeg nesten ikke takler å gå der om sommeren. Det er så mange maurtuer langs stien og om sommeren kryr det virkelig av maur, så da unngår jeg egentlig å gå her. Mamma synes det er ganske latterlig, og det synes kanskje du også, men jeg synes det er tusen ganger bedre å gå her nå/om vinteren <333

Oktober?!

Plutselig er vi godt ut i oktober og jeg bare forstår ingenting av det? Jeg sier som bestemor at; herregud, som tiden flyr! Plutselig er det snart mandag igjen, og jeg føler det nettopp var det. Men livet er fint, til tross for at humøret har gått opp og ned som en jojo denne uken. Men denne helga har vært så fin. Jeg har spist crispy chicken, snakket, ledd masse, hørt på god musikk og hatt verdens beste armkrok å sitte i.I dag var det så fint ute, så jeg og Andreas gikk oss en tur i skogen. Lufta var så god og jeg elsker når man ser bladene dale sakte ned fra trærne. Høsten er så fin!Oktober skal bli en skikkelig bra måned. Spesielt siden jeg har konsertbilletter i lomma! På fredag skal jeg nemlig på Aurora-konsert!!! Wiih!

DELTA I FORSKNING PÅ HPV + BLI BLODGIVER.Hei! I dag vil jeg bare minne dere på noe jeg holdt på å glemme selv, og oppfordre dere til å delta dere óg! Om du er jente i begynnelsen av tjueåra (husker ikke nøyaktig hvilke årskull som er med) har du helt sikkert fått noen papir i posten fra folkehelseinstituttet om du kunne tenke deg å delta i forskning på humant papillomavirus (HPV) (Les mer om HPV >her<) Jeg fikk dette i posten for en god stund siden, men holdt på å glemme det. Om du vil delta sender du inn et av papirene du fikk i posten, og da får du etter en liten stund utstyr til urinprøven du skal ta. Les godt det som står om hvordan/når det skal gjøres, så du slipper å få tilsendt nytt utstyr og gjøre det på nytt, sånn som jeg måtte. Haha! Deretter sender du inn urinprøven. Alt du trenger for å sende det er med i det du fikk i posten, så det er bare å legge det i konvolutten og poste det! Jeg vil bare oppfordre alle som har fått denne muligheten til å delta, for forskning er så viktig, og når man kan få være med å delta, så; hvorfor ikke? I tillegg får man jo kinobilletter som et takk for at man deltok, wiih!En annen ting jeg har tenkt masse på i det siste er å bli blodgiver. Har alltid tenkt at jeg en eller annen gang i livet mitt skulle gjøre det, men må innrømme at jeg gruer meg litt. Jeg er ikke en av dem med sprøyteskrekk, men jeg må likevel innrømme at det ikke akkurat er digg å ta blodprøver/sprøyter, usj. Men jeg har bestemt meg at med en gang jeg kan, da skal jeg få gjort det! Det er så viktig, for det er mange som trenger blod. Det er strenge regler på hvem som får lov og ikke, så les mer om det på giblod.no. F.eks. så kan ikke jeg gjøre det på en stund, ettersom jeg nylig tok ny tatovering. Etter en tatovering må man nemlig vente seks måneder før man får lov å bli blodgiver. Da spørst det om jeg greier å vente seks måneder til neste tatovering.. Men jeg tror det skal gå fint ettersom jeg har veldig lyst å bli blodgiver. Om du kan, så oppfordrer jeg deg til å gjøre det en eller annen gang!

Summer through my instagram.

Sommeren er så full av forventninger. Vi legger planer og skriver lister over hva vi vil bruke sommeren til, før realiteten synker litt inn og vi innser at vi ikke kommer til å få gjort alt vi hadde sett for oss. Etter å ha lest >dette< innlegget av Sandra, kikket jeg gjennom instagrammen min og innså at jeg faktisk har fått gjort en hel del fine ting likevel!

I juni grillet jeg og Andreas hos noen kollegaer av oss. Jeg smakte på denne gode cideren og pakket meg inn i tepper, ettersom sommervarmen ikke akkurat var til stede enda.På øya var det Åge Aleksandersen-konsert, og likevel om det er så sinnsykt harry og rølp, er det så gøy når det endelig skjer noe her på øya. På sånne arrangement er det folk i alle aldre, og det er så gøy! Jeg kjøpte meg også LP-plater på Fretex til å pynte veggen min med, fordi jeg synes det er så fint. Litt teit, men veldig stilig.Jeg nøt den nydelige kveldshimmelen, som ofte ble sterk rosa.Jeg dro på piknik med to av venninnene mine. Vi kjøpte inn croissanter, jordbær og pærebrus og satte oss nede ved sjøen. Det var så himla fint og faktisk okei temperatur denne dagen og det må definitivt gjentas.Tidlig i juli reiste jeg og Andreas til en liten øy i Sogn og Fjordane, der han bodde før han flyttet hit. Der dro vi på dans, drakk vin, jeg hilste på en haug med mennesker jeg ikke kjente og dagen jeg fylte tjueen så vi skrekkfilm og spiste kake. Så koselig!Her gikk vi hjem fra fest, klokken nærmet seg halv seks om morgenen, og se så fint det var.

En helg litt senere i juli fikk jeg besøk av noen søte jenter, og vi feiret bursdagen min. Vi pyntet stua med latterlig mange ballonger, lo og spiste oss kvalme på oreokake.Så var det tid for moldejazz. Jeg og mamma dro inn til byen en tur og spiste sukkerspinn i pøsregnet og kikket på alle bodene som var satt opp i gata. I slutten av jazzuka var det tid for bursdagsgaven min fra A; Emilie Nicolas-konsert! Det var så sinnsykt fint og jeg holdt på å gråte når vi måtte dra etter bare en halvtime for å rekke siste bussen hjem. Innimellom fikk vi også noen få solskinnsdager, som jeg nøt på verandaen før kveldsvakt.Så! Utrolig! Flink!Jeg kjøpte rosa genser, besøkte Merete og Elise og feiret bursdagen til Merete med taco, latterkramper og masse søtsaker.Ble riktig så glad i det røde håret mitt, og har tenkt å ha rødt hår fremover en stund.Jeg besøkte Kine noen ganger. Vi drakk vin og spiste ost og kjeks, kikket i den stilige platebutikken i Ålesund, lo, så serier og snakket til langt på natt.I slutten av august startet jeg og Andreas på sommerferien vår, og vi reiste til Barcelona. Der var vi i åtte dager og det var  deilig. Hotellet var superfint, vi spiste nuggets alt for ofte <3, gikk til føttene ikke greide mer, shoppet litt og tok en haug med bilder.Jeg tok en pause fra all gåinga på hotellrommet, hørte på podcast og spiste is. Oppdaget også den søte klesbutikken "Natura", med de søteste handleposene.Vi tilbringte mange kvelder oppe på takterrassen til nabohotellet, drakk piña colada, gikk i koselige gater og dro på akvariumstur.Om kveldene slappet jeg av i badekaret på hotellrommet og drakk billig spaniacider.Når vi kom tilbake fra Spania, tok jeg tatovering (<3) og vi var hos faren til A (som bor utenfor Oslo) en liten uke. Vi spiste masse god mat, var masse i Oslo, dro på kino, jeg besøkte venninner og det var bare skikkelig fint.


Instagram @ dokost

Så var vi hjemme igjen. Fremdeles like (om ikke mer) forelska, (sånn halvveis) klare for å ta i mot høsten.

Det er helt okei.

I dag våknet jeg rundt klokken ti, og det første jeg gjorde var å hente godteskåla med sjokoladebiter i og finne frem pc'en. Så der satt jeg, da, i ca. tre timer i senga og spilte sims før jeg orket å gjøre noe som helst. Til slutt gikk jeg og laget meg egg & bacon til frokost, før jeg spilte enda mer sims. Jeg kjente at humøret mitt var rart i dag. Jeg var irritabel, lei og ville ikke gjøre noe som helst fornuftig. Til slutt la jeg meg bare, og sov i noen timer. Nå skal jeg steke meg kjøpepizza og fortsette med å ikke gjøre noe fornuftig. Sånne dager får jeg lett dårlig samvittighet. "Men jeg skulle jo gjort ditt, og jeg skulle jo ha gjort datt!" "Jeg skulle ha spist faste måltider, og jeg burde ikke ha sovet bort halve dagen!" Men det er med dette innlegget jeg trøster meg selv; det er jo faktisk helt okei. Det er okei å ha dager som dette, hvor man ikke vil gjøre noen ting. Noen ganger gjør det kanskje til og med litt godt. Jeg har valgt å legge bort den dårlige samvittigheten og gjøre akkurat som jeg føler i dag. Jeg trenger en dag hvor jeg driter i alt og bare sover, spiser og slapper av. Det er okei å ikke ha lyst til å gjøre noe en dag, det er helt okei å ikke spise sunt i blant, det er okei å sove flere timer midt på dagen i blant. I morgen skal jeg prøve å være i bedre humør og kanskje få gjort noen fornuftige ting også. Av og til må man bare lytte til seg selv, og det man føler for, likevel om det kanskje ikke er det mest "fornuftige" <3
Lately.

1) Det er omtrent en uke siden sist jeg skreiv noe her. Jeg har prøvd å komme inn i en slags hverdagsrytme, men vet ikke helt om jeg har lykkes. Jeg har heldigvis greid og kommet inn i en god leseperiode, og det gjør meg så glad når jeg endelig greier å velge bøker over serier/data. Det gir meg så masse mer, men i blant føles det litt "tyngre" å lese (det kjenner dere sikkert til?) Jeg leser fremdeles på 'Fangirl' av Rainbow Rowell, ettersom boken har blitt lest i periodevis, men er snart ferdig med den. 2) Det har vært vanskelig å starte på jobb igjen. Jeg sitter masse i kassen, og det gir meg helt noia i blant. Det blir så masse mennesker å forholde seg til at jeg føler for å bare løpe bak på lageret og gjemme meg. Jeg blir så redd for å si noe dumt/si alt for lite/oppføre meg rart. Jeg kan bli utrolig nervøs i sosiale sammenhenger i blant, og da er det jo bare logisk at man blir det i en butikk hvor det kommer og går en haug med kunder i løpet av en vakt. Noen dager er forferdelige, andre dager går det helt fint. I dag gikk det ganske fint. Jeg prøvde (og greide) å snakke mer med folk uten å skjelve på hendene og få en klump i magen, og det føles fint. Håper på flere dager som det der. Uansett blir jeg stolt over at jeg faktisk holder ut, og ikke løper ut på lageret som jeg i blant føler for. Klapp på skuldera. 3) Jeg og Andreas så 'Rudderless' i går kveld og altså; se den!!!!! Sitter også og hører på soundtracksa til filmen nå i ettertid fordi all musikken de spilte i filmen var helt fhsudjisji<3<33 4) Takket være kjæresten min som introduserte meg for 'Fallout Shelter' har jeg for første gang i hele mitt liv blitt hekta på et mobilspill (jeg skjemmest, men gud så gøy det er!!)
Lørdagslykke.

Det er lørdag, jeg startet dagen med stress og gråting ettersom jeg glemte å sjekke bussruten i går før jeg la meg, men nå er det lørdag kveld og jeg rakk faktisk bussen til byen og jeg fikk faktisk kjøpt bursdagsgave til Andreas og jeg er i masse bedre humør og har sminket og ordnet meg og føler meg fin og dette er verdens lengste setning men jeg bryr meg ikke og lørdagskvelden gjør meg så så så glad og det er øl/vin/tacokveld og Andreas kommer snart fra jobb og kan det egentlig bli bedre enn det her?Andre fine ting: jeg fant en kaizers-skjorte på fretex til 39,- - jeg har drukket kakao - jeg har pakket inn bursdagsgave (jeg synes det er supergøy) - jeg har på fin høytlivsbukse - jeg hører på bigbang på full guffe - og jeg har kjøpt tortillachips. God lørdag, alle i hopa!! Koz & klemz

Om å prøve å få litt mer system.

Det er torsdag den tredje september. Om noen få dager er ferien min ferdig og det er tilbake til hverdagen. Jeg har noen perioder i året hvor jeg alltid prøver å få mer system i livet mitt. Det er ofte etter nyttår, før skolestart, eller i mitt tilfelle; før man skal tilbake på jobb igjen. I dag satt jeg på høy musikk og vasket klær, satt på oppvaskmaskinen, pakket ut av kofferten min (som jeg som oftest er alt for treig med. som oftest ligger den der minst en uke etter jeg har kommet hjem, heh. noen som kjenner seg igjen, eller?), støvsugde hele huset og ryddet rommet mitt og litt i resten av huset. Ting føles litt lettere når det er ryddigere rundt en. Deretter sendte jeg mamma av gårde på butikken for å kjøpe en ringperm. Jeg har en ting jeg legger papirer oppi, men den har en tendens til å bli full av alt mulig dritt. Derfor tenkte jeg at en ringperm er bedre for å sortere viktige papirer og for å få litt mer orden i sakene.Ting føles hvertfall litt lettere nå, og jeg føler det blir greier å komme tilbake til hverdagen når man har fått samlet tankene litt og fått litt mer system rundt seg. Jeg skriver også utallige lister over ting jeg skal bli flinkere på/slutte med/o.l. og likevel om jeg sikkert ikke kommer til å gjøre halvparten en gang av det på lista, er det hvertfall greit å prøve å motivere seg selv litt til en "ryddigere"/sunnere hverdag.

Siden formen ikke er helt på topp etter forkjølelsen enda, hadde jeg ingen andre planer etter jeg hadde styrt på med rydding i flere timer enn å spise pizza, flyplass-skittles og å se serie på sofaen. Jeg har jo tross alt ferie enda. Nå skal jeg lese litt bok og bare kose meg resten av kvelden. God torsdagkveld. Snart er det helg!

Tatovering nr.3

Siden jeg er alt for ivrig etter å vise dere tatoveringen min, blir det noen dårlige mobilbilder inntil jeg har fått tatt bedre bilde. Tatovøren hadde tegnet noe ut fra et bilde jeg viste henne til inspirasjon, og jeg likte tegningen veldig godt. Den ble enda større enn jeg egentlig hadde tenkt, men ettersom jeg uansett vil ha hel sleeve, gikk dette helt fint. Siden den er såpass stor er det veldig vanskelig å venne seg til den. Det føles egentlig helt sprøtt å se armen min i speilet. Men jeg elsker den, og gleder meg sånn til den blir ferdig healet, for jeg blir så utrolig stresset av å måtte vaske og smøre den i flere dager/uker. Man blir så redd for å vaske/smøre for ofte, eller for sjeldent. Men det skal nok gå fint!

Tatoveringen tok jeg på Tro, Håp og Kjærlighet i Oslo. Marielle, som tatoverte meg, er utrolig hyggelig og veldig dyktig! Det er nok hos henne jeg kommer til å ta resten av tatoveringene mine, ettersom hun var veldig flink og det er uansett finest når man holder seg til én tatovør, så tatoveringene går finere sammen. Ser jo allerede nå at det ser en smule rart ut med den jeg har på armen fra før, men satser på det blir bedre når jeg får bygget mer rundt den. Er så utrolig fornøyd!

Sommerferie?!?!

Klokken 17:06 kunne jeg gå ut av Coop Prix med den store lettelsen av å vite at jeg har hele tre uker ferie foran meg! Åh, så vanvittig deilig!Etter en del timer inne i butikken fikk jeg nesten vondt i øynene av å komme ut i ettermiddagssolen. Ikke ante jeg at det var en sånn varme ute heller. Nå sitter jeg i sofaen med alle vinduer og dører åpne og kjenner lukten av nyklipt gress (som må være en av de beste luktene i hele verden), feirer ferie med en red bull summer (av alle ting? er egentlig ikke så glad i energidrikker, men fikk plutselig lyst på en) mens jeg later meg på sofaen. Når Andreas er ferdig på jobb i kveld blir det taco!! Åh, livet er fint!

Ha en god lørdag, fine dere!

Rosa himmel og tatoveringstime.

Det er egentlig ganske okei å gå ut av døra på Coop Prix klokken 22:17 og bli møtt av det synet her:Jeg satte meg på sykkelen og syklet en pitteliten omvei, bare for å få ta en ekstra titt på den nydelige kveldshimmelen. Åh, himmelen er noe av det vakreste. Til slutt var jeg hjemme i sofaen og spiste brødskive med baconpostei (nam?? hvorfor har jeg ikke spist det før? har endelig funnet et annet pålegg enn nugatti å spise, haha) og en sykt digg bolle med vaniljeyoghurt, musliblanding, bringebær, jordbær og blåbær, ah.Likevel om de siste dagene før ferien på en måte er litt tunge og treige, går de samtidig ganske fort og fint. Følelsen av å være ferdig med enda en dag og telle ned til ferie er så deilig. Nå er det faktisk bare to dager igjen! Sykt!

De siste dagene har jeg jobbet, pakket kofferten og hatt besøk av Kine. Kjempekoselig! Vi spiste pizza, kikket på en haug med youtubevideoer og lo av gamle videoer fra vg1. I tillegg er jeg i ekstase over at jeg endelig har fått meg tatoveringstime i Oslo, bare noen dager etter at vi er tilbake fra Barcelona!! Herregud?! Jeg har så himla mye fint å se frem til nå at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg.

Hva gjør du for tiden? Har du flyttet til et nytt sted? Startet med studier? Har du sein ferie sånn som meg?
Sov godt, flotte mennesker!

Skulderkort hår og Razika.

Siden sist har jeg klippet bort over 10 cm av håret mitt og plutselig føles alt lettere. Vi er plutselig i August, noe jeg er overlykkelig over. For August byr på masse spennende, blant annet; tre (!!!) uker ferie, Barcelona-tur og Oslobesøk. Jeg har plutselig fått litt mer sansen for Razika og hørt masse på Om igjen, jobbet en del, hatt en okei døgnrytme og sett Downton Abbey. Jeg har følt på en ganske okei selvtillit, og det er lenge siden jeg har hatt en ganske dårlig periode. Har overført utallige GB med bilder og videoer fra gamlepc'en og ledd til tårene rant. Har endelig bestemt meg for hva jeg vil med bloggen, så heretter kan dere se frem til litt jevnligere innlegg som hvertfall byr på litt mer enn bare hva jeg har gjort på i det siste, heh.Er i ferd med å lage en reiseliste/ferieliste med masse gode, deilige sanger i, og er desperat etter tips, ettersom jeg er litt lei av det meste i listene mine for tiden!

Lazy monday.

Mitt evige dilemma er om jeg skal fortsette å blogge eller ikke. Hater å gjøre ting halvveis, men har ikke energien til å blogge jevnlig/gjøre den bedre. Vet ikke om jeg skal pushe meg til å gidde å prøve eller om jeg bare skal ta en pause/slutte. Men innerst inne så vet jeg at jeg alltid havner tilbake til blogg, for det er et eller annet inni meg som en gang i blant trenger et sted å poste ting.I dag sov jeg lenge i en god armkrok, gomlet i meg hvitløksbagetter (og det har virkelig blitt noe av det beste jeg vet), kikket på utallige bilder av hotellet vi skal ligge på i Barcelona og nå ligger jeg her i senga mi og skal til å krype under dyna med en god bok en liten stund. Er så ivrig etter å sette meg på flyet til Spania at arbeidsuker på fem dager er helt okei siden det får tiden til å gå ganske fort. Har på følelsen at jeg kommer til å starte pakkinga allerede den uka her, enda vi ikke reiser før om to uker.

Hva gleder du deg til?

29/07I det siste har jeg: hatt skikkelig up's and down's. Jeg har hatt latterkramper og grått en hel del. Jeg har tatt en del buss. Brukt opp 3G'en min for denne måneden. Blitt hekta på agar.io (et mobilspill) Møtt to av bestevenninnene mine, hun ene hadde jeg ikke sett på altI for lenge (og det var  fint og koselig! Spiste en haug med taco og bursdagscupcakes og lo til tårene rant) Sett nye The Strain og The Whispers-episoder med Andreas. Jeg har stresset vilt, spist pølse med brød til hvert et måltid fordi det har vært alt jeg orket og følt at jeg ikke har gjort noe fornuftig med tiden jeg har hatt. Nå fremover har jeg nesten bare tidligvakter, og det gjør meg så masse gladere. Jeg får en bedre døgnrytme (i går var jeg i seng 00:10, liksom!), drar på jobb med en gang jeg står opp (altså; null tid til å bare tenke på at man skal på jobb og føle at man bruker tiden før jobb dårlig, sånn som det ofte blir når man jobber masse kveld) og har kvelden åpen til å gjøre det jeg vil. Jeg har syklet til jobb to dager på rad og syklet til og fra Andreas. Laget meg en mer skikkelig middag. Dusjet. Spilt en god del Sims. Spist en haug med sjokolade (nam!) Jeg prøver å tenke mindre på hva jeg burde bruke tiden til og heller gjøre det mest nødvendige, for så å bruke tiden jeg har til akkurat det jeg føler for der og da. Føler meg masse mindre stresset allerede.

Ålesund, vin og venninnetid.Prøver å sortere tankene mine litt, lette på stresset jeg av en eller annen rar grunn føler. Prøver å finne ut hva jeg liker å bruke fritiden min til og om jeg kan finne en potensiell hobby. Kjenner skikkelig på det å ville ha en aktivitet jeg virkelig elsker. Noe som gjør at man på en måte får koblet av litt. Om det så er å gå på fjellturer, skrive, lese bøker eller ta bilder. Noe jeg kan fordype meg litt i, bli flinkere til, et eller annet

Prøver å utvikle meg litt. Prøver å ikke være så redd for alt mulig. Er fremdeles kjempestolt over at jeg turte å arrangere bursdagsfest. Prøver å gripe flere muligheter, ikke utsette ting like ofte/lenge. Ikke tenke så masse "tenk om det skjer", "tenk om jeg dummer meg ut", "tenk om det ikke går bra". Prøver i blant å stå opp ti minutter tidligere om morgenen for å få litt tid til å føle meg fin før dagen starter. Om det så er å gre håret, ta en liten peptalk i speilet, ta en dusj, putte på litt sminke eller bare sette sammen et litt stilig antrekk, likevel om man kanskje ikke skal noe spesielt.

På søndag fant jeg ut at siden jeg hadde fri fra jobb både i går og i dag, så ville jeg besøke Kine. Ingenting er kjedeligere enn når man sier "vi må møtes igjen snart!" også blir det ikke noe av. Derfor tenkte jeg at "hvorfor ikke høre om hun har lyst allerede nå?" Mandag ettermiddag satt jeg meg på bussen og jeg kjente meg så glad for at jeg gjorde det. Vi handlet inn ost og kjeks, potetgull og dip, så Sense 8 og Orphan Black og drakk hvitvin. Etter noen glass med vin var det ikke lenger vits å prøve å få med seg alt i serien, så vi satte heller på god musikk, viste videoer til hverandre og snakket om alt fra Nepal til fine instagram-profiler. Det var så utrolig godt med litt venninnetid, og det er så vanvittig fint å få god kontakt med noen man ikke har hatt så masse kontakt med på en stund. Kine er en sånn person som inspirerer meg. Hun er så tøff og eventyrlysten. Kjente at det var akkurat dette jeg trengte og at det er godt å ha flere å være sammen med!

Just what I needed.

De siste dagene har i grunn vært veldig fine. Jeg har vært på konsert (mer om det senere!) og i byen og kikket på gågata de har under Moldejazz. Samtidig har humøret vært - vel, litt ræva. Jeg trodde ikke at været skulle påvirke meg så masse som det har gjort denne sommeren, men når jeg hver eneste dag våkner av at det er overskyet og/eller regner når jeg titter ut vinduet - da blir man lei. Jeg liker faktisk regn, og litt regn går også fint om sommeren, så lenge temperaturen sier at det er sommerregn. Sånn har det ikke vært her de siste ukene. Vi er godt uti juli og likevel føles det som om vi er godt uti septemberhøsten. Jeg skal vel kanskje ikke klage siden jeg har en Spaniatur å se frem til, men altså; litt flere solskinnsdager hadde ikke skadet! Jeg vil spise is ute i solen, få skille etter å ha solt meg, ligge ved badestranda. I stedet ligger jeg i senga mi, ser på serier og kikker på værmeldingene med misunnelse og en smule bitterhet (neida... joda) for dere som bor lenger sør i landet.Men, i dag var jeg så heldig at når jeg våknet i ellevtida og kikket på himmelen utenfor soveromsvinduet mitt så jeg faktisk en gul klump der oppe. Jeg hoppet inn i bikinien og slengte meg på verandaen med en eneste gang. Prøvde å legge bort tankene om at dette bare var tredje dagen i sommer at jeg har fått muligheten til dette og heller nyte solen mens den var her. Jeg har spist både frokost og hvitløksbagetter på verandaen mens jeg har prøvd å bli et hakk mindre bleik. Jeg har hørt på podcast og Dybdahl og hatt det så innmari fint.Det er utrolig hvor masse bedre humøret mitt blir av litt sol og varme. Jeg kjenner at det var akkurat en dag som dette jeg trengte for å samle litt krefter og motivasjon. Nå dekket skyene for solen og jeg må snart gjøre meg klar til seinvakt. Heldigvis med et litt større smil om munnen.

All denne sexen.

Jeg kjøper meg egentlig aldri magasiner, og i dag når jeg faktisk gjorde det så kjøpte jeg Aftenpostens "Oppvekst" av alle ting. Føler at dette bladet kanskje sikter mer til foreldre, men jeg synes det tok opp mange interessante temaer likevel, så hvorfor ikke. I tillegg fant jeg ut at Tore Renberg er fast spaltist i dette bladet, så da måtte jeg bare ha det. Mens jeg bladde gjennom det i butikken leste jeg kjapt spalten til Renberg og det han skrev om var så sabla bra og relevant og jeg har tenkt på det samme så utrolig ofte i det siste. Det føles rart å lage et blogginnlegg med noen andres tekst, men jeg må bare dele det han skreiv, fordi det var så himla bra. Så, kjære alle sammen; Tore Renberg!:

"Kom bli med ned på kne lille luremus. Tar deg med til et fullstappa horehus. "The Habo Club 2014, "Andreas Haukeland/The Pøssy Project".

En historie fra noen år tilbake: Datteren min og jeg var ute og kjørte bil. Jeg tipper hun var noe sånt som to år gammel. Jeg kan huske at vi var på vei til butikken. Når ungene og jeg kjører bil er det alltid musikk. Det er noe av det aller fineste vi gjør sammen, burner rundt i bilen med musikk på full guffe og synger fra alle setene. Jeg løftet datteren min inn i bilstolen sin og festet selen godt rundt henne. Så kløp jeg henne sikkert i nesen eller dro henne i øret eller noe sånt som fedre gjør, før jeg lukket bakdøra og gikk fram og satte meg inn foran rattet. Jeg satte nøkkelen i, og mens jeg lette etter en god CD for turen vår, så kom radioen på. Det var en diskusjon. Et debattprogram. Det var midt på dagen. Sola steikte.

I debattprogrammet var det ei jente på seksten som spurte om det var farlig å svelge sæden til kjæresten sin. Kjæresten, sa hun, ville så gjerne komme i munnen hennes, men hun var usikker, sa hun, på om dette var farlig. Og for å være helt ærlig, sa hun, så visste hun ikke helt om hun var klar for det. Jeg kremtet og rødmet og kjørte ut på hovedveien mens jeg febrilsk lette etter en CD. I debattprogrammet, som het Juntafil, fortsatte de å snakke, de tok ikke hensyn til rødmen min, ei heller til datteren min i baksetet, og jeg hørte en forståelsesfull programleder og en enda mer forståelsesfull lege som sa at dette var valg det var viktig at paret snakket om. Det skal være opp til deg, sa legen, om du skal svelge sæden hans.

Endelig, men ikke fort nok, klarte jeg å finne fram en CD og dytte den i spilleren. Duran Duran. Takk Herren for Duran Duran. Dette frekke bandet fra 1980-tallet, som en gang ble forbudt fordi det var for mye halvnakne jenter i videoen til debutsingelen deres, "Girls on film". Å, som tiden har gått. Sæden hans i munnen hennes. 

I et intervju nylig sa Trygdekontorets Thomas Seltzer at han ikke liker modernitetsskeptikere. "Jeg liker ikke nostalgi og romantiseringen av at alt var bedre før," sa han, og konkluderte slik: "Vi bør omfavne tiden vi lever i". Dette er et prinsipielt standpunkt jeg har stor sans for. I regelen, tenker jeg, er det sånn vi bør leve. Framadrettet, stadig på jakt etter fremtiden, fordi den er det eneste som kommer vår vei, og med en samtidsomfavnende holdning. Men av og til er det stor forskjell mellom hvordan vi bør leve og hvordan ting faktisk er. Av og til er det vanskelig å omfavne utviklingen, uansett hvor mye jeg ønsker det. Det var denne grensen jeg støtte på den sommerdagen da jeg følte at NRK P3 tråkket meg alt for nær, og det er dette problemet jeg nesten hver dag tenker på: Jeg vil ikke ha mere sex i offentligheten.

Jeg vil ha sexen tilbake til pornobladene i skogen.
Jeg vil ha sexen tilbake i romanene og filmene.
Jeg vil ha sexen tilbake mellom menneskene.
Jeg tror ikke all opplysning er bra opplysning.
Jeg tror det er bra for menneskene, unge som voksne, å oppdage ting selv. 

Jeg er sorry for det, ungdom, kall meg gamlis, kall meg konservativ, men jeg synes dere vokser opp i en uverdig og påtrengende offentlighet. Jeg er sorry for det, ungdom, men jeg synes det er dritkjipt å tenke på at dere er utlært på alt som har med sex å gjøre lenge før dere har fingra en partner, ja, lenge før dere har sett en pupp noe annet sted enn på nettet. Jeg er så himla sorry for det, kjære elskede ungdom, for dere er håpet og dere er lyset, og kunne jeg stenge Juntafil, sensurere Dagbladet og VG, ødelegge sexen på internettet og knuse studioet til produsentene av årets russelåter, så skulle jeg gjøre det med heftig glede.

Dette holder ikke mål.
Dette er en fornærmelse.
Mot jenter.
Mot gutter.
Mot noe av det fineste vi har sammen.
Jeg legger en bunke pornoblader ute i skogen, under den store steinen. Se om dere finner dem.

Fjortende juli.Plutselig er vi allerede et godt stykke ut i juli. Det er en uke siden jeg kom hjem fra miniferie og kofferten er enda ikke pakket ut. Kjøpte meg fine lys på nille, som gjør rommet litt koseligere. Jeg lukter ikke lengre av Britney Spears-parfyme, men deilig vanilje og jeg tror vanilje må være en av de beste luktene jeg vet om. Har stadige diskusjoner med meg selv om jeg burde klippe håret skulderkort (fordi åhhh så deilig) eller la det være som det er (fordi halo det har faktisk blitt litt langt nå, og likevel om det stresser meg, så er det egentlig ganske fint) og feller noen tårer over det sterke savnet for det blonde håret mitt. Har dårlig samvittighet for at jeg aldri gidder å trene og ikke har lest en eneste side i boka mi på sikkert en måned nå. Hører på Emilie Nicolas hele tiden og gleder meg noe så vanvittig til konsert på onsdag. Barcelonabilletter er i boks og hotellet bestilt og det gjør at magen min kiler så voldsomt at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg.

21.

I år fant jeg ut at jeg ville prøve å feire bursdagen min. Jeg har ikke gjort det så ofte de siste årene, ettersom det ikke er så lett å samle folk fra forskjellige steder i landet på én dag, midt på sommeren. Dessuten har jeg ikke en haug med venner jeg kan invitere heller. Men i år kjente jeg at jeg hadde så utrolig lyst å samle en liten gjeng! På fredag fikk jeg besøk av tre fine jenter jeg gikk på videregående sammen med. Noen av dem har jeg ikke sett på evigheter og andre har jeg ofte kontakt med. Det var sååå fint å se dem igjen, åh!På lørdag lagde vi (eller rettere sagt; Merete) kake, taco, pyntet taket med ballonger, hengte opp pynt og lys og ordnet i stand til tre andre (kjæresten min og to venninner fra øya) skulle komme. Så alt i alt var vi syv stk. Lørdagen koste vi oss med høy musikk, stjerneskudd og en god del vin/øl. Jeg er så glad for at jeg pushet meg selv til å "arrangere" dette, for det er virkelig noe av det skumleste jeg vet om. Liksom det å være "vært" og at venner fra forskjellige tider i livet ditt skal møtes og frykten for at det ikke skal gå bra. Jeg synes hvertfall det gikk bra og jeg håper alle hadde det greit! Jeg er så glad for at jeg gjorde det, for dette har vært en utrolig fin helg!

Sogn og Fjordane.Det går plutselig litt tid mellom hvert innlegg, men jeg velger å tenke at det egentlig er en god ting. Det betyr at det endelig skjer litt ting og at man holder seg opptatt. For det er jo egentlig ganske deilig å ikke ha tid til å bare sitte foran pc'en. Grytidlig (vi snakker fem-halv seks-tida om morgenen altså!) torsdag morgen startet vi det som omtrent er en Amerikatur, enda vi bare skulle til nabofylket. Etter buss, sikkert fem ferger, noen småstopp og noen litt lengre matpauser kom vi oss frem på den lille øya vi skal tilbringe noen dager på. Det er så utrolig koselig og i grunn ganske idyllisk her!Jeg har drukket vin, vært på pub og dans, møtt hyggelige mennesker og hatt mange sånne øyeblikk hvor alt bare kjennes perfekt. I natt når vi ble kjørt til nach var været så fint og i den stappfulle bilen sang mennesker "let it go" for full hals og jeg holdt hendene ut av vinduet og kjente vinden og jeg var bare fylt med en sånn herlig lykkefølelse man i blant får. Det er noe av det beste jeg vet om. De små øyeblikkene som man bare automatisk lagrer i hjertet fordi de er så ufattelig fine.På tirsdag reiser vi hjem igjen, og likevel om dette bare er en miniferie så kjenner jeg at det er  godt å komme seg bort litt. I morgen fyller jeg hele 21 år og dette er andre året at dagen blir feiret her! Fikk nettopp servert en helt himmelsk pavlovakake, nam! Håper dere har det fint! Jeg elsker at vi er i juli nå, for det er så absolutt favorittmåneden min ♥

Piknik og grilling.

På lørdag hadde vi den første skikkelige sommerdagen her i år. Sola kom frem, og temperaturen var grei nok til at man kunne ligge i bikini (i et veldig vindstille hjørne vel og merke) og til at man kunne ha piknik ute uten å fryse ihjel. Jeg, Silje og Silje Eirin kjøpte croissant, rundtstykker, jordbær, sjokolade og rusbrus, pakket piknikkurven og satt oss nede ved sjøen bortenfor huset til Silje. Der var det himla fint og vi koste oss skikkelig. Det er noe fantastisk med å sitte nede ved sjøen. Det er virkelig noe av det beste jeg vet. Vi snakket og lo og spiste oss mette.

Etter en stund dro jeg hjem for å ordne i stand grillspyd til Andreas kom hjem fra seinvakt. Jeg brukte bare kylling (marinert i kyllingmarinade fra santa maria (nam!)), squash og paprika. Lillesøstera til Andreas (som også er naboen min) kom bort og spiste med oss, og vi koste oss skikkelig. Vi grillet bare på en liten engangsgrill (som det ikke var så masse futt i hele tiden) men maten ble kjempegod likevel! Skal definitivt lage grillspyd igjen i sommer.Jeg var i lykkerus hele lørdagen, for det var akkurat litt sol, piknik og grilling jeg trengte etter mange regnfylte og grå dager. Håper det kommer flere dager som dette fremover!

Oh how I love you, sunny saturday!


(Vet ikke helt hva dette er for en slags posering på et bilde, men..)

Åh, hei og god lørdag alle i hopa!!! I dag er jeg så utrolig glad, for når jeg våknet i elleve-tida i dag var det faktisk sol utenfor soveromsvinduet! Det er rundt 15 grader ute, og jeg benyttet sjansen til å hoppe inn i bikinien og sette meg i den luneste kråa på verandaen. Fikk hvertfall litt sol på den likbleike kroppen min, og det føles så godt! Må le litt når jeg tenker på at vi nordmenn slenger oss ut i sola i 15 grader, når det blir sett på som en kald dag når man er på ferie. Husker da jeg var i USA og var vandt med 30 grader, da ble det plutselig iskaldt når det var ned i 20, haha. Jeg er hvertfall dritgira, for i dag har jeg fri fra jobb, jeg spiste frokost i sola, jeg har fått trent bittelitt og straks skal jeg møte to venninner her på øya og dra på piknik! Gleder meg skikkelig. Senere i kveld skal jeg og Andreas grille litt, og det gleder jeg meg også skikkelig til! 

En ting som er bra med oss som ikke får solskinnsdager i hytt og pine er hvertfall at vi er flinke til å utnytte de vi får! Håper du har sol i dag, og at du uansett vær får en megafin lørdag! Wow, masse utropstegn i dette innlegget! Men halo! Jeg er så glad!

Lately.

De siste dagene har jeg egentlig ikke gjort noe annet enn å se på Orphan Black, deppe over været og den dårlige døgnrytma mi (det er håpløst å ha en skikkelig døgnrytme når man bare har kveldsvakter) og lengte etter sommer, sol og reise. Det er seriøst omtrent det eneste jeg går og tenker på. Kikker på utenlandsturer på nett, sjekker værmeldingen utallige ganger i døgnet, leser Vagabond (og blir enda mer reisesyk), leser om reiser på goexplore.no og lengter etter grillmat. Grill har vi ikke hjemme, men på tirsdag er det St.Hans feiring på stranda, og da skal jeg spise meg dårlig på s'mores og grillmat. Om bare noen få uker reiser vi til Sogn og Fjordane så det er hvertfall godt å ha det å se frem til, da!Hører forresten masse på Phoria - Undone og Spoon - The Way We Get By for tiden.

Orphan Black.

Åh, finnes det egentlig noe deiligere enn å legge seg ned i en seng med nyskiftet sengetøy rett etter man kommer ut av dusjen? Spesielt fint er det når man har på seg noe behagelig, har noe godt å spise/drikke og noe bra på TV'en. Jeg er på tredje episode av Orphan Black etter at Kine anbefalte meg å se den, og jeg er allerede hekta! Kjempespennende, så om du ikke allerede har sett den; sett i gang! Det fine er at jeg har hele tre sesonger foran meg! Det er egentlig ganske greit at jeg alltid starter på serier senere enn alle andre, for da slipper jeg å vente på at episodene kommer ut, haha. Apropó serier: HALO dagens episode av Game Of Thrones?!? (skal ikke spoile noe, men ugh!!)


Denne smoothien var forresten sykt god! Har smakt den gule også, men den her var definitivt best!

Om nødvendigheten av å være helt tilstede.

Untitled

Er det noe jeg virkelig kjenner på for tiden, så er det nødvendigheten av å være helt tilstede til enhver tid. Jeg er en person som stresser veldig lett og veldig ofte og tid er noe av det som gjør meg mest stressa. Jeg føler ikke at jeg har nok timer i døgnet til å gjøre det jeg vil og det jeg burde. Tiden går så fort! Derfor har jeg funnet ut at for å stresse litt ned, må jeg få til å være tilstede og legge fra meg alle andre tanker. Men det er faktisk himla vanskelig.

Det jeg mener med å være tilstede er at man fokuserer på det man driver med, og legger fra seg andre tanker. For det som gjør meg stressa er ofte det at jeg ikke får helt til å slappe av. Du kjenner kanskje til det? Du er på besøk/på butikken/går en tur, men tankene dine svirrer bare rundt den urealistisk lange to do-lista du har skrevet. Vel. Drit i det! Du er på besøk/du er på butikken/du går faktisk en tur, og akkurat nå er det ingenting annet du kan gjøre med det. Klesvasken som skal henges opp, regninga som skal betales og treningsøkta du skal rekke i løpet av dagen venter fortsatt på deg når du kommer hjem. Kanskje må du utsette noe av det til dagen etterpå, men det er virkelig ikke vits å gå og fylle hodet med stressende tanker, når du heller kan fokusere på det du driver med der og da. Og når du er på besøk: vær på besøk. Ikke bare sitt på mobilen og nikk til det den andre personen sier. Lytt, snakk, le og nyt. Det er overraskende vanskelig siden det finnes så mange distraksjoner, men det er så verdt det. Mobilen kan du bruke tid foran når du kommer hjem og klesvasken kan du ikke henge opp før du faktisk kommer hjem. Vi (jeg) må altså slutte å stresse så masse! Det hjelper jo ikke i det hele tatt. Jeg tviler på at jeg er den eneste som har det sånn, så jeg tror det er noe de fleste av oss kan prøve å fokusere på.

Cheer up, honey.

Holly

hei!! de siste dagene har jeg jobbet litt, feiret lørdagen med grilling og cider hos noen kolleger av meg andreas, sett game of thrones, sett filmer og spist kake. jeg har hatt det fint, og likevel lå jeg for en time siden i fosterstilling i senga og gråt. bare fordi jeg føler meg sliten. sliten av å føle at jeg alltid har så masse å jobbe med når det kommer til meg selv. må stadig holde lange peptalks til meg selv i speilet om at det og det er okei og at jeg er god nok likevel. uten å føle at jeg kommer noen vei. sliten av mitt eget hode, rett og slett. og sliten av at alt skal handle om meg selv. jeg vil så gjerne ha det bedre med meg selv sånn at jeg faktisk greier å tenke mer på andre ting enn alt jeg skulle ha gjort bedre og alt jeg ikke får til. men jeg føler meg allerede bedre, og gleder meg til å snart legge meg for å sove og våkne opp til en ny dag i morgen. her kommer en liste over ting som hjelper om man er lei seg og trenger å muntres opp:

- ring bestevenninna di. snakk med kjæresten din. bli holdt/kysset på. legg deg på gulvet ved siden av hunden din. ring kompisen din på skype. gråt i armkroken til mamma/et annet familiemedlem som står deg nært. det hjelper veldig ofte å snakke om det som er vanskelig med noen du er glad i.

- ta deg en lur. sov en liten time for å la hodet hvile, og kanskje våkner du med en helt annen følelse enn du gjorde tidligere.

- se favorittfilmen din. den som alltid gjør deg glad og i godt humør.

- gå deg en tur. om det så pøsregner - finn frem regnjakka og få deg litt frisk luft, det gjør ofte veldig godt!

- gråt. jeg vil ikke høre mer om at å gråte er en svakhet. for jeg tror at alle trenger å gråte litt i blant. hos meg blir ting hvertfall enda tyngre om jeg går og bærer på en klump i magen. føler jeg for å gråte, så er det gjerne best å få det ut. legg deg i senga og syns synd på deg selv en liten stund. gråt til du ikke gidder å gråte mer, reis deg, vask ansiktet og tenk at ting blir bedre.

- sett på favorittartisten din på full guffe og dans.

- eller bare ligg i senga og hør på den fineste sangen du vet om.

- spis noe godt. lag deg en god middag. spis den sjokoladen som ligger i skuffen og som du omtrent sikler etter.

- se på vines. fordi de er morsomme, får deg til å le og fordi man til og med kan finne fine mennesker der som legger ut vines som skal inspirere/oppmuntre.

- klikk deg inn på youtube. se på koselige vlogs, morsomme videoer og søk etter tips/råd om du føler du trenger det. en gang fant jeg videoer av en ung mann som snakket om angst og det å grue seg til sosiale sammenhenger og som ga råd til hvordan man kan prøve å få det bedre med seg selv. det er lett å tenke på youtube som et sted fult av kattevideoer og lett å glemme at det faktisk finnes mange forskjellige videoer der, blant annet videoer som kan hjelpe oss og "trøste" oss.

- skriv en liste over ting du er flink til/ting du liker med deg selv.

- skriv en liste over hva som gjør deg glad og lykkelig.

- skriv en liste over ting du gleder deg til.

- åpne spotify og let etter nye artister. 

- besøk besteforeldrene dine. ligg på sofaen og få mat av bestemor som konstant spør om man er sulten og slapp av til den deilige stillheten og lyden av bestefar som ser på fotball i bakgrunnen.

- les en bok. det får hvertfall meg på andre tanker og gjør meg glad.

- skriv en haug av teite, klisjéfylte og fine quotes i dagboka di.

- se dum søppeltv. det er så lettfordøyelig og gjør det lett å koble av litt.

- be mamma lage hjemmelaget pizza og se gilmore girls.


ting blir bedre. take care ♥

hverdagslykke.er å plutselig få to buketter med peoner av tante en lørdag ettermiddag. så fint og koselig, og det gjorde så godt med litt blomster på rommet!

lørdagsfrokost.

hei og god lørdag, vakre deg! i dag laget jeg meg en heftig god frokost. den besto av knekkebrød (gullbygg fra coop. veldig gode!), norvegia, crispysalat og to skiver bacon på toppen (bacon <3<3) deretter slukte jeg en skål med melonyoghurt med musliblanding og to knekte ruter melkesjokolade oppi. sykt godt! anbefales om man vil kose seg litt ekstra på lørdagsmorgenen. juicen jeg hadde til var eple og granateple-juice fra eldorado, som jeg har fått helt dilla på i det siste. så fresh og god, nam.jeg kom meg ikke opp før i elleve-halv tolv-tida, men så er det jo godt å få sove ut på en lørdag også, da. det første jeg gjorde var å hoppe i dusjen, kle på meg og spise frokost mens jeg leste bok. kjenner at lesegleden er på vei tilbake, og det er så godt. for øyeblikket leser jeg "stille, stille, stille" av synne sun løes og jeg liker den godt hittil. hvilken bok leser du nå?nå har jeg og mamma akkurat vært på butikken og handlet litt. nå skal jeg rydde litt i huset, skifte gardiner på rommet mitt for så å slappe av med bok og/eller en god film!

om å rydde i klesskapet


i dag innså jeg at arctic monkeys har vært et band jeg har hørt masse om, men aldri hørt skikkelig på. derfor har jeg brukt dagen til å høre på dem, og jeg er allerede frelst!


i sommer fyller jeg tjueen, og de siste månedene har jeg følt skikkelig på at det er på tide med en skikkelig ryddeaksjon i klesskapet. jeg har vel i grunn hatt lyst å kvitte meg med alt, for så å kjøpe inn nytt. jeg tror de fleste på min alder vet hvordan det er å skifte stil utallige ganger i denne alderen. opp igjennom årene har jeg hatt så mange forskjellige stiler, at klærne mine har blitt et virrvarr av forskjellige stiler, farger og fasonger. eller, når jeg tenker meg om så føler jeg ikke at jeg har hørt til én spesielt stil. og det gjør jo det hele enda mer kaotisk. jeg har alltid likt masse forskjellig, og aldri helt visst hva som virkelig er meg. nå føler jeg at jeg begynner å bli mer sikker på hva jeg liker og ikke liker, så jeg føler det er på tide å kvitte seg med plagg som aldri blir brukt, og å bli mer bevisst på hva man kjøper. det eneste problemet for meg nå er vel egentlig å finne plagg jeg føler meg vel i, og som jeg føler sitter fint på kroppen (men her spiller vel kanskje selvtilliten en stor rolle også)

jeg vil hvertfall ha en mer gjennomtenkt garderobe, i stedet for å kjøpe plagg bare for å kjøpe. det ender bare i et alt for fullt klesskap, hvor 90% av klærne er klær man fort går lei/finner ut at man ikke likte så godt likevel, fordi det var noe man kjøpte i farta. jeg vil prøve å ikke ha så mange plagg, og tenke nøye over hva jeg kjøper, sånn at jeg vet at jeg faktisk kommer til å bruke dem. dette gjelder spesielt bruktbutikker, for der har jeg en tendens til å kjøpe alt jeg kommer over (sånn blir det jo lett når det er så utrolig billig!), for så å angre senere fordi jeg innser at jakka faktisk var litt for stor og at toppen jeg kjøpte egentlig ikke var noe for meg.

jeg ble veldig motivert til å rydde i skapet etter et innlegg tine katrine skrev. når hun ryddet spurte hun seg selv "ville jeg kjøpt dette visst jeg så det i butikken i dag?" og var svaret ja, så fikk det bli i skapet. jeg fant selv ut at det var svært lite av det jeg har som jeg faktisk ville ha kjøpt i dag, så jeg tror at jeg etterhvert kommer til å gi bort litt mer enn det jeg har funnet frem til nå. men hittil har jeg tre fulle handleposer og to jakker, så skapet har hvertfall minket en god del!


(ps: i det forrige innlegget mitt spurte jeg om noen kunne tenkt seg å lage en header til meg. om du føler det kan være noe for deg kan du trykke her

kan du/kjenner du noen som kan tegne en header til meg?

åh, jeg trenger virkelig en fin header til bloggen. og jeg trenger din hjelp! liker du og tegne, eller kjenner du noen som er flinke til å tegne/tegner headere? jeg er ikke så kravstor, og det tar heller ikke lang tid å tegne det jeg tenker på. jeg vil bare ha en veldig enkel og søt header.

jeg kan gi deg flere detaljer på mail etc. om du er interessert, men skriver likevel litt om hvordan jeg tenker å ha den her, så du vet sånn ca hva jeg er ute etter og om det er noe du gidder å bruke pittelitt tid på:

jeg ser for meg en kjempeenkel header. den trenger ikke være høy (rundt 350px) jeg vil ikke den skal inneholde navnet mitt/navnet på bloggen, altså; ingen tekst. jeg vil egentlig bare ha en liten fargerik sak, med små tegninger av ting jeg liker godt og synes er fine. eksempler på det er: vannmelon, sitron (!), ananas, jordbær, blomster, grønne planter, musikk (så man kan da tegne et notetegn eller en radio f.eks.), å reise (så gjerne et bilde av et pass/en billett). er veldig glad i pastellfarger, særlig rosa, blått, gult og grønt, men du velger selv hvilke farger du føler blir fine. jeg liker å ha resten av designet mitt enkelt og svart/hvitt, så jeg trenger litt farger i headeren! 

hadde blitt sååååå megaglad om noen har lyst å tegne noe.

kommenter i kommentarfeltet om du kjenner noen som kan være interessert, eller om du har lyst selv.
du kan også sende mail til karenannaberg@hotmail.com om du heller vil det. 

rosa himmel og kveldstur

noe av det fineste med våren/sommeren må være de lange, lyse kveldene og de vakre solnedgangene. i tillegg er himmelen så vilt vakker for tiden, og omtrent hver kveld i det siste har den lyst opp i knæsj rosa og lilla. sent om kvelden den syttende mai, gikk jeg og andreas tur i løypa bak huset hans, og det så sånn ut!:jeg er litt lettere å få med ut på tur nå som man kan ha en tynn jakke på seg og ikke fryse, og når man får med seg fine solnedganger og himmelen full av fine farger.

syttende mai

jeg kjenner jeg blir misunnelig når jeg leser om å starte den syttende mai med champagnefrokost sammen med venner. å feire syttende mai i en stor by synes jeg også virker veldig gøy! men å feire syttende mai på en nokså liten øy er også veldig fint. i fjor på den dagen stod jeg bak kassa på statoil og lagde burgere og solgte pølser frem til klokken fire, så så masse syttende mai-følelse kan jeg ikke si at det ble. i år derimot, våknet jeg ved siden av den fineste og i stuen ble jeg møtt av finfrokost som mamma hadde laget (som blant annet inneholdt pavlovakake, gele og bær!) (desverre var ikke formen helt på topp denne morgenen, så derfor har jeg hatt masse kakespising å ta igjen i dag!) senere tok jeg på meg bunaden, gikk i tog, hørte på taler og satt en liten stund i et alt for stappfult lokale og drakk brus. deretter spiste jeg, mamma, bestemor og bestefar middag på hotellet (og av alle ting (og til mammas store skuffelse (hun hater fisk)) spiste jeg laks! ikke akkurat noe jeg føler er typisk syttende mai-mat, men det fristet og det var godt) deretter ble det noen timer med hvile hjemme, før vi tok turen til bedehuset. åh, der var det så koselig. god kveldsmat, masse sang og koselige mennesker. det ble en fin dag, likevel om det ikke er helt som før. programmet er snudd om på, og det skjer ikke like masse som før. før var det f.eks. teater og mer som skjedde, også mot kvelden. men så lenge jeg fikk gå litt i bunaden min, gått i tog og hatt det fint med de jeg er glad i, så er det for meg en fin syttende mai likevel. og vi var forresten superheldig med været! sol, varme og ikke én eneste regndråpe!dette hadde jeg på meg om kvelden da vi dro til bedehuset. elsker denne kjolen! (kjøpt på fretex for rundt en 50-lapp!)

håper dere hadde en fin 17 mai/søndag! 

00:28

klokken er 16:05 og jeg går til jobb. sola skinner og jeg kjenner at våren gjør meg rastløs. jeg vil bare ut. hit og dit. ut og grille, sette seg på en buss, sove på et hotell. oppleve, utforske og sette pris på. jeg kjenner lukten av nyklippt gress og blir enig med meg selv om at det er en av de beste luktene som finnes. og plutselig er jeg ti år igjen og hopper trampoline og løper fra hveps og klatrer i treet mitt og plutselig har jeg grønske på knærne. klokken er 16:13 og jeg kjenner at jeg absolutt ikke er gira på jobb i kveld. 00:19 og jeg tenker at jeg må slutte å tenke så negativt. det går jo som oftest fint på jobb og jeg gruer meg unødvendig mye. tenker på solnedgangen og den nydelige himmelen som møtte meg når jeg gikk ut av butikken. tenker på at jeg gleder meg til jeg får sykle hjem fra jobb sammen med a hver kveld vi jobber samtidig. at "hjem" plutselig betyr det samme stedet for oss begge. klokken er 00:21 og jeg vet at jeg burde legge meg snart siden jeg har tidligvakt i morgen. setter likevel på den nyeste episoden av stalker som jeg har ventet på alt for lenge, og utsetter dusjen jeg  ta før jeg skal sove.

god helg <3<3 

(dī′ə-rē) a usually daily written record of personal experiences and observations; a journal.

etter inspirasjon fra weronika ble jeg enig med meg selv at jeg atter en gang skal prøve å skrive dagbok! derfor kjøpte jeg en notatbok/i dette tilfellet dagbok for rundt en tjuer på spar da vi handlet mat i går.

man finner jo mange dagbøker overalt i butikker som er masse penere enn denne, og jeg har også en del notatbøker fra før, men alle er enten halvfulle av skriblerier, lister, en påbegynt dagbok eller mange av sidene er revet ut. derfor fant jeg ut at det var best å bare kjøpe en ny, for å starte helt på nytt. og siden vi ikke har så mange butikker her på øya, fant jeg ut at det var like så greit å kjøpe denne fra spar. jeg synes egentlig det var helt ok, for fargene var fine. kanskje jeg skal belønne meg selv med en finere en om jeg får til å skrive ut denne en gang. denne gangen har jeg så lyst å få det til! jeg vil teipe på konsertbilletter, flybilletter og andre små dingser som sier noe om en opplevelse/minne. også vil jeg prøve å tegne litt i den! dette har jeg også prøvd før, og det gikk i noen få uker før jeg gikk lei/glemte av det. målet mitt er å skrive litt hver dag. om det så er bare én setning, eller en liten tegning. og det tror jeg at jeg skal få til!

jeg er allerede godt i gang, og jeg teipet nettopp fast regnbuearmbåndet mitt fra amnesty. dette er det andre regnbuearmbåndet mitt, og siden det var så trist å ta det av, fant jeg ut at dette var et fint sted å oppbevare det på. det første hadde jeg på i mange måneder, og etter jeg greide å rote tomatsaus på det, fant jeg ut at det beste var å kaste det. dette har også vært på ganske lenge, og jeg tenkte det var best å klippe det av og ta vare på det før det stinket også, haha! tror de bare solgte dem i en liten periode, så om du har lyst på, tror jeg desverre ikke du får tak i dem (men du kan sikkert sjekke det ut på amnesty sine nettsider for å være sikker) krysser fingrene for at de lager flere en gang, for jeg synes de er så fine. det står "love is a human right" og "å elske er en menneskerett" på og jeg elsker det. budskapet er så fint!

skriver du dagbok?

mandagstanker

for noen få timer siden siden syklet jeg hjem, etter å ha tilbringt helga hjemme hos a. det har vært så fiiiiint og det er så godt å ha en person som han i livet mitt. i dag når jeg syklet, trengte jeg å ikke lytte til musikk, for en gangs skyld. for som oftest lytter jeg til musikk når jeg sykler, men jeg kjente at i dag trengte jeg å ikke høre annet enn fugler og biler som kjørte forbi og lyden av min egen pust. man er jo så vandt med å alltid ha lyder fra pc/mobil/tv rundt seg hele tiden, og noen ganger kjenner jeg at det er godt å ta en pause (likevel om spotify er min beste venn) når jeg sykler dukker alle slags tanker opp i hodet mitt. man tenker på alt man skal gjøre bedre, alt man savner, ting man må huske, alt man er glad for og ting som er vanskelig.

jeg sykler i morgenkulden, kjenner pittesmå regndråper mot ansiktet og føler så masse på en gang. sier til meg selv at det  bli slutt på å tenke at jeg ikke er god nok og at dette med å konstant være redd for å være irriterende/til bry for andre mennesker  det bli slutt på. tenker at det er dumt, og samtidig så menneskelig å kaste bort så masse energi på noe så meningsløst. snakker lavt til meg selv (og blir flau når jeg plutselig møter på en annen syklist, men later som jeg bare synger på en sang) om at jeg må få inn i hodet mitt at de som er glad i meg, liker meg akkurat som jeg er. jeg må rett og slett slutte å bekymre meg så masse, og som a sier; ikke være så hard mot meg selv. jeg sykler forbi huset jeg bodde i før, der hvor bestemor og bestefar bor og kjenner på en slags varme og trygghet og jeg vet at dette huset og dette stedet for alltid vil ha et spesielt sted i hjertet mitt. ser på gresset og våren og kjenner jeg blir glad over å se at gresset har blitt så grønt. kjenner det kiler i magen av å tanken på å reise til et annet land i sommeferien. vil drikke cola med isbiter og sitron i og kjenne solen varme. tenker at jeg skal gjøre denne dagen til en sabla fin dag.

god mandag!!

et hint av sommer

god onsdag, fininger! i dag når jeg våknet og kikket ut av vinduet, var det synet av en blå og nokså skyfri himmel som møtte meg. jeg måtte ligge med foten utenfor dyna i hele natt fordi det var så varmt, og ovnen på rommet mitt har ikke vært på på noen dager. ah, det er så godt når man merker at våren virkelig er her! i dag fant jeg frem shortsen og favoritt t-skjorta og satt meg ut på verandaen. litt vind var det, men det at den ikke var så kald gjorde det riktig så behagelig å sitte der. jeg innså fort at jeg må grave frem solbrillene mine, men i stedet for å løpe inn å hente dem så jeg kunne lese bok, lukket jeg heller øynene og hørte på musikk. hører omtrent bare på én sang for tiden, og det er "she changes the weather" av swim deep. den gir meg frysninger og sommerfølelse og den gjør meg så merkelig lykkelig at jeg ikke en gang skjønner det. sangen er jo kanskje litt kjedelig når jeg tenker over det, men likevel så synes jeg den er så fantastisk bra. jeg er litt merkelig sånn sett. noen sanger bare.. åh. ja. nei. jeg bare elsker den.i går dro mamma meg ut på tur. omtrent bokstavelig talt dro meg. for jeg er ikke så lett å få med ut på tur hele tiden. å gå tur er superfint, det. men ikke når jeg har planlagt dagen min, har masse jeg har lyst å få gjort og så kommer mamma plutselig og skal ha meg med på tur, og jeg må bare slippe det jeg har i hendene og bli med. helt ærlig, så blir jeg skikkelig sutrete av det. så i begynnelsen av turen ble det litt surmuling, men etterhvert ble det faktisk superfint. hjemme stinket det kumøkk, så vi kjørte til andre siden av øya før vi gikk tur derfra. solen skinte, temperaturen var god og vi gikk ned mot kirken. jeg synes kirken vår er så utrolig fin, og nedenfor den har vi "påskeliljemarka" som er så fin!  derfra gikk vi ned til stranda og bare satt der en liten stund og slappet av. likevel om jeg omtrent ikke kan svømme og svært sjeldent er i vannet, så er det lite jeg liker bedre enn havet/strender. det er så vanvittig fint, avslappende og jeg bare vet at jeg  bo ved havet i fremtiden.(dette er bare halve påskeliljemarka! fint fint fint)

det eneste kjipe med at våren er tilbake, er at det er også alle edderkoppene, hvepsen, hoggormen og maurene. av alt jeg nettopp nevnte tror jeg faktisk at hvepsen og mauren deler en solid førsteplass over hva jeg har mest noia for. (det er egentlig ganske underholdende å se på når jeg går tur i skogen og plutselig begynner å hoppe/løpe som en gal fordi det føles som man tråkker i et hav av maur, usj. er jeg forresten alene om dette? mamma ler av meg og sier "pffft, men de kommer jo ikke på skoa di når du går vanlig, men jeg lover dere at mange ganger har de krøpet oppover skoa mi, så da ser jeg ikke andre valg enn å løpe febrilsk samtidig som jeg rister på beina!)

<3

på tjueårsdagen min i fjor sommer fikk jeg et superfint smykke av andreas. jeg brukte det kjempeofte, helt til jeg en dag ikke fant det igjen. aner dere hvor forferdelig det føles å miste noe man var så glad i og som man har fått i gave? jeg tenkte at som det vimsehodet jeg var så hadde jeg rotet det bort/kastet det (med et uhell!) når jeg hadde ryddet i skuffene mine eller noe sånt. på lørdag kom andreas til meg og holdt dette smykket i hånden. det har på et eller annet vis lurt seg oppi ei skål som står på rommet hans, og der har det vært i flere måneder. åh, jeg er så glad for å endelig kunne ha det på meg igjen!om dere ikke ser det, så skal det forestille et realistisk hjerte. haha, jeg absolutt digger det!

hei, mai!

og hei, fine folk!

wow, er vi virkelig i mai allerede? jeg sier som bestemor alltid sier; hellandussan, så fort tida går!
men det er egentlig helt okei, for mai betyr at vi nærmer oss juni, som er en av sommermånedene. det kribler helt fælt i magen når jeg tenker på sol, varme, å flytte inn i leiligheten, grille, ferie, konserter og å ligge på stranda. sommer betyr for min del også en god del jobb, men det er hvertfall bra for lommeboka!

i går var lønningsdag, og dum som jeg er gjør jeg akkurat det man ikke skal gjøre rett etter man har fått lønning: kikker på sommerkjoler, bikinier og sandaler på nett. men jeg skal være streng med meg selv og passe på å bare holde meg til "windowshopping", hihi. her er hvertfall noe av det jeg sikler etter for øyeblikket:

    
kjoler fra american apparel.sko fra newlook.

nå skal jeg legge meg i senga og lage en "snart er sommeren her"-liste på spotify, stappfull av gladsanger som jeg lader opp til sommeren med! denne sangen skal definitivt med i den lista, for den hører jeg på x antall ganger i døgnet for tiden:for meg blir det ti timer med jobb i morgen, men til dere andre; god helg! og la oss be en liten bønn for de som ble rammet av jordskjelvet i nepal ♥

sunny day

hei, fine folk og god tirsdag! i dag våknet jeg til at det så sånn ut ute, og det gjorde humøret tusen ganger bedre med en gang:
jeg kjenner det kiler i magen når solen skinner og jeg gleder meg så forferdelig masse til sommer!

til tross for mange alarmer, kom jeg meg ikke opp før halv elleve, men det var egentlig helt okei. jeg kledde på meg, gikk inn til kjøkkenet og skrudde på radioen med en gang (og den står på enda) det var ikke så masse som fristet til frokost, men jeg fikk i meg litt god frokostblanding, en banan og litt eple. prøvde også å drikke en kopp te, men måtte gi meg etter noen små slurker. det ser ikke ut til at te er noe for meg, samme hvor hardt jeg prøver!på stuegulvet ligger det en søt colin som utnytter solstripene på gulvet til å få litt sol på kroppen:og i sofaen ligger det en skjønn antoniazzi og venter på at mamma skal komme hjem, og titter nysjerrig på mennesker som går forbi:nå har jeg tatt en etterlengtet dusj og når håret har tørket tror jeg at jeg skal gå en tur til butikken! senere skal jeg kanskje gå en tur til andreas og/eller se en fin film.

ha en fin dag, og husk at dere er bra og fin og god nok! ♥

01:31

denne helga har vært fin. jeg har vært på teater, spist wok med andreas, sett filmer og sovet lenge. likevel er jeg så utrolig sliten for tiden. jeg kunne virkelig ha sovet døgnet rundt. i tillegg har jeg vel vært litt lei og litt sint fordi jeg ikke greier å være glad i meg selv. hvertfall ikke så masse som jeg burde være. men jeg prøver å være positiv og tenke at det kommer til å bli bedre. i morgen er én av tre fridager denne uka, og i morgen skal jeg prøve å være god mot meg selv. jeg skal stå opp om formiddagen, spise en god frokost, gå tur i skogen, høre på god musikk, høre på podcast, drikke te (likevel om jeg hater te. men det finnes så mange smaker som lukter godt og jeg har lyst å like det, så skal jeg prøve atter en gang!), prøve å lese litt, dusje, kanskje trene litt i stua, prøve å meditere litt og se en skikkelig koselig film som gjør meg glad. bilde 1. hjemme hos bestemor & bestefar før jobb på fredag. jeg spiste karameller og leste bok, og se så fint de har det! bilde 2. fra stykket "pusterom" på lørdag. det var her på øya, så vi var ikke så mange som så på. det var litt rart, men fint og morsomt. likte det egentlig ganske godt!

mew - 156

se hva som ventet meg hjemme når jeg kom hjem fra jobb!:

åh, jeg ble så glad for at det kom før helga! i morgen skal jeg ut, og jeg har så lyst å ha på meg dette, en svart bukse og stæsje opp antrekket med et smykke eller noe. er egentlig ikke så glad i å gå i kjoler og pynte meg så forferdelig, så dette passer meg perfekt. skoene passet heldigvis perfekt og så kjempestilige ut på!

det så sååå godt å kunne slenge seg på senga med pc'en på fanget. nå er det helg! sånn, skikkelig. det er sjeldent jeg har ei "skikkelig" helg. jobber veldig ofte lørdager og ofte kveld på fredag, men i dag hadde jeg tidligvakt og i morgen har jeg fri. jeg begynner heldigvis å bli bedre av forkjølelsen. det eneste som plager meg nå er litt hodepine og propper i ørene. (har hatt det i hele dag og du kan tro det var irriterende å ha det på jobb! hørte jo nesten ingenting av det kundene sa, haha!)

i kveld har jeg egentlig ingen andre planer enn å ligge å slappe av og lade opp batteriene! skal kanskje se en film/litt serie, høre ferdig den nyeste podcast-episoden til mariell og sara (hørte den på senga i går kveld, men var så trøtt og sliten at jeg sovnet til den), høre på musikk, se senkveld, spise appelsinsjokolade (har gått hele livet mitt og innbilt meg at jeg ikke liker det fordi det høres kjempeekkelt ut, men jeg endte opp med å elske det når jeg smakte for noen dager siden!), dusje og lese blogger. ha en superfin fredag, fine mennesker! <3

13/04

håret er fremdeles vått etter å ha gått ute i sludd og regn for å gå med a et lite stykke når han skulle gå hjem. gjennomblaut og med sølepytter i skoene ringte jeg mamma så jeg ble kjørt det siste (lille) stykket og følelsen av å vri av seg de søkkvåte klærne og hoppe inn i kosebuksa og a sin t-skjorte var ubeskrivelig god. etter 461 dager er sommerfuglene i magen villere enn noensinne.

etter flere ukers grubling, har jeg kommet frem til å bli på øya i et år til. så får bergen heller bli til neste år. kanskje er jeg dum som tar det valget, men det får være. for nå tror jeg at jeg og hjertet og magen har blitt enige.

på lørdag var jeg på tidligvakt og kom hjem igjen med en hodepine som ikke gikk bort før etter noen få timer. leste blogger og hørte på musikken fra god help the girl høyt på kjøkkenet og danset rart så mamma måtte le av meg i blant. hadde på et stygt, men veldig komfortabelt antrekk og laget crispy chicken, hjemmelaget pomfri med bernaise og salat (sykt godt??!) til a kom hjem fra heldagsvakt og jeg var stolt over å ha laget et godt måltid helt alene. vi kysset og lo og snakket og så resten av taken 3 som vi begynte på en annen kveld og det var så godt å endelig få sove hos han igjen. fin lørdag.denne søndagen besto av å sove lenge, ostesmørbrødfrokost, nye episoder av game of thrones (!!) og en tur ut i frisk luft.

i morgen skal jeg sitte barnevakt, dusje (og gud så godt det skal bli!!! har utsatt det i hele dag hehe), trene, lese (!) og kjøpe jordbær. 

har du gjort noe fint i helga? 

loppis-fredag

i dag var det faktisk loppemarked her på øya! jeg og mamma elsker både bruktbutikker og loppemarked, så vi var i ekstase over at det endelig var ett her på øya (det skjer bare noen få ganger i året) det åpnet klokken elleve og vi var der bare noen minutter over, så ikke de beste tingene forsvant før vi kom, hehe. nå skal det sies at loppemarkeder på små steder som det her ikke akkurat er de beste, men jeg endte hvertfall opp med noen fine ting:tre bøker. 1) tore renberg - kompani orheim (har enda ikke lest en eneste bok av han, likevel om jeg har en del liggende i bokhylla?!) 2) grøsserne-boka 'spøkelsesskolen' av r.l.stine bare fordi jeg elsket grøsserne-bøkene når jeg var yngre (og gjør det egentlig enda) og fordi de ikke finnes på biblioteket her på øya lengre. 3) alt om stueplanter, hahaha, fordi jeg er så utrolig dårlig med planter og alle jeg har bare dør. gammel bok, men litt kunnskap må jeg da kunne hente av den.denne måtte jeg bare ha, fordi den var så utrolig søt.(please ikke se for masse på den stakkars planta mi som henger med bladene, som sagt ovenfor: jeg er elendig til å holde dem i live, men jeg jobber med saken!) blomsterpotter trengte jeg virkelig, og jeg ble  glad når jeg fant denne gule. gult er sååå fint! den hvite er sånn man skal henge opp i f.eks. vinduet etter en snor/tråd.dette bildet, bare fordi jeg synes det var fint.kjøpte også to bilderammer til jeg skal prøve å fikse en fin bildevegg.

og alt dette fikk jeg til 180,- !! åh, jeg elsker loppemarkeder!

om å være for hard mot seg selv

åh, så lei jeg er! jeg er lei av at hodet føles tre ganger så stort som det er og at det føles vanskelig å bære, fordi det føles som det blir fylt opp av dumme tanker. tanker som jeg må kvitte meg med. idiotiske tanker som gjør meg nervøs, sutrete, lei meg og usikker. hvorfor bryr jeg meg så forferdelig om hva mennesker tenker om meg? hvorfor tåler jeg ikke én dårlig kommentar uten å gråte? hvorfor er jeg ikke tøffere?

det er så utrolig slitsomt å alltid gå rundt og.. evaluere seg selv. det er litt som når du skal holde en framføring på skolen og du føler du blir fulgt med på hele tiden der du står oppe ved tavla. du prøver å oppføre deg bra, gjennomføre fremføringen på en god måte og ikke drite deg ut. det er egentlig litt sånn det føles ut inni hodet mitt. at jeg er to meg'er inni meg og at den ene følger med på den andre med et intenst blikk, som gjør at den andre får helt noia. det er ikke sånn at jeg føler jeg må være perfekt hele tiden. for det føler jeg ikke. dessuten er perfekt et teit ord. ingen er perfekte. jeg vil bare ikke drite meg ut i sosiale sammenhenger. for jeg takler ikke tanken på å si noe dumt, gjøre noe teit eller misforstå noe i en eller annen sammenheng sånn at andre folk kan le av det. jeg forstår ikke hvorfor jeg bryr meg så hardt om dette, men jeg tar meg selv alt for høytidelig i blant. det handler vel en del om at sosiale sammenhenger generelt gjør meg ganske nervøs, og at jeg ikke akkurat har lyst å ha all oppmerksomheten i et rom. derfor er frykten for å si/gjøre noe dumt så stor, fordi sånt legger folk merke til. sånt husker folk. sånt ler folk av. (tror jeg)

jeg følger med på meg selv i hver eneste situasjon. til og med når jeg er hos dem jeg er glad i, og som jeg er komfortabel med. om jeg sier noe jeg føler ble teit, kan jeg begynne å gråte med én gang og må svelge den store klumpen i halsen før tårene splæsjer ut. jeg vil bare være en bra kjæreste/venn/datter. jeg setter vel kanskje litt for høye krav til meg selv på den fronten. akkurat her føler jeg vel at jeg nesten må være litt perfekt. for jeg er så utrolig redd for at de jeg er så glad i, skal slutte å være glad i meg. kanskje om jeg fortsetter å si teite ting og oppføre meg kleint rundt andre/etc. så går de lei til slutt? de vil finne noen bedre? de blir flau av meg?

alt som skal være "lett" blir  vanskelig når man overanalyserer alt og tenker nøye over hvert eneste ord man sier.

jeg har et lite drømme-bilde om en jente som skal være den omtenksomme, morsomme jenta med bein i nesa. som tør å si i fra, som ikke bryr seg om litt dritt, som greier å føre en samtale lett som bare det. en jente som er tøff og sterk. og når jeg ikke når opp til denne drømmen, blir jeg lei meg.

jeg må vel egentlig bare innse at jeg kanskje ikke er like tøff som jeg ønsker. men at det faktisk er helt okei. at det er okei å gråte. masse. til og med av små ting. at det er okei å bli nervøs i sosiale sammenhenger. at jeg ikke er svak av den grunn. at jeg fremdeles kan være omtenksom og morsom og tøff på andre måter. at det med å ikke bry seg så masse om hva andre tenker, blir bedre etterhvert. at man til slutt innser at menneskene som er glad i meg, er glad i meg for den jeg er. akkurat sånn jeg er. til og med når jeg er stille og klein og nervøs og rar. at man kan bli tryggere i seg selv etterhvert og at det er noe man stadig kan jobbe med. og tanken på at jeg som 40-åring mest sannsynlig er tryggere på meg selv, er jo egentlig ganske beroligende. jeg er jo fremdeles bare tjue (!!) og jeg har fremdeles masse å jobbe med.

herregud, vi må slutte å være så hard mot oss selv. det sliter oss ut. vi er jo så himla fine og bra og flinke alle sammen!!

lørdag <3<3<3

hei, og god lørdag, alle sammen! åh, i dag er jeg i et så utrolig godt humør! jeg er glad fordi:

- jeg kom meg opp klokken 06:45 (!)
- rakk å klæsje på litt eyeliner (som jeg faktisk ble fornøyd med)
- spiste en god frokost (med blant annet bacon!!!) og slappet av ved kjøkkenbordet en stund
- kledde på meg jakke og slengte sekken på ryggen og klokken 07:30 gikk jeg ut i vårkulden
- gikk i tre kvarter (til jobb) og hørte på mariell og saras podcast hele turen (som er helt sykt koselig og fin og jeg anbefaler dere alle å høre på den)
- været var kjempefint og jeg ble så glad og stolt over at jeg for en gangs skyld gikk til jobb
- jobbet bare til 16:00 og dagen på jobb gikk kjempefort!
- jeg har kjøpt litt øl og cider til meg og andreas
- jeg har fletter i håret
- jeg skal slappe av på senga med serier og musikk en liten stund, før a kommer og vi skal lage god matåh, lørdag har definitivt blitt favorittdagen min.

påskefint

for noen dager siden ble rommet/huset ryddet og påskepynten funnet frem, og plutselig var det påske her hjemme også:

 

de siste dagene har jeg:

♥ spist påskegodt
♥ drukket alt for masse brus
♥ gått tur med a <3
♥ baket horn med ost og skinke (stolt!)
♥ spilt en god del sims (natt til første april satt jeg foran pc'en og ventet på at den nye tilleggspakken "på jobben" skulle komme ut. kjøpte det med en gang det kom ut, og angrer ikke!)
♥ sett 'the babadook', som jeg likte overraskende godt, enda jeg egentlig ikke er så glad i thrillere/skrekkfilmer!
♥ sett serier

... og vel, det er vel egentlig det. men det er vel litt sånn det skal være i påska. at man egentlig ikke gjør så masse. det er jo ganske godt å bare slappe av med dem man er glad i. i morgen tidlig skal jeg på jobb og jeg kan tenke meg at det blir full fart! jobber jo i matbutikk, og når butikken er stengt noen dager tar jo folk helt av. håper dere har det fint i påsken, fine mennesker ♥

lately

de siste dagene har jeg for det meste bare sovet og jobbet. det ble heldigvis fire dager med jobb denne uken! (trenger hver ei vakt jeg kan få. gjennomsnittet i det siste har vært rundt en vakt i uka..... wiho) men jeg har også:

 ♥ fått en ny bebi!:

♥ blitt hekta på den nye extra-tyggisen "superberries" (nam!)
♥ gått tur og gjort et treningsprogram på youtube (okei, det gjorde jeg én dag den uka her, men jeg er stolt likevel)
♥ blitt helt gal etter den sangen her fordi den er åh sååå fin og søt <3 ;♥ funnet en ny serie som jeg absolutt digger (!!) 


izombie. sykt morsom og teit og ja hm jeg bare digger den!!!

nå skal jeg snart sove, siden jeg skal jobbe ti timer i morgen. gæh, kan ikke akkurat si jeg gleder meg, for disse ti-timers vaktene er harde. men det blir hvertfall penger av det! 


håper dere får sove godt og at morgendagen blir superfin! god helg, vakre mennesker!

01:04

drikker kakao klokken 00:42 likevel om jeg burde sove. er hekta på cantaloupe og jordbær og hører masse på modern jesus av portugal. the man. lagde enchiladas (!! sykt godt, likevel om det ble litt vel sterkt) og drakk vin med andreas og hadde den fineste lørdagskvelden på lenge. tenker masse på interiør og ting som å kjøpe kjøleskap og stuebord og bilderammer. har tenkt så masse på fremtiden og studier at jeg har fått vondt i hodet og hjertet og prøvd å tenke kun på meg selv og hva jeg vil, men innsett at det er forferdelig vanskelig. har likevel prøvd å tenke på meg meg meg, og jeg tror at jeg endelig har blitt enig med meg selv. har håret i midtstill og liker at det begynner å bli litt lengre. føler meg fin i ny leppestift og kysser utallige ganger per dag. går hånd i hånd i pissvær for å kjøpe yoghurt og vannmelon. ser at mennesker rundt meg har det vondt og føler meg så ufattelig hjelpesløs og blir så lei meg av det. rydder i hyller og skuffer om natten fordi jeg desperat trenger å få orden. kikker på tatoveringsinspirasjon overalt. på do, i kirken, på internett. gleder meg til å lage god frokost i morgen.hvilke tre stikkord beskriver hverdagen din for tiden? 

frokost

i går kveld, etter én gåtur, tre forskjellige tog (med venting mellom hvert), én buss, én hurtigbåt, én biltur og ei ferge var jeg hjemme igjen. turen gikk heldigvis overraskende fort, likevel om jeg helt mot slutten begynte å bli temmelig sliten og lei. la meg i senga rundt halv ett (noe som er tidlig for å være meg!) og sovnet med en gang jeg la hodet på puten/mobilen på nattbordet. hadde tenkt å komme meg opp i ni-tida i dag tidlig, men sov helt til elleve. men jeg trengte nok å bare sove ut litt, etter bare to timer søvn sist natt, og en lang reise. kjenner jeg savner merete allerede. det gjorde så godt å være der noen dager. vi har det så gøy sammen, og jeg blir så trist av at vi bor så langt fra hverandre. håper ikke det blir lenge til neste gang!

etter noen dager hos merete har jeg blitt stappfull av inspirasjon til å bli litt sunnere og å få mer system i hverdagen. merete er så flink til sånt. siden frokosten jeg fikk hos henne alltid var megagod, tenkte jeg at hvorfor i alle dager kunne den ikke bli god hjemme også? jeg liker ikke brødskive og knekkebrød så godt, og er håpløs når det kommer til å finne pålegg jeg liker! så frokosten min blir som oftest ei loffskive med nugatti. men nå har jeg kjøpt grove rundstykker og kalkunfilét (endelig et pålegg jeg liker!) og i tillegg fant jeg frem litt frukt og bær. det er jo sååå godt!

ha en superfin lørdag, alle sammen!

ting som er fint

♥ gode, lange frokoster med croissant og nutella og blåbær og melon og kakao
♥ merete sin vanvittig herlige latter (det er umulig å ikke le når merete ler)
♥ fine nattameldinger
♥ yoghurtnøtter (jeg kan bare ikke få sagt det nok; jeg elsker dem)
♥ å spise kyllingfilét på fin jazzrestaurant mens de spiller dybdahl på høytalerne
♥ lage sangria! (og også drikke hvitvin og rosévin)
♥ se på morsomme og koselige videoklipp på mobilen fra da vi gikk på vgs
♥ mennesker man aldri går tom for samtaleemner med
♥ å kjøpe fint undertøy man føler seg bra i (det var den shoppestoppen.....)
♥ å dra på café og drikke en stor kopp med kakao med krem og marshmellows i, samtidig som man deler et stykke brownies
♥ å le til man får vondt i magen
♥ å kjøpe duftpinner som lukter dødsgodt (!!)har hatt noen superfine dager her i kristiansand og likevel om jeg gleder meg til å komme hjem, så har jeg sååå lite lyst å dra fra merete i morgen tidlig.

hei, kristiansand!

hei alle sammen, og god tirsdag! i går kveld kom jeg endelig frem til kristiansand, etter en lang tur! jeg startet 06:45 hjemmefra, og var ikke i kristiansand før 21:05. men togturen gikk kjempefint og overraskende fort! (helt til den siste timen da jeg hadde vondt i rompa av å sitte stille så lenge og var utolmodig etter å komme frem) jeg fikk også møte isabel og en venninne av henne på oslo s og det var såååå fint å se henne igjen. herregud som jeg har savnet henne. på togstasjonen i kristiansand møtte merete meg og vi gikk opp til leiligheten hennes. da lagde vi oss kylligfilét og salat i pitabrød og det var himmelsk godt. deretter tok vi oss noen glass rosévin og snakket til langt på natt! gjett om vi hadde masse cathing up to do! vi har jo faktisk ikke sett hverandre på over ett år. siden vi la oss ganske seint var det utrolig hardt å stå opp i dag, men jeg kom meg hvertfall opp av senga rundt elleve. da spiste vi kjempegod frokost, før vi tok oss en joggetur! nå har vi akkurat dusja, og skal ordne oss litt før vi tar oss en tur inn til sentrum. åh, det er så fint å være på besøk med merete!

merete sin leilighet er forresten superkoselig og fin; 

sommerfugler i magen og pakking

klokken er 23:29 og i morgen tidlig reiser jeg til kristiansand. i senga mi ligger en koffert, en sekk og en haug med klær. pakkinga er med andre ord ikke ferdig enda. jeg har hatt en fin helg som inneholdt jobb, taco, sjokoladeegg og utallige kyss og klemmer. i dag gikk jeg, a og mamma en tur ute i sola og det var sååå fint. er så vanvittig forelsket og føler meg patetisk fordi fem dager føles som flere uker jeg skal være uten han (men sånn blir det vel når man er vandt til å se hverandre hver dag) men jeg gleder meg hvertfall sykt til å se merete (og isabel!! hun kommer og møter meg i oslo!!!!) igjen og det blir så fint med noen dager i kristiansand.

nå skal jeg få ræva i gir og pakke ferdig kofferten. skal pakke masse bøker, notatbok og mat til den lange turen i morgen. det blir en lang dag, men å reise med tog er likevel veldig fint, da!


tar gjerne i mot gode musikktips til reisen!
skal du noe fint denne uken?

brev

i natt la jeg meg egentlig nokså tidlig, men endte opp med å se youtubevideoer og vine-klipp på mobilen frem til nærmere halv fem (burde virkelig sette en regel for å ikke bruke mobil i senga før leggetid!) så i dag kom jeg meg ikke ut av senga før kvart over tolv. da spiste jeg frokost og spilte sims i litt for mange timer.dagen ble plutselig litt bedre da mamma kom inn med posten og det lå en fin overraskelse til meg der:

nemlig brev fra bestevenninna mi som bor i kristiansand! og brevet var så fantastisk søtt at jeg måtte bare ta bilde av det. fikk skikkelig lyst til å kjøpe meg noen finere konvolutter og noen søte klistermerker jeg også. brevet var veldig koselig og jeg savner henne så utrolig! takk gud for sms, lange telefonsamtaler og brev i posten som gjør avstanden litt mindre forferdelig.

3:18

tre minutter og atten fine sekunder som kommer til å gjøre deg i et bedre humør bare fordi det er åh så fint:hei, mars

i helga har jeg jobbet, spist biff & løvsteik & brownies & godteri, kysset, sett film, gått turer, vært glad, vært lei meg, ledd, vært sur, hatt lyst å gråte (= vært et emosjonelt vrak) og i dag hadde jeg en alvorsprat med meg selv om å få opp humøret, og føler meg allerede litt bedre. hvorfor humøret har vært så ufattelig rart de siste dagene aner jeg egentlig ikke. det er vel bare en god blanding av lite energi og andre ting.

plutselig ble det mars og i mars vil skal jeg:

kjøpe kort på treningssenteret.  trene oftere på treningssenteret.
spise litt sunnere.
få en sunnere døgnrytme.
ha shoppestopp.
lese mer.
besøke bestemor og bestefar oftere.
skrive dagbok hver dag (om det så bare er én setning eller ett ord per kveld)

skal du noe fint i mars? har du noen mål for denne måneden?

elleve

trenger vin, taco og en skikkelig jentekveld. savner venninnene mine så høyt at jeg vil gråte. kunne ønske jeg hadde fregner. vil ha et hår som enten er helt rett eller er skikkelig krøllete, så man slipper å gjøre noe med det. ser på hart of dixie og the holiday før jeg legger meg, fordi det gjør meg glad. hører på welcome home, son av radical face. ønsker meg mange fine, enkel gensere med svarte og hvite striper. vil gå langs strender, spise på restauranter og få solbrun hud. er trist fordi jeg ikke fikk med meg at siri nilsen hadde konsert i molde i kveld før.. i kveld. drikker biola-smoothie på jobb fordi den med blåbær er kjempegod (!) gleder meg til andreaslørdag og pomfri og brus.

irritabel og energiløs

føler jeg har kommet i den beryktede tenårings-trassperioden i en alder av tjue og et halvt år. det har blitt masse "åååeeeh", "mamma daaaa", humørsvinginger og en ganske irritabel karen anna til tider. jeg tror det handler mest om at jeg virkelig begynner å kjenne på det at jeg har lyst på noe eget. ikke det at det er forferdelig å bo hjemme hos mamma, for det er det tvert i mot. jeg og andreas får oss kanskje et sted sammen litt utover våren, men jeg er alt for rastløs og utålmodig. har så lyst å innrede, handle matvarer selv, lage middag og bare det å på en måte kunne styre sin egen hverdag, da. i tillegg har jeg så lyst å være full av energi, spise sunt, trene, være mer organisert og ha mer system, og når jeg ikke får det til, resulterer det i sukking og "ååeeh"-ing, som litt for ofte går ut over mamma. huff, jeg må skjerpe meg. det er tross alt en tjueåring hun har i hus, ikke en femtenåring.her er hvertfall ting som har gjort meg glad i det siste:

- yoghurtcashew og pærebrus <3<3
- å være tilbake på jobb, for det føltes veldig godt å gjøre noe mer fornuftig enn å ligge hjemme og sove!
- "en kveld med kloppen" (tv2, mandager, 20:00!!) fordi solveig er så skjønn og programmet er bare ufattelig koselig og fint og det gjør meg skikkelig glad og det har blitt mandagens høydepunkt.
- filmen "up" (som jeg så for første gang i går)
- taco i pitabrød etter jobb i går
- at det er masse koseligere å slappe av på rommet etter jeg ommøblerte.
- hundekos.

nye bebier

i dag tok jeg en tur innom tantes blomsterbutikk og kjøpte to nye bebier til rommet mitt. se så fine!:

jeg må også dele et bilde av det nye nattbordet/krakken jeg fikk av mamma da vi var på fretex på torsdag. den er sååå fin og veldig søt å bruke som et lite nattbord: (elsker fargene/stripene på trekket!)i dag har jeg:

- sovet lenge.
- sett "big hero 6" som var megasøt (se den!)
- gått tur med mamma og hundene
- spist hjemmelaget hamburger og drukket pærebrus
- hørt på albumet til ine hoem som kom ut for noen dager siden

nå skal jeg:

- rydde kjøkkenet (!)
- freshe meg opp litt
- vente på at andreas kommer bort hit 

det er den tjuende februar og jeg er glad fordi:


- flyturen i dag gikk fint og jeg gråt ikke en eneste gang (haha har superflyskrekk, så gråter nesten hver gang)
- likevel om å fly er det skumleste jeg vet om så er det også det vakreste jeg vet om
- i går kjøpte jeg fem fine plagg på fretex <3<3
- vi spiste oss god og mett på mcdonalds
- jeg kjøpte en fin leppestift, ansiktsmaske og en søt truse i dag
- vi gikk rundt i oslo og hadde det skikkelig kos
- det har kommet små poser med yoghurtnøtter MED BARE CASHEW i butikken (herregud best!!!)
- jeg har kjøpt meg vin jeg skal drikke i kveld
- jeg gleder meg så syyykt til alt-j i morgen (!!!)
- vi var innom råkk & rålls og det er den kuleste butikken jeg vet om

BØLGER I HÅRET


I går før jeg la meg, prøvde jeg mitt aller beste å flette håret mitt (det er sykt vanskelig å flette sitt eget, hvertfall bak?? skjønner ikke hvordan alle greier det så bra) Så når jeg våknet i dag og tok ut flettene, så jeg sånn ut:18/02


Klokken er 19:07 og jeg ligger på sofaen og psyker meg opp til å hoppe i dusjen. (gud, så tiltak det er!) Jeg har nettopp spist meg god og mett på semulegrynsgrøt og hørt litt på bandene som skal varme opp for Alt-J på lørdag. Bandene heter Gengahr og Wolf Alice. Hadde faktisk ikke hørt om noen av dem fra før, så jeg måtte bare sjekke dem ut. Alltid litt bedre å se band live når man faktisk kjenner igjen noen av sangene. Likte spesielt She's A Witch av Gengahr (på videoen under)
I natt sov jeg hos Andreas og nå har vi sett ferdig alle fire sesongene av Game of Thrones. Det var kjempespennende og jeg sitter igjen med en skikkelig trist følelse når jeg tenker på at jeg jeg ikke har mer å se (før i april, da) 

Nå skal jeg gå en liten tur med mamma og hundene, før jeg skal hoppe i dusjen. I kveld skal jeg høre på alt-J på full guffe samtidig som jeg starter å pakke bagen min. Vi skal jo bare være borte fra fredag-mandag, og når jeg i tillegg har bare håndbaggasje er det begrenset hva jeg kan ta med meg. Men jeg er så forferdelig dårlig til å pakke lite, så jeg tror jeg trenger litt tid på meg til å prøve å pakke smart.

Om å være stolt av seg selv

Når man har utrolig dårlig selvtillit og er veldig usikker på seg selv, er det lett å føle at "alt jeg gjør er dumt og teit, og alle gjør alt bedre enn meg" Jeg har hatt små perioder hvor jeg har vært veldig lei meg, og rundt nyttår sa jeg til meg selv at jeg skulle bli snillere med meg selv, og ikke minst bli mer glad i meg selv. En ting jeg har funnet ut at er veldig viktig, er å være stolt av seg selv! Selv for den minste ting! 

Noen ganger når jeg står i kassa på jobb har jeg bare lyst til å gråte. Jeg får så utrolig noia av presset om å måtte snakke med kundene, for veldig ofte finner jeg det utrolig vanskelig. Jeg blir nervøs, og aner ikke hva jeg skal si til dem. Eller så er jeg livredd for å si noe teit. Noen ganger vil jeg bare gråte etter å ha sagt noe jeg følte ble dumt, eller kanskje jeg blir lei meg fordi jeg ikke greide å få ut et eneste ord. I stedet for å tenke "herregud, du er patetisk. alle andre greier jo noe så enkelt som å snakke, skjerp deg" prøver jeg mitt sterkeste å snu om på tankene sånn at jeg heller tenker "herregud, karen anna. så utrolig flink du er som står her likevel om du synes det er skummelt i blant! ikke alle er megagod til small talk, sånn er det bare. du er flink som prøver. stå på!" Det handler rett og slett om å være bevisst på hva man tenker, sånn at før alle disse dumme tankene svirrer rundt i hodet og bare gjør meg dårlig, så har jeg fått snudd på dem, sånn at jeg heller føler meg stolt. Noen ganger funker det, andre ganger ikke, men det er likevel viktig å være bevisst på dette, for ofte så hjelper det meg en hel del.Jeg har etterhvert funnet ut at det er helt okei å være stolt av seg selv hver dag. For både små og store ting. I dag er jeg f.eks. stolt over at jeg kom meg opp i 10-tida og for at jeg syklet til Andreas, og syklet tilbake (til tross for at jeg var kald og dødssliten og absolutt ikke hadde lyst å sette meg på sykkelen igjen) For det hjelper jo på selvtilliten å føle stolthet, og man trenger ikke å ha gjort noe stort og viktig noe for å ha lov til å være stolt. For en annen person kan det å sykle et sted være helt vanlig, men for late meg, er det stort at jeg i det hele tatt orket, og faktisk gjennomførte det. For andre er det kanskje en enkel rutine å stå opp tidlig om morgenen, men for meg, som sover til tolv-ett hver dag, er det stort at jeg kom meg opp før. Kanskje kom du deg opp av senga i dag, om så bare for en liten stund, likevel om alt du ville var å ligge der. Kanskje er du stolt fordi du greide å spise frokost. Kanskje er du stolt fordi du syklet til jobb i stedet for å kjøre. Kanskje er du stolt fordi du greide å ta en telefon, likevel om du har telefonskrekk. Noe som kan bli tatt for gitt for andre, kan være kjempestort for deg, og da er det helt okei å være stolt over det. For vi er alle forskjellige, og å sammenligne seg selv med andre er bare dumt. Jeg prøver heller å tenke at jeg skal jobbe med å bli en "bedre" meg, enn å streve etter å bli sånn som andre. 

HAVREGRYNSGRØT OG BOKI dag er jeg stolt av meg selv, for i dag greide jeg å komme meg opp kvart over ti! (jeg sover alltid til klokken tolv, gjerne lengre, så dette er stort for å være meg!) Jeg har jo snakket en del om at jeg vil prøve å stå opp tidligere, så når jeg våknet av alarmen min 10:10 i dag, tvang jeg meg selv til å stå opp, etter å ha ligget i senga noen minutter og psyket meg opp til å forlate den gode, varme dyna. Nå er klokken 13:13 og jeg har både luftet hunder, spist frokost, dusjet og fått lest litt!

Nå sitter jeg og hører på Alt-J (lader opp til konserten på lørdag) (herregud, lørdag?! det er ikke lenge til) og prøver å ikke lage meg forventninger til hvilke sanger de skal spille. De er jo der i hovedsak for å spille sanger fra This Is All Yours, men med tanke på at jeg har hørt ihjel An Awesome Wave, og egentlig liker det albumet litt bedre, vet jeg at jeg kommer til å bli litt skuffet om det er visse sanger de ikke drar frem. Jeg regner nesten med at de spiller Breezeblocks og Fitzpleasure, men om de ikke spiller Taro og (The Ripe & Ruin) vet jeg at jeg kommer til å bli litt skuffet. Men det blir så bra likevel, og jeg gleder meg til å reise nedover på fredag, iiih. Flere her som skal på Alt-J-konserten?

KJÆRLEIK OG FASTELAVEN

Åh, atter en fin helg. I går bestemte jeg og A oss for å lage biff, pomfri og bernaise (med litt salat til) og gud så godt det ble! Når vi skal lage mat ender det som oftest opp med at A får det meste av ansvaret, men det er egentlig helt ok, for han er kjempeflink. Vi hadde planlagt å ikke gjøre noe til valentines annet enn å lage noe godt å spise, men han fikk likevel noe hjertegodis-greier og noen øl, bare fordi han fortjener det og det er en stund siden jeg har gitt han noe. Jeg ga han streng beskjed om at han ikke trengte å gi meg noe, siden han er så vanvittig søt mot meg hele tiden og i tillegg har vi for ikke lenge siden hatt ett-års dag. Vi hadde hvertfall en kjempekoselig kveld og når jeg til slutt sovnet midt i en Game of Thrones-episode, var det på tide å legge seg.

Vi våknet i tolv-tiden i dag av at mamma roper "stå opp, jeg har laget frokost til oss!" Søt mamma! Som oftest tar vi oss bare noe å spise og spiser det ved stuebordet når vi står opp, men i dag hadde hun dekket på kjøkkenbordet fint, og i tillegg laget vannbakels (som var sykt gode!)
Etter vi hadde spist greide de to luringene å dra meg med ut på en gåtur (den besto av en del "åååh, i frys!" og "åh herregud må me gå so langt da??" og "e de dåkkå som he mensen kanskje???" men det var fint også, da) 


(kunne ønske det gikk an å veksle mellom blondt og brunt hår annenhver dag)


11/02I dag våknet jeg opp ved siden av den fineste. Solen skinte inn vinduet, og jeg fikk en skikkelig vårfølelse. Gud, som jeg gleder meg til våren kommer. Nå er jeg lei av kulde og vinter, så det skal bli så fint med vår. Vi spiste frokost og startet såvidt på sesong 4 av Game of Thrones før han måtte på jobb. Jeg har blitt helt hekta på den serien, og nå rekker jeg å se ferdig sesong 4 før sesong 5 kommer ut! A introduserte meg også for granola, og det gjorde yoghurten masse bedre! Likte den skikkelig godt, siden den var veldig crunchy og god! (anbefales!)

Nå skal jeg bare slappe av i kveld, se litt serier, lese litt og se en film eller noe. Ha en fin kveld!

ONE 80'S MOVIE YOU DEFINITELY SHOULD WATCH

Can't buy me love, 1987.
Alle som kjenner meg vet at jeg er veldig glad i 80-tallet. Filmene, klærne, musikken. Jeg digger det! Dette er en av mine absolutt favorittfilmer. En av dem jeg har sett så mange ganger at man omtrent kan alle replikkene. Den handler om Ronald Miller, en av skolens nerder, som betaler den mest populære jenta på skolen 1000$ for å få late som han er kjæresten hennes i én måned. (Er du glad i Patrick Dempsey (fra Grey's Anatomy) kan jeg informere om at han er ganske søt på 80-tallet også. Han spiller nemlig hovedrollen) Anbefaler deg å se denne filmen. Den er morsom, koselig og veldig søt!

karenanna

KANELSNURRER

Når man har en del fri, og nesten bare har seinvakter når man jobber, er det ikke så lett å få en bra døgnrytme. Det hadde vært fint å stått opp tidlig om morgenen for å nyte morgenstunden. Pakke seg inn i et teppe, spise en god frokost, lese litt og se noe koselig på tv. Men i stedet så legger jeg meg i tre-tiden og kommer meg ikke opp før tolv dagen etter.... I tillegg blir man forferdelig lat. Jeg har f.eks. utsatt å dusje i over seks timer nå....

I dag har jeg ikke gjort så mye annet enn å vaske gulvet på rommet mitt, tenne stearinlys og høre på Dybdahl på full guffe. Siden jeg ikke fikk lage kanelsnurrer i går, så har jeg nettopp laget det nå! Smakte nettopp på én, og jeg må si at de ble ganske vellykket!

MORSDAG

Akkurat nå sitter jeg i sofaen, litt svimmel og kvalm, mens jeg prøver å trykke i meg en banan og litt potetgull. For bortsett fra å spise en god frokost, har jeg egentlig ikke spist så masse i dag. Matlysten har bare ikke vært til stede, så jeg har ikke visst hva jeg skulle spise. Bortsett fra det har jeg hatt en veldig fin søndag, og en veldig fin helg generelt. Ingenting er bedre enn å våkne med A ved siden av meg. Etter en hel uke uten å omtrent sett han, var det så godt å endelig å være med han. I går lagde vi burgere igjen, siden vi hadde noen igjen fra sist helg. Etter det så vi film og slappet av. Det er rart hvor avhengig man kan bli i mennesker. Jeg sov to netter borte, og han jobbet så masse at vi fikk nesten ikke sett hverandre på én uke. Og én uke er jo egentlig ikke lenge i det hele tatt. Men når man bor på samme øy og er vandt til å se hverandre omtrent hver dag, føltes det kjempelenge. Så det var godt å endelig få klemme og nusse utallige ganger. Æsj, så klissete jeg er, men altså, sånn er det å være zuperduperforelska. (sorry, not sorry)

I dag skulle jeg egentlig bake kanelboller til mamma og bestemor, før vi innså at vi ikke hadde hvetemel hjemme...... Så mamma fikk bare et søtt brev av meg, og i morgen tenkte jeg at jeg skulle kjøpe noe lite til henne. Vi dro likevel bort til bestemor og bestefar i ettermiddag og spiste litt kake (det vil si, jeg stappet i meg sjokolade og resten av folka spiste kake. Jeg er virkelig ikke et kakemenneske, og liker svært få kaker) Det var koselig, likevel om stakkars bestemor ikke følte seg helt i form i dag. Senere dro jeg til A og da så vi enda mer Game of Thrones!


I dag har vært en fin dag, for i dag følte jeg meg faktisk fin. Dager hvor jeg faktisk føler meg fin er så gode, og jeg kunne ønske det var flere av dem. Jeg hadde på meg den nye høylivsbuksa mi og en fin, svart genser, og med en liten flette i håret, følte jeg meg bare skikkelig bra.


Nå sitter jeg her, da, klokken 02:35. Jeg som skulle legge meg tidlig.. 

MITT DRØMMEHUS


(Til dette innlegget hentet jeg litt inspirasjon fra Karolines innlegg som du finner her)

Mitt drømmehus trenger ikke være spesielt stort. Et murhus i engelsk eller dansk stil hadde vært kjempefint, men med tanke på at det ikke er så fryktelig vanlig i Norge, hadde et enkelt, hvitt hus vært mer enn bra nok. Jeg er faktisk så rar/teit at jeg faktisk hadde elsket om det var lyseblått eller lyserosa, det er jo kjempesøtt. (Men akkurat det tror jeg ikke A hadde vært like begeistret for, haha) Det må gjerne ha store vinduer, sånn at huset får masse dagslys inn. Ved inngangsdøren skal jeg ha et fint skilt med navnene våre på. Utenfor inngangsdøren skal det ligge en søt dørmatte. Gangen skal ha lyse, nøytrale vegger, og på veggen skal det henge et langt, enkelt speil med hvit ramme. Kjøkkenet skal ha et fint, trefarget kjøkkenbord som kanskje ser litt slitt ut, på en fin måte. På kjøleskapet skal det henge konsertbilletter, kyssebilder, søte notiser og handlelister. På hylla ovenfor stekeovnen skal det stå søte salt og pepper-børser og jeg skal ha en stor kryddersamling. Veggene skal være lyseblå eller hvite, og på veggene skal det henge fine bilder innrammet i hvite eller svarte rammer. I skapene skal det stå enkle, hvite skåler og fat, enkle glass, men fargerike kopper. Gjerne sennepsgule eller vinrøde kopper, eller kopper med morsomt og fint motiv/tekst/design. Lampa i taket ovenfor kjøkkenbordet må gjerne også være sennepsgul, og ganske enkel. På en kjøkkenhylle skal det stå et par hvitvinsflasker, kakao, kaffe, og litt forskjellig te (likevel om jeg ikke liker te selv, men det er koselig å ha et lite utvalg til eventuelle te-entusiastiske gjester)I stuen skal det stå en stor tv. Men ikke alt for stor heller, da. Den skal stå på en enkel, hvit tv-benk, med hyller under. Disse hyllene skal det stå mange forskjellige dvd'er og serier i. Også må selvfølgelig A sin xbox ligge der. Sofaen kan godt være grå, eller en annen fin, mørkere og "varmere" farge. Den må være god å sitte i, gjerne være sånn passe stor, og den må ha en "sjeselong" (?) Stuebordet må enten være trefarget eller hvitt, og ha en fin, vinrød duk. På bordet skal det ligge et par bøker, en godte/fruktskål og noen stearinlys. I sofaen det ligge et deilig, mykt og fint teppe (fordi jeg fryser alt for lett og derfor er avhengig av tepper) Ved siden av sofaen skal de gode tøflene mine stå. I andre enden av stuen skal det stå et fint, stort spisestuebord, godt egnet for nyttårsselskaper og bursdagsfester. I stuen skal det stå en litt større plante i hjørnet av rommet, og i den litt store vinduskarmen min skal det være plass til mange mindre. Kjøkkenet trenger også noen planter (og forresten en radio!)Når det kommer til soverommet så skal senga være stor og digg. Sengetrekket skal være av flanell og helst være i enkle, lyse farger. Vi skal ha en stor, deilig dyne og noen kjempebehagelige puter. Også på soverommet trenger jeg noen fine planter, og et langt speil. Det må ha plass til kommoder/klesskap, og gjerne også et klesstativ. Jeg må også ha noen fine bilder og gjerne også noen plakater av favorittartistene mine et eller annet sted i rommet. Kanskje ikke rett over senga, sånn at man får en slags teenage-feeling, men et annet sted hvor det ser litt mer gjennomført ut. Ved senga skal det stå fine, trefargete, slitte nattbord. På dette nattbordet ligger det sikkert en klokke, en mobil-lader, et glass med vann og noen øredobber.Den ene veggen på soverommet, eller i stuen, må gjerne være av murstein, for det er så sinnsykt fint. Et sted i stua, ved siden av spisestuebordet, skal det stå en bokhylle, full av bøker og cd'er. Jeg skal ha et bra anlegg et eller annet sted i huset, sånn at jeg kan danse til høy musikk når jeg skulle føle for det. Og en platespiller hadde jeg ikke akkurat sagt nei takk til. Et eller annet sted i huset, kanskje på soverommet, eller i et eget kontor-rom, skal jeg ha en fin skrivepult, der jeg har pc'en min, "viktige" permer, en liten haug med papir-rot som det så ofte samler seg opp og masse koselige, søte ting på veggene. Og et stort vindu med fin utsikt. 

(ps. bildene er bare til inspirasjon og beundring, de er ikke et bilde på akkurat hvordan jeg ville hatt det)

Hvilke tre ting må ditt fremtidige hus ha?

karenanna

6/2

det er natt til fredag og sist gang jeg sov hos andreas var natt til søndag (altså alt for lenge siden) (trenger at det blir lørdag nå)
jeg har vært noen dager på sunnmøre på besøk hos familie, og det var kjempekoselig. jeg og søskenbarnet mitt (13) gikk på ski/akte og lagde muffins.
jeg har brukt litt penger på klær denne måneden også, og sitter igjen med fine plagg (fant en høytlivsbukse, folkens!) og dårlig samvittighet (neste mnd blir det shoppestopp)
jeg begynner å bli skikkelig stresset når jeg tenker på at jeg snart må søke skole. jeg vet fremdeles ikke hva jeg vil????
i dag sto jeg opp i et teit humør, men greide å snu det om og gjøre denne dagen bedre (stolt)
det er sykt vanskelig å få en bra døgnrytme når man bare har seinvakter (og en del fridager)
jeg hører sangen wild men alt for mange ganger i løpet av en dag.

fin helg

åh, denne helga har vært veldig fin. det gikk greit på jobb på lørdag, og etter jobb lagde jeg og andreas burgere til kvelds/middag. på min hadde jeg salat, sprøstekt løk, bacon, ketchup og cheddar ost (nam!) og det var så utrolig godt! på lørdager liker vi å lage noe godt sammen og det synes jeg er veldig koselig. også veldig fint å av og til få prøve litt nye ting, siden jeg har smakt så utrolig lite pga at jeg er forferdelig kresen. så f.eks. sist helg lagde vi tikka masala-gryte, og det var kjempegodt! (helt ok med en kjæreste som liker å lage mat, altså! hehe) 

jeg har også 1) hatt det koselig og hørt fin musikk 2) sett game of thrones 3) sovet lenge<3 (ikke at det er noe nytt) 4) begynt å se en ny serie: shameless, og digger den hittil! 5) vært på møte på kirkelydshuset og 6) ledd masse og kysset masse.jeg starter februar med å i morgen reise med buss, ferge og hurtigbåt for å sove noen netter hos søskenbarnet mitt. lenge siden jeg har vært der/sett henne, så gleder meg! har du gjort noe fint i helga?

ønskeliste

i går var det lønningsdag og dum som jeg var måtte jeg kikke på nettbutikker. her er noen plagg jeg ikke hadde hatt noe i mot å hatt i klesskapet mitt:


er så glad i croptops, men siden jeg hater å gå i skjørt  jeg skaffe meg en høytlivsbukse snart. jeg sliter skikkelig med å finne bukser som passer siden jeg er ganske lav og liten, men samtidig har store hofter. derfor bruker jeg bare bukser som er ganske stretchy. liker "kissy" fra urban/carlings. forslag til hvor jeg kan få tak i gode, enkle, svarte høytlivsbukser som kanskje passer meg?(speilet fra jysk, klær fra new look og sko fra xxl)

I dag våknet jeg og Andreas rundt halv tolv, og jeg lagde meg en smoothie til frokost. Nå har jeg vært ute en halvtime og jogget i skogen ovenfor huset, og det føles skikkelig godt! Det er lørdag, og likevel om jeg har seinvakt, er humøret på topp. Jeg er så stolt av meg selv denne uken her! Om en liten time skal jeg på jobb, og etter jobb skal jeg og Andreas lage oss hamburgere. Ha en kjempefin lørdag, alle sammen! 

01:39

og plutselig en natt klokken 01:39 hadde jeg farget håret brunt:
hår.om noen skal forklare til noen hvem jeg er, hadde det ikke forundret meg om de sa noe sånt som "du vet, hun som alltid farger håret". for jeg har mistet telling over hvor mange ganger jeg har farget det og har hatt alt fra blått, lyserosa, blondt, svart, svart med striper, brunt med lys dipdye, knæsj oransje, rødt, og selvfølgelig brunt, som er den naturlige hårfargen min. nå har jeg hatt blondt en god stund, og likevel om jeg egentlig trives veldig godt i blondt hår så MÅ JEG HA FORANDRING. jeg har seriøst et problem når det kommer til håret mitt. jeg blir så fort lei, og må ha forandring hele tiden. men det er jo egentlig ganske gøy da.

(patetisk)

burde sikkert ordne meg frisørtime, men det hadde ikke forundret meg om jeg løp til butikken i morgen og skaffet hårfarge med én gang. når jeg trenger forandring, og virkelig har lyst til noe, da er jeg en sinnsykt (!!) utålmodig person.

28/01

Livet på en øy, folkens, hahaha:Ankeret raste ut og da mannskapet på ferga skulle dra det opp igjen, dro de med seg en sjøkabel, sånn at en god del av befolkningen på øya var uten internett :):)):) Herregud, så flaut at jeg ble så desperat, men jeg kjente virkelig internett-abstinensene utrolig godt. Heldigvis varte det bare et døgn for oss, likevel om det fremdeles er mange uten. 

smoothie

I kveld etter jeg og Andreas kom tilbake fra treningssenteret, satt jeg igjen med følelsen av at jeg ikke hadde gjort nok. Trente ikke hardt nok, ble ikke sliten nok, har ikke vært flink nok. Men nå, senere om kvelden, når jeg har fått samlet tankene litt og kommet til fornuft, tenker jeg at; wow, jeg burde være stolt av meg selv! Jeg takket ja til tidligvakt, når jeg egentlig ikke skulle, men ble vekt av en telefon i dag tidlig. Jeg laget meg fiskepinner og potetmos til middag etter jobb. Og jeg kom meg faktisk på treningssenteret. Jeg er absolutt ikke en person som trener ofte, men dette er andre gangen jeg har kommet meg på treningssenteret i år. Det er kanskje ikke ofte, men  for meg er det kjempebra. Det er  viktig å huske på at man ikke må sammenligne seg selv med andre. Det er feilen jeg gjør hver dag. Og det sliter veldig på meg. Men nå prøver jeg å tenke på hvor flink jeg har vært, for å være meg. For jeg tror det er viktig å være stolt av det man får til, samme hvor små eller store ting det gjelder.For noen år siden fikk jeg en blender til jul, men den ble dessverre plassert i en av kjøkkenhyllene og aldri brukt. Jeg hadde helt glemt av den frem til i dag, så når jeg kom på at jeg hadde den liggende i skapet, tenkte jeg at nå skulle den komme i bruk! Jeg kjøpte inn litt bær, og i kveld etter trening lagde jeg min første (ja, første!) smoothie (i et lite forsøk på å bli litt sunnere) Jeg brukte bare:

- vaniljeyoghurt
- bringebær (nam, elsker bringebær!)
- banan og
- bittelitt melk (kunne sikkert brukt litt mer, siden jeg synes den ble ganske tjukk)


Nå har jeg fått smoothie-dilla, så del gjerne oppskriften til din favorittsmoothie i kommentarfeltet under, så kan jeg teste den ut! 

(forresten; om designet ser ganske tullete ut, så er det fordi jeg driver og fikser litt på det) 

konsertbilletter; check!åh fy fasan, nå har jeg endelig fått ræva i gir og fått bestilt både flybilletter og konsertbilletter. så i slutten av februar skal jeg faktisk se alt-j live i oslo spektrum! jeg gleder meg så sinnsykt fordi 1) konserter er best , 2) jeg får dra til oslo, 3) andreas blir med og 4) det er alt-j!! altså. jeg har hørt så sinnsykt masse på dem de siste årene, og digger musikken deres. er likevel litt innstilt på å kanskje bli litt skuffet av å se dem live? føler at siden musikken deres er såpass spesiell, så høres det kanskje ikke like bra ut live? det gjenstår å se. men jeg gleder meg likevel helt sinnsykt, for det er noe helt spesielt med følelsen man får under konserter.

frilørdag

i dag har jeg for en gangs skyld fri på en lørdag, og det er så ufattelig deilig. i går etter seinvakt lagde jeg og andreas taco og jeg smeltet sjokolade som jeg dyppet banan i (herregud nam) før vi så "interstellar". det vil si, vi startet å se den. for det første hadde det blitt ganske seint når vi satt den på, så når vi kom halvveis og innså at den faktisk varte i nærmere tre timer (!!) fant vi ut at det var best om vi heller ser resten av den i dag. akkurat nå har jeg spist tacorester til frokost, og tenker at jeg ALDRI aldri aldri skal spise taco igjen (likevel om vi alle sammen vet at det kommer til å skje)

nå er jeg alene hjemme, og jeg tenkte jeg skulle spille litt sims 4 (halo jeg er tjue år og spiller så masse sims at det er flaut), ordne meg litt og bare slappe av. senere i kveld kommer andreas, så da skal vi se ferdig filmen og kose oss med god mat.
ha en fin lørdag!

.. i 2014

- fikk jeg verdens flotteste kjæreste
- lærte jeg å mekke statoilburgere (og de lagde jeg mange av dette året)
- ble jeg kassadame på coop
- dro jeg på ferie til mallorca
- så jeg thomas dybdahl live i operaen og på moldejazz
- så jeg timbuktu og bernhoft (!) live
- fylte jeg tjue år
- har jeg hatt både brunt, blondt og lyserosa hår
- har jeg hørt sinnsykt mye på dybdahl og alt-j
- sov jeg på hotell i trondheim
- besøkte jeg oslo noen ganger
- så jeg mange filmer og forskjellige serier
- dro jeg på tur til roma
- har jeg hatt utallige latterkramper, jeg har grått og jeg har følt meg lykkelig..og dette er bare litt av det jeg har opplevd dette året. takk, 2014!

20-01

i går, etter å ha ligget på sofaen og ikke gjort en dritt nesten hele dagen, fant jeg ut at jeg måtte gjøre ett eller annet. da ryddet jeg hele rommet mitt og ommøblerte litt. jeg har lenge hatt veldig lyst på et klesstativ, men jeg er ikke så ofte i byen, så det har aldri blitt kjøpt. i går fant jeg derfor ut at jeg skulle være litt handy og lage mitt eget:jeg tok rett og slett og røska ut stanga fra klesskapet mitt, og hang den i en tråd etter to spikere i taket (ikke helt safe, så vet ikke hvor lenge det kommer til å holde, heh. skal kjøpe kroker senere, da)

19-01

plutselig har det blitt 2015
nyttårsaften feiret jeg sammen med fine folk i akershus
(åh gud så godt det var å komme seg bort fra øya for en liten stund!!)
jeg spiste kalkun og drakk vin og jeg og andreas tok oss noen osloturer
der jeg shoppa litt og vi dro på kino sammen

nå er klokka 04:25 og jeg ligger i senga og av ALLE ting så har
jeg nettopp sett tre episoder av bloggerne

jeg spiller alt for mye sims for tiden

jeg og andreas har hatt 1-års dag <3

har sett ferdig en hel sesong av game of thrones
(OG jeg likte det faktisk??)

har spist taco to ganger denne uken <3


og ja der har du livet mitt

hade 

04-11

det er allerede november og det skjedde så plutselig. jeg hører "nobody knows" av emilie nicolas x antall ganger hver dag (og går aldri lei), sover alt for lenge og plutselig er det ettermiddag og det blir mørkt ute tidlig. men det gjør egentlig ingenting, for jeg tror jeg liker det. og snart er det jul og jeg tenker på hva jeg skal kjøpe i julegaver og at det skal bli fint med jul. endelig finner jeg det lett å velge bøker og serier og filmer og jeg har lest masse i det siste. og jeg har akkurat lest ut "vinternoveller" av ingvild h.rishøi og den var så utrolig fin (les den!) og jeg gleder meg til å lese andre bøker av henne. men først skal jeg lese "eleanor & park" av rainbow rowell, og det er november og jeg kjenner på savn og behovet for forandring og ønsket om å gjøre noe drastisk som å farge håret svart eller noe. og det kiler fremdeles i magen og jeg gleder meg til å bli kjørt bort til han i kveld og til å slappe av og til å sove inntil ham i natt.

current situation:

Image and video hosting by TinyPic

heisann hoppsan. når formen er litt bajs og man er trøtt og sliten av å jobbe i gjennomsnitt seks dager i uken, hjelper det å tenke på fine ting, så jeg tenker på:

- at jeg snart er ferdig på statoil og da altså bare har én arbeidsplass (og forhåpentligvis får litt mer fritid)
- at mensen ikke varer i mer enn en uke og takk gud for det
- at en forkjølelse heller ikke varer evig og at jeg snart blir frisk
- at jeg kanskje får tatt meg en tur og besøkt merete i kristiansand eller isabel i fredrikstad en gang før jul
- at jeg tror jeg skal unne meg selv et par dr martens når jeg får lønn om noen dager
- at jeg gleder meg til advent og jul
- at jeg og andreas skal på julegaveshopping i byen en dag
- at jeg snart mååå kjøpe alt-j-billetter
- idéer til tatoveringer jeg vil ta
- at jeg har fått lest litt i det siste, og for øyeblikket leser en krimroman av läckberg
- at julebrusa er i butikkene, og at likevel om jeg har lyst å vente til første desember så er jeg et svakt menneske som allerede drikker julebrus hver dag (tuller ikke, hver dag. men nam, det er best)
- at jeg endelig liker hvitvin ganske godt (og i tillegg har ei halv flaske her wiho)


god natt <3<3<3 

yankee candle

er det noe jeg virkelig elsker, så er det duftlys. i roma fant jeg en butikk hvor de solgte mange forskjellige duftlys fra merket yankee candle (og de er så sykt gode) disse er favorittene mine som jeg endte opp med å kjøpe:de lukter kjempegodt! har tent det med 'black cherry' på rommet mitt nå, og den er kjempegod. anbefales!

fjerde september

det ble den fjerde september for trettiåtte minutter siden og jeg tenker på at livet er ganske fint. finere enn det har vært på lenge. samtidig tenker jeg at likevel om jeg har det finere enn på lenge så har jeg det egentlig vondere med meg selv enn jeg har hatt på en stund. jeg tenker at jeg er alt for slem med meg selv. slår og klorer og spytter. likevel om jeg vet jeg egentlig ikke fortjener det. banker meg opp innvendig fordi følelsen av å være så utrolig usikker på seg selv tar over. gråter alt for lett. frykten for å si noe noen reagerer på eller noe jeg selv følte ble dumt, er så stor at jeg ikke helt får til å slappe av. klokken er førtiåtte minutter inn i den fjerde september og jeg tenker at jeg skal bli sterkere. bli snillere med meg selv. for denne frykten jeg føler, er det ingen andre enn meg som skaper.

vi er femtifem minutter inn i denne dagen og jeg tenker på at jeg er hektet på mange sanger på samme stund. jeg tenker at det er ingen følelse som er finere enn å føle seg elsket. at å kysse er fint. at jeg dør av lykke når jeg tenker på at alt-j kommer til oslo i februar. at jeg i morgen skal på frisøren. at jeg bare har to (!!) arbeidsdager igjen før jeg har to uker ferie (!!!) og at jeg i den ferien skal tilbringe én uke i roma (!!!!!!!!!) og at det er akkurat det jeg trenger nå. jeg tenker at i helga har a bursdag og jeg vil prøve å være å søt og finne på noe koselig. jeg tenker at plaggene jeg kjøpte i byen i forgårs er superfine og at jeg føler meg litt fin i dem. jeg tenker at dette "du kan ikke elske noen før du elsker deg selv" er tullprat, fordi likevel om jeg kanskje ikke elsker meg selv, har jeg noen mennesker i livet mitt som jeg elsker. og disse menneskene gjør det også lettere å lære å elske meg selv. de ser ting jeg ikke ser. minner meg på ting jeg glemmer.alt j - every other freckle
sigur rós - brennisteinn
the kite string tangle - arcadia 
warpaint - billie holiday 

om meg

elsker store skjerf, pomfri, stripete gensere, potetball, karameller, fretex, konserter (!!), latterkramper, kjærlighet og å reise.

arkiv

linker

design by: renate

hits