I 2016 vil jeg..

Godt nyttår, alle sammen!!! Jeg håper dere hadde en god nyttårsaften. Jeg må innrømme at jeg elsker starten av ting. Starten på en ny mnd. Starten av et nytt år. Enda hvor sykt klisjé det er, så føles det så godt å starte litt på "nytt". Jeg liker å ta litt tid til å samle tankene og finne ut av hva man vil prøve å gjøre annerledes/mer av/mindre av. Så her er litt ting jeg vil gjøre i 2016:

- I 2015 tror jeg jeg leste rundt fire-fem bøker. I år har jeg som mål å lese minst 10.

- Dra på minst 2 konserter.

- Skrive flere brev. Til besteforeldre. Til venninner. Til min nye brevvenn i Sverige. Jeg elsker å skrive brev, og vil gjøre det oftere enn hva jeg gjorde i 2015! Vil også skaffe en haug med fine konvolutter/klistremerker og en skikkelig god penn å skrive med.

- Få mer frisk luft. Jeg vil ikke sette et mål om å jogge/gå så og så mange turer dette året, for det tror jeg ikke jeg kommer til å holde. Men jeg vil prøve å fokusere litt på å i det minste ta meg en liten tur utenfor huset i blant. Nå mener jeg ikke at jeg aldri er ute av huset. Jeg besøker jo mennesker, drar på jobb og diverse. Men f.eks. på en dag hvor jeg har fri, kan jeg gjerne sitte inne hele dagen. Og har jeg fri dagen etterpå, gjør jeg det lett den dagen også. Jeg tror litt mer frisk luft kunne gjort godt. Bare det å gå en liten tur. Gå bort og besøke mamma. Sitte ute litt. Bare passe litt på at det ikke går så mange dager hvor jeg ikke er ute av huset et eneste gang.

Noen ville forresten se bilde av den fine kåpa jeg fikk av mamma til jul. Her er den!:


- Søke skole. Tror jeg har bestemt meg for å studere tegnspråk (men har også litt andre studier i tankene) og håper jeg kommer inn på noe av det jeg ønsker. Samtidig som det skremmer vettet av meg å tenke på at jeg kanskje skal flytte bort til høsten og gå på skole igjen. Men jeg tror kanskje dette er året for å sette i gang.

- Øvelseskjøre litt. Gidder ikke å ha som mål å ta lappen. Det for skje når jeg føler jeg er klar for det. Kanskje blir det i år, kanskje et annet år. Men jeg vil hvertfall manne meg opp til å øvelseskjøre litt mer (for det har jeg kun gjort to ganger i hele mitt liv), sånn at jeg i det minste har litt mer erfaring og kanskje kommer over denne kneika med at det er så himla skummelt.

- Få til minst én utenlandstur sammen med Andreas.

- Skrive mer. Et notat. En liste. En historie. Noen sider i en dagbok. Bare skrive litt mer enn jeg gjør nå.

- Besøke Merete i England. Litt usikker på om jeg faktisk får det til, men har så innmari lyst og skal virkelig prøve å få det til.

- Om jeg ender opp i en by har jeg veldig lyst til å jobbe litt som frivillig i en organisasjon!

- Slutte å bite negler. Jeg har blitt flinkere det siste året, men har bare perioder hvor jeg stopper. Plutselig så glemmer jeg meg, og da er det gjort. I år skal jeg slutte sånn skikkelig!

- Legge bort mobilen når jeg snakker med folk. Vi vet jo alle at vi har blitt alt for avhengig av mobilene våre. Jeg tenker sånn at når man sitter sammen med mennesker man er på besøk med, så må det være lov å slappe av sammen og bla gjennom instagram/sjekke twitter en gang i blant. Men når det blir sånn at man ikke hører hva den andre sier fordi man er for opptatt av mobilen, blir det for ille. Og sånn vet jeg at jeg kan være i blant. Helt begravd i mobilen, sånn at jeg nesten ikke hører når mennesker snakker til meg. Veldig trist og veldig dumt.

- Fortsette å rette fokuset på å være god mot meg selv. Jeg har vært så flink det siste året med å fokusere på å løfte meg selv opp med en gang jeg begynner å tenke dumme tanker/trykke meg selv ned. Men jeg håper likevel at jeg dette året blir mye tryggere i meg selv. Mer selvsikker og mindre redd.

.. i 2015

Snart er året over, og vi er i ferd med å tre inn i et nytt et. Da er det fint å se tilbake på året som har gått, og kjenne på takknemligheten over alt man har fått oppleve. Når jeg tenker tilbake på 2015, har jeg blandede følelser. Det har på mange måter vært et vondt og tungt år, men aller mest sitter jeg igjen med gode minner om at det har vært et himla godt år også. Sånn er det nok bare. Oppturer og nedturer. I fjor lagde jeg et lite oppsummeringsinnlegg fra hva jeg gjorde i 2014. Det kan du lese >her<I 2015:

- har jeg fortsatt å jobbe på coop, og jobbet en del mer enn hva jeg gjorde i begynnelsen.
- startet jeg året med gode mennesker i akershus og mitt andre nyttårskyss fra han jeg er så glad i.
- hadde jeg både brunt og rødt hår.
- har året på noen måter vært vondere enn før, samtidig som jeg alltid har prøvd å fokusere på å være god mot meg selv. jeg har fremdeles en del å jobbe med, men jeg håper at ting skal bli lettere og bedre i 2016.
- har jeg sett alt-j live i oslo <3
- besøkte jeg merete i kristiansand (noe som var helt vilt koselig, åh)
- har jeg laget meg middag oftere.

Processed with VSCOcam with p5 preset

- har jeg blitt tøffere når det gjelder å prøve ut nye ting i matveien. jeg har alltid vært veldig kresen, men det største problemet har vel vært at jeg har trodd at jeg er mer kresen enn hva jeg er. rett og slett ikke turt å prøve ut ting fordi jeg trodde på forhånd at jeg ikke ville like det. nå prøver jeg noe før jeg sier meningen min om det!
- grillet jeg deilige grillspyd om sommeren.
- var jeg på dde-konsert (haha, bygdadans, folkens!)
- dro jeg på piknik med silje og silje eirin på en fin sommerdag.
- feiret jeg bursdag i sogn og fjordane for andre år på rad.- mannet jeg meg opp og stelte i stand bursdagsselskap (noe av det skumleste jeg hadde gjort på lenge. men så gikk det jo fint!)
- fikk jeg emilie nicolas-konsert i gave med andreas!!
- syklet jeg litt oftere til jobb.
- fikk jeg mer kontakt med kine fra vgs igjen, og har møtt henne flere ganger i år <3
- reiste jeg til barcelona!
- tok jeg min tredje (og største) tatovering.- skypet jeg masse med venninnene mine (som jeg har brukt utallige timer i år på å savne)
- spist på restaurant med de flotteste jentene jeg vet om.
- dro jeg på aurora-konsert med andreas og kine <3
- lagde jeg vårruller for første gang!
- har jeg grått utallige tårer og ledd til jeg har fått vondt i magen.
- blitt samboer!- og da altså: flyttet ut hjemmefra. trist, superfint og deilig, alt på én gang.
- startet en ganske annerledes hverdag. noe som er spennende og fint.
- utfordret meg selv en hel del.
- hadde jeg en megafin julaften med mennesker jeg er glad i.3 x CHRISTMAS: En liste.

Det er lett for de fleste å se at jeg elsker advent og jul. I den anledning har jeg laget en liste!Tre tanker om snø.
Snø er magisk. Snø er nydelig. Jeg elsker det! Det er så utrolig vakkert når alt er dekket i hvitt, og jeg blir så glad av å gå ute når det snør tett i tett. Jeg blir jo som andre litt oppgitt når det snør litt, regner litt og det ender opp med å bare bli slaps. Det er ikke noe særlig. Så jeg krysser alltid fingrene for at det skal legge seg et godt lag med snø. Etter nyttår, derimot. Da er jeg ikke så glad i snø lenger. Da er snø mer upraktisk enn koselig. Det er i juletiden det er koselig. En gang snødde det masse når jeg gikk i russebuksa mi i mai... Det var lite kult.

Tre lukter som minner deg om jul.
1) Mandariner. Likevel om jeg ikke er så glad i det, så gir lukten meg skikkelig julestemning. 2) Grønnsåpe (haha, sier det kanskje litt om hvor ofte vi vasker huset?) Det lukter hvertfall jul for meg, for vi tar alltid en litt mer grundig vask av huset før jul, og resten av året bruker vi ofte andre såper enn grønnsåpe. 3) Mange forskjellige matlukter. Pinnekjøtt på julaften. Kokosmakroner, serinakaker og pepperkaker i adventstiden. Og jeg må faktisk få med enda en ting; på coop prix selger vi noen røde duftlys, og jeg får ikke helt til å forklare hvordan det lukter annet enn at det lukter jul på glass og det er helt himmelsk!!  kjøpe meg et sånt et før jul, og det anbefaler jeg deg å gjøre og! (hehe snikreklame for arbeidsplassen min hehe)Topp tre ting å spise.
Pinnekjøtt!!!<3 Det er virkelig noe av det beste jeg vet om. Og så blir det mange nissesjokolader. Freias sjokolade smaker alltid litt ekstra godt når det er innpakket som julenisser og julekuler. Er ikke glad i riskrem, så desserten min etter det store måltidet på julaften er alltid den største sjokoladenissen jeg har. Og så kakemenn, da. Masse kakemenn!

Gode ting å ha i glasset.
Julebrus, julebrus og julebrus. Det er vel i grunn det jeg drikker mest av i desember. Må alltid ha Rudolf og Nissens og/eller Dahls julebrus (på glassflaske vel og merke) til julemiddagen. Alkohol er i grunn ikke en del av julefeiringa vår (noe jeg synes er veldig greit!), men jeg tar meg kanskje et glass hvitvin i år. Om jeg skal velge én drikk til må det nok bli kakao. Det er den eneste varme drikken jeg liker og det er så godt på kalde vinterdager. Jeg har så lyst å si gløgg, for det er så julete og lukter så godt, men jeg synes dessverre ikke det smaker så godt.Jul hjemme, borte med familie/venner eller jul på ferie/i utlandet?
Jeg har feiret de aller fleste julaftener hjemme. Det vil si hjemme hos mamma, bestemor og bestefar. I mange år bodde vi i den ene enden av huset deres, og da tilbragte vi alltid mesteparten av dagen oppe hos dem. Så utrolig koselig. Ett år mamma hadde kjæreste feiret vi faktisk jul i Danmark, og likevel om det var annerledes og litt rart, så var det fryktelig koselig. Danmark er så fint, og det var gøy med litt andre tradisjoner! Jeg er glad i å feire det hjemme hos familie, men hadde ikke hatt noe mot å reist til et annet sted i landet for å feire det heller. Det har bare aldri blitt sånn siden de fleste i slekta mi bor her hjemme. Nå som jeg har kjæreste og 'svigerfamilie', kan det jo hende det blir annerledes et år. Og det er jo litt fint. Men noe julefeiring i syden, det kunne jeg faktisk aldri tenkt meg. Jeg var i Mosambik rundt begynnelsen av advent et år, og det var helt sprøtt å gå i shorts og se at det stod "Feliz Navidad" overalt. Hadde altså null adventsfølelse what so ever. For meg er det så viktig å være med familie og det skal være kaldt ute når jeg feirer jul, så jeg tror nok aldri jeg kommer til å dra til varmere strøk for å feire jul. Syden kan jeg heller reise til en annen gang på året!

Tre julesanger det ikke blir jul uten.
Åh, wow. Jeg sliter så innmari med å velge ut tre, ettersom jeg er så innmari glad i julesanger. Men noen av de fineste jeg vet om må være Driving Home For Christmas av Chris Rea, Home for Christmas av Maria Mena og så bare digger jeg Last Christmas av Wham! Også hører jeg alt for masse på soundtracksa fra Home Alone. De er så innmari bra alle sammen.Topp tre julefilmer.
Elf!!! Hjemme Alene 1&2!! The Holiday! The Santa Clause 1&2! The Holiday! Love Actually! Grinchen! Hehe, her ga jeg bare opp å prøve å nevne tre stk. Er så vanvittig glad i julefilmer at det nesten blir latterlig. Ser dem opp igjen hvert eneste år, gjerne flere ganger hver jul, og går aldri lei. Det er bare den tjueåttende november, og jeg har allerede sett to julefilmer (hehe ops)

Favoritt-julekalendere på tv.
Nr én er så definitivt Jul i Svingen. Jeg og mamma har det på DVD fordi vi absolutt elsker det. Og så savner jeg sånn Jul i Skomakergata. Det minner meg om når jeg var liten og det er bare himla koselig. Og så er jo blåfjell ganske herlig da, likevel om jeg har gått litt lei av det.Tre fine juletradisjoner.
1) Når jeg og mamma finner frem støvler og varme klær og går en tur ut i skogen bak bestemor sitt hus og finner juletre. Dette gjør vi gjerne så sent som den tjueandre desember, så det står klart til lillejulaften. Dette tror jeg vi har gjort de fleste år, og det er alltid like koselig. For meg er det ekstra spesielt når vi går og hogger ned vårt eget juletre, i stedet for å kjøpe et. 2) Jeg er nesten like glad i lillejulaften som i selveste julaften. Jeg blir som et lite barn på lillejulaften. Så spent og det kiler i magen. Det meste er klart til jul. Baksten er ferdig, huset er vasket og juletreet har fått sin plass i stua. Da er det alltid tradisjon hos oss å se Kvelden Før Kvelden på NRK1, samtidig som vi starter å pynte juletreet. 3) Julemiddagen hos bestemor og bestefar. Er så glad for at vi i mange år bodde i samme hus som dem, og alltid har endt opp med å spise julemiddagen sammen med dem. Det er så fint og koselig (pluss at pinnekjøttet bestemor tilbereder er best


(Om du bestemmer deg for å svare på spørsmålene du også, skriv gjerne en kommentar nedenfor så jeg får sett hva du svarer! Det gleder jeg meg veldig til!)

Denne høsten vil jeg:

- Se alt som har kommet ut av 'Dag'. Begynte nemlig å se på denne serien for noen få dager siden, og enda den er litt drøy så er den alt for latterlig morsom til å la være å se den. Er godt uti sesong to allerede.
- Dra på en konsert.
- Besøke Kine.- Virkelig jobbe hardere enn jeg har gjort i det siste for å bli mer glad i meg selv. De siste ukene har jeg trykt meg selv ned mer enn jeg har prøvd å løfte meg selv opp. Jeg er jo så bra, hvorfor er det så lett å glemme det?
- Sovne på sofaen igjen, med mamma i andre enden og hunder på fanget og tv'en på. Jeg er av en eller annen grunn veldig glad i å sovne med mennesker rundt meg. Det er godt å vite at det er mennesker rundt deg som, hva skal jeg si? Lever/er våken/lager litt bråk mens du ligger der i halvsøvne. Det høres skikkelig rart ut, men noen ganger er det bare veldig godt. Det føles på en måte så trygt.
- Lese en god del.
- Gå mange turer ute i løypa.- Høre en hel del på Fay Wildhagen, Dybdahl, Volcano Choir og Bon Iver.
- Skrible litt på pc'en i blant.
- Besøke bestemor og bestefar. Det er jo så koselig der, og det er så alt for lenge siden jeg har vært hos dem.
- Pakke meg inn i store, deilige skjerf.
- Strikke litt.
- Drikke masse kakao.Se forresten denne nydelige kåpen jeg fant hos h&m!! Kjøpte den ikke, men vurderer å bestille den på nett. Problemet er bare at jeg føler den kan bli lite brukt ettersom jeg bor på en liten øy og som oftest ender opp med å bruke mer praktiske jakker når jeg skal hit og dit. Det er kanskje litt annerledees om man bor i en by og skal på café/kino osv. Men det er jo såååå fin. Hmm.

Hva vil du prøve å få gjort denne høsten?

En liste om det å reise.

Første dag i ferien startet med en god frokost og flyplassprogram på tv'en (har en sær fascinasjon for flyplass-programmer, elsker det) Farget også håret rødt igjen, bare for å freshe opp fargen og for å få bort litt ettervekst. Deilig! Jeg har også gått tur med A, mamma, bestemor og hundene, og spiste tidligere i kveld en heftig statoilburger. Nam! Ettersom jeg er så ufattelig reisegira for øyeblikket, fant jeg ut at å lage en liste om det å reise kunne passe bra. Kopier den gjerne om du vil (men skriv det i kommentarfeltet så jeg kan lese det du har svart!)Hvor reiser du helst?
Det er så mange land jeg har lyst å besøke, så jeg prøver å benytte feriene mine til å oppleve nye steder jeg aldri har vært før. Samtidig har jeg forelsket meg i North Dakota (ettersom jeg har familie der og jeg synes det er så fint og koselig der) og sitter med et evig dilemma hver gang jeg planlegger en reise. Besøke North Dakota og familie igjen eller reise til et nytt sted? Har også forelsket meg i Roma (og generelt Italia, har så lyst å oppleve mer av det landet!), derfor reiste jeg og Andreas dit i fjor, enda jeg hadde vært der på klassetur. Må nok også innrømme at steder med sol og varme er de stedene som som oftest frister mest. Reiser også veldig gjerne til andre steder her i Norge for å besøke gode venner. Og en ting til! Jeg har alltid ønsket at familien min skulle ha en liten, koselig hytte jeg kunne reise til. Det virker så fint å dra på hytteturer med familie eller venner, både om våren eller å sitte inne med en varm kakao om vinteren. Åh!

Nevn tre steder du har lyst å besøke.
Åh, det er så vanskelig å velge, men for øyeblikket (om du ser bort fra Barcelona som jeg reiser til om noen dager) er det nok: England (har vært i England før, men har veldig lyst å oppleve steder som London og Brighton) San Fransisco (!), og så har jeg ganske lyst til Marokko en gang.Sydenferie, turistferie eller møte-venner-og-familie-ferie?
Jeg har tydeligvis lagd en liste med spørsmål som nærmest er umulig å besvare. Dette kommer sånn an på humør og hva man har råd til. Sydenferie er dødsdeilig når man er sliten av jobb og lei av kalde Norge. Da er det godt å ligge på stranda, drikke billige drinker og slappe av på hotell. Ferier hvor man reiser for å besøke venner og familie er jo også kjempefint, ettersom det ofte går litt tid mellom hver gang man får sett disse menneskene. Også er det jo ganske deilig å være gjest i blant! Jeg føler hvertfall jeg slapper bedre av da, enn om det er jeg som er "verten", hihi. Men turistferie må nesten være det jeg foretrekker sånn som ting er nå.

Hvordan reiser du helst?
Tog! Og fly! Tog fordi det er så fint og koselig og om man har med en god bok og fin musikk på ørene så er det en ganske god måte å reise på. Men fly fordi det er kjapt, og fordi jeg av en eller annen grunn elsker flyplasser (sikkert fordi jeg alltid kobler dem til lengre ferier. man får så masse sommerfugler i magen og blir så glad av det) Dessverre har jeg megaflyskrekk og gråter hver gang vi letter fra bakken, så jeg har ganske blandede følelser for det å fly. Det er skikkelig ille. Jeg er liksom en av dem som skriver "jeg er glad i deg"-meldinger før jeg letter og ber til Gud flere ganger i løpet av turen. Heldigvis er det ikke så ille at det stopper meg fra å reise!Hva greier du ikke å reise uten?
Mobilen. Hørepropper. Reisearmbånd (mest på buss/tog/bilturer, ettersom jeg blir sykt lett reisesyk) og rettetanga mi. Neida, jeg hadde greid å droppe rettetanga, men jeg må innrømme at jeg er stygt avhengig av den!

Hvem reiser du helst med?
Andreas. Mamma. Også har jeg fryktelig lyst på en skikkelig venninnetur snart!

Tre ting du synes er ubehagelig med å reise.
Å fly. Å få vondt i nakken av vonde soveposisjoner. Å få vondt i magen når man absolutt ikke har tid til å ha vondt i magen, ehe.Hva var din lengste reise?
Den gangen jeg i tiende klasse reiste på musikktur til Mosambik. Molde -> Oslo -> Paris -> Johannesburg -> Maputo. Hoh! Alle turene til USA har også vært ganske lange, men ettersom jeg ofte reiser via Island går det litt kjappere, heldigvis.

Hva er det beste med å reise?
Det å føle at man virkelig.. lever? Det å plutselig være et helt annet sted i løpet av noen timer er så spennende, vakkert og utrolig kult. Jeg blir så glad når jeg får oppleve nye steder, gjøre/se ting man ikke ser hver dag og rett og slett det at dagene er så forskjellige og annerledes enn hverdagen hjemme. Jeg blir så full av reisesommerfugler i magen at jeg føler jeg holder på å sprekke og gleder meg alltid så lenge i forveien! Og det å ha noe å glede seg til er noe av det fineste, og for meg er det det som gjør at jeg holder ut den (av og til) kjedelige hverdagen.

Sommerferielista.

I dag sitter jeg inne og jeg kjenner at alt jeg ønsker er litt varme ute, så jeg kan sitte ute i shorts og drikke cola med isbiter i. Dessverre er det en grå og trist regnværsdag som møter meg når jeg åpner gardinene. Men da er det fint å drømme seg bort i hvordan man håper sommeren blir med denne sommerferielista. Fant den på bloggen til June, som igjen fant den hos Carina.

Shore

Hva skal du gjøre i sommer? 
I sommer skal jeg jobbe masse, prøve å nyte hvert ett sekund jeg ikke er på jobb, sykle til stranda og spise jordbær, jogge, jobbe litt mer, kysse masse, forhåpentligvis få til å grille litt og spise masse marshmellows, fylle tjueen, reise til Sogn og Fjordane, reise til utlandet (!!), prøve å få møtt litt venninner, dra på Moldejazz, se Emilie Nicolas live, krysse fingrene for at det blir sol og varme så jeg kanskje blir litt brun og drikke litt vin.

Hvor lenge har du fri? En liten uke i begynnelsen av juli (da vi skal til Sogn og Fjordane) og to uker i slutten av august. Kan ikke vente til de to ukene i august, åhhh.

Hva har du virkelig lyst til å bruke tiden på? Jeg kunne ønske jeg hadde enda mer fri, så jeg kunne reise masse mer og finne på masse mer gøy. Men jeg får bare prøve å utnytte hvert et sekund jeg har (Det føler jeg ikke at jeg var så flink til i fjor. Da var jeg så sliten av jobb at jeg ikke hadde overskuddet til å finne på så mye utenom) Men en god del av det som står i det første spørsmålet vet jeg skjer, så det skal bli fint. Jeg kunne også ønske at jeg fikk dratt på en festival og mange flere konserter, men det får være til en annen gang.

9 a.m.

Hva tror du du egentlig kommer til å bruke den på? 
Jeg skal virkelig prøve å få gjort masse gøy i sommer, men jeg vet at sommeren aldri blir helt som man ser for seg og jeg vet at jeg kommer til å bli sliten, så alt for mange dager kommer nok til å gå til å sove og å ligge inne foran pc'en i stedet.

Hva ser du mest fram til?
De to ferieukene i august da jeg og Andreas reiser til utlandet og til å møte venninner!

Hva kan gå feil? Det skal jeg prøve å ikke tenke på.

Hvem kommer du til å henge mest med? Andreas.

Hva kommer du til å bruke mest penger på? Mat, drikke, klær og reise.

Untitled

Kommer du til å bli brun? Om det blir nok solskinnsdager så håper jeg at jeg blir litt brun! Men siden jeg bor i Møre og Romsdal, ser det dårlig ut..

Hva kommer du til å spise? Masse melon og bær. En haug med marshmellows og s'mores. Og alt for masse godis.

Hva kommer du til å drikke? Saft, cola med sitron og isbiter i, masse vann og litt alkohol.

Hva kommer til å gjøre sommeren ekstra bra? Om været plutselig snur nå og blir sommerlig her oppe også, med strålende sol og varme! Ingenting er bedre enn å gå i lette sommerklær og kjenne solen varme kroppen din. Det gjør meg altså  lykkelig.

Hva er du bekymret for? At sommeren er over på null komma niks. At vi skal få alt for få solskinnsdager. At det aldri blir skikkelig varmt. At jeg blir alt for sliten etter jobb til å gidde å finne på noe.

Hva blir ekstra spesielt akkurat denne sommeren? Om leiligheten blir klar til i sommer, så flytter jeg og Andreas sammen og det blir det fineste og herligste og åhhhh. Gleder meg allerede til å shoppe stekepanne og fat og håndklær og tv og kan ikke vente med å få sovne ved siden av han hver natt!

Untitled

Akkurat nå.Akkurat nå:
 sitter jeg i sofaen, er hjemme alene og har en smule dårlig samvittighet for at jeg sitter inne når det endelig er sol ute. Hører på Modest Mouse og The Antlers og utsetter å dusje enda en time.

Akkurat nå føler jeg meg: egentlig skikkelig bra! Litt småstressa siden jeg sov alt for lenge i dag og ikke føler jeg får gjort alt jeg ønsket i dag, men sånn generelt så har jeg det veldig bra. Har vært litt nedfor i det siste, men når solen skinner og jeg innser at vi endelig er i juni føles alt lettere, finere og bedre. Jeg føler meg mer positiv og gira. Heldigvis mer opplagt enn jeg følte meg i går (var nemlig på DDE-konsert på lørdag! ja, jeg vet; sykt harry, men samtidig veldig gøy når det endelig skjer noe på en så liten øy!)

Akkurat nå er jeg glad for: å ha gode venninner, og at likevel om det går lang tid mellom hver gang vi snakkes, så føles alt som før når vi endelig ringer hverandre. At vi er i begynnelsen av en ny uke. At solen skinner, halo! Også gleder jeg meg til å spise på restaurant med Andreas på onsdag.

Akkurat nå er jeg nervøs over: å ikke få utnyttet sommeren nok og at det blir mer jobb enn kos. At sommeren bare raser av gårde i full fart og plutselig er det høst igjen. Men sånn skal jeg prøve å ikke tenke!

Akkurat nå lengter jeg etter: å spise jordbær, å gå rundt på flyplasser, lykkelig og litt stressa og litt nervøs. Å gå i lette sommersko og behagelige sommerklær i et helt annet land samtidig som jeg holder hånden til han jeg er så glad i. Å henge med venninnene mine. Å ligge på stranda i bikini og få sol på kroppen. Å ta en ny tatovering. Moldejazz, muligens en konsert, sukkerspinn og å sove på hotell.

Akkurat nå på bloggen:
har jeg vært litt fraværende i det siste, men nå er jeg så gira og glad og er stappfull av bloggidéer og motivasjon!

Akkurat nå i livet: prøver jeg å tenke positivt, legge fra meg dumme tanker som i blant kan dukke opp, bruke energien min på å prøve å trene litt og å glede meg til ting som skal skje fremover. Og jeg har det egentlig skikkelig bra akkurat nå!


Denne fine lista fant jeg hos Åshild, som igjen fant den hos noen andre. Og til dere som la igjen de superfine kommentarene på dette innlegget. Tusen hjertlig takk. Dere gjorde virkelig dagen min hundre ganger bedre. Stor klem til fine dere!

torsdagsliste


1) lagde hull i en slitt, svart bukse. digger det, og elsker at det føles som jeg har et nytt plagg i garderoben. 2) nyter nydelige solnedganger hver kveld når jeg og mamma går tur, åh.


hva gleder du deg til?
å sykle hjem til andreas etter seinvakt i kveld og at jeg skal være der hele helga. å reise til utlandet med andreas igjen. å møte venninner (for det går så alt for lang tid mellom hver gang!) at det kommer enda flere shorts-dager fremover. å flytte.

hvor er du om fire timer?
da står jeg bak kassen på coop og slår inn varer.

hva setter du mest pris på i et vennskap?
tillit. det at man kan stole fullt og helt på hverandre er så viktig for meg, for det er så godt å ha mennesker man kan snakke om alt med. i tillegg har bestevennene mine en måte å alltid få meg glad på, og de får meg alltid til å le, og det er viktig. en annen ting jeg setter pris på i et vennskap er når man ikke trenger å gjøre noe spesielt sammen for å ha det gøy. de beste vennskapene føler jeg er de hvor man bare kan slappe av sammen. om man sitter og føler at man  finne på noe hele tiden, er man ikke helt komfortable rundt hverandre.

hva er det hardeste valget du har måtte ta?
da jeg gikk på folkehøyskole og ikke trivdes og lurte på om jeg skulle slutte eller ikke. ble aldri helt enig med meg selv, så det var et nokså vanskelig valg. jeg endte opp med slutte etter et halvt år, og likevel om jeg har angret en gang i blant i ettertid, så tror jeg at jeg gjorde det rette (og det kom hvertfall noe veldig fint ut av det også)
måtte også for kort tid siden ta et ganske (!!) vanskelig valg. reise til bergen alene i høst for å studere, eller bli på øya enda et år/bo med andreas/reise sammen til bergen neste år? endte opp med å vente til neste år, og tror/håper det er det beste valget for meg.

hva liker du best med deg selv?
tatoveringen min. beina mine. at jeg er tålmodig og omtenksom.

nevn fire øyeblikk i livet ditt som på et eller annet vis var magiske.
- når jeg og venninnene mine løp naken til og fra butikken klokken fire om natta i pøsregnet. så vanvittig teit og hysterisk morsomt.
- nyttårsaften totusenogtretten når jeg innså at jeg var hodestups forelsket.
- alle de nettene hvor jeg og venninnene mine snakket hele natten om fremtiden og forhold og hva man tror på og det som er vanskelig og det som gjør en glad og steder man vil besøke og hvordan ting skulle bli etter vgs.
- første gangen jeg og andreas reiste på ferie sammen, fordi jeg var så sinnsykt spent og litt nervøs og så ufattelig lykkelig. og den gangen vi dro til roma og bare trasket rundt i gatene første dagen og helt plutselig så dukket colosseum opp foran oss.

hva craver du for tiden?
av en eller annen grunn: sjokoladebananer! har vært så flink å kutte ned på godterispisinga, helt til pms'en kom på besøk for noen dager siden og jeg plutselig slukte i meg to poser med sjokoladebananer!

hvor har du det aller best?
i armkroken til andreas. hos mamma en fredagskveld når hun har laget hjemmelaget pizza. på sofaen til bestemor og bestefar. hos venninnene mine. i senga med nytt, rent sengetøy, etter en lang dusj. i north dakota hos stepappa. i hagen til sandy i minnesota.

hva er favorittmåneden din?
juni og juli.

hva er dine guilty pleasures for øyeblikket?
det må nesten bli all listepop'en jeg hører på for tiden.
og at jeg ser på bloggerne, og liker det alt for godt.  

siste film du har sett:
it follows. er superpingle når det kommer til skumle filmer, men denne var så spennende at jeg anbefaler dere å se den!!

siste gang du gråt:
i går. bare fordi jeg var stressa og lei (jeg gråter veldig lett og veldig ofte) 

to fine/sterke/viktige lenker.
denne videoen. dette. og dette!!

hva er du hekta på for tiden?
a. tyggis. (fremdeles) swim deep - she changes the weather.


er litt for glad i lister, så i dag lagde jeg en torsdagsliste med litt forskjellige spørsmål. si gjerne ifra om du kopierer den så jeg kan se hva du svarer! 

ting jeg gleder meg til

klapper meg selv på skuldra for at jeg kokte egg til frokost og har ryddet og vasket rommet mitt. har vært helt tappet for energi i det siste, så er kjempestolt over at jeg faktisk fikk ryddet rommet i dag (noe jeg har tenkt på i flere dager nå) det er fredag, jeg prøver å ikke tenke så masse på at jeg skal på jobb om noen timer og det at det faktisk snør (!!) ute og tenker heller på ting jeg gleder meg til:

- at temperaturen (om vi er så heldige i år) blir såpass at man kan bytte ut bukse med shorts og kanskje ligge i bikinien på verandaen
- å en eller annen gang i år få flyttet sammen med andreas ♥
- å kjøpe mange kurver med lokaljordbær i sommer
- å dra til sogn og fjordane med a i juli
- å fylle tjueen
- to uker ferie i august (og forhåpentligvis en utenlandstur!)
- å kanskje se dybdahl i oktober
- å ha telefondate med isabel i kveld etter jobb
- å straks se enda en new girl-episode (new girl <3<3)
- å besøke bestemor og bestefar før jobb 

ha en kjempefin helg alle sammen ♥

a list about time

hva er ditt forhold til tid?
jeg er en person som blir utrolig lett stressa, så jeg føler veldig ofte på det å ikke ha nok tid til alt jeg burde gjort. men da igjen er jeg kanskje ikke så effektiv, så jeg bruker ofte en god del lengre tid på ting enn hva jeg egentlig hadde trengt. jeg er ikke akkurat så redd for å bli eldre, jeg tenker heller at jeg er heldig om jeg får bli det, men samtidig så føler jeg på at tiden kanskje går litt for fort i blant. det siste året f.eks. har gått helt vanvittig fort.

hvilken tid på døgnet liker du best?
jeg aner faktisk ikke. jeg elsker de få morgenene jeg faktisk kommer meg opp tidlig og nyter en god, lang frokost. kunne ønske jeg fikk det til oftere, for morgenen er veldig fin. samtidig liker jeg kvelden. hvertfall om sommeren.

hvilken årstid foretrekker du?
til tross for at jeg er veldig glad i alle årstidene, må jeg si sommeren. jeg elsker snø i desember, å kle meg i store skjerf om høsten, og å se de første vårtegnene om våren, men sommeren er nok den jeg oftest lengter etter. sol, ferie, å ligge på stranda, spise melon og jordbær og is og bare åh. jeg blir bare så masse gladere om sommeren!

hvilken ukedag er den beste?
det har vel egentlig alltid vært fredag. når jeg gikk på skole var jo fredagen best pga den sinnsykt gode følelsen man fikk av å gå ut av klasserommet og vite at nå hadde man faktisk noen fridager foran seg! liker fremdeles fredager godt, men ettersom jeg ofte jobber fredag kveld og tidligvakter/heldagsvakter på lørdager har det blitt lørdag, fordi jeg da får denne følelsen etter jobb på lørdag. lørdagene bruker å være veldig fin fordi da sover andreas hos meg, vi lager god mat, koser oss og vet at vi begge to har fri dagen etterpå.når går tida fortest?
når jeg snakker i telefonen med merete og når jeg er på besøk hos andreas og vet jeg må hjem senere på kvelden.

når går tida saktest?
når jeg gleder meg til noe. om det så er en konsert, ferie eller å vente på en pakke i posten.
og når jeg kjeder meg på jobb, da.

hvor lang tid bruker du på å sminke deg?
sminker meg utrolig sjeldent, og når jeg først gjør det ordner jeg bare brynene, eyeliner og kanskje leppestift, og det bruker jeg ikke så veldig lang tid på.

hvilken tidsepoke skulle du gjerne levd i, foruten denne?
åttitallet <3 elsker klærne, filmene og musikken.

spiser du fort eller sakte?
veldig sakte!! 

hvilke perioder i livet ditt ser du tilbake på med et smil?
videregående. jeg flyttet til en internatskole et stykke hjemmefra, møtte bestevenninnene mine og hadde det så ufattelig gøy! har  mange gode minner fra den tida og den skolen, savner det ofte den dag i dag.

hvilke perioder er du glad for at er over?
ungdomsskolen. jeg kjedet meg, hadde få venner og ville egentlig bare bort fra øya.

hva liker du best å bruke tid på?
å være med dem jeg er glad i, å reise, konserter, spise jordbær ute i sola, høre på musikk og å le til man får vondt i magen og til tårene renner.

hva liker du dårligst å bruke tid på?
å vaske opp, å stresse, å fjerne neglelakk, å overtenke/tenke dumme tanker som gjør meg lei meg.når pleier du å stå opp om morgenen og legge deg om kvelden på hverdager?

døgnrytma mi er ikke akkurat den beste.. når jeg står opp/legger meg kommer veldig an på om jeg har tidligvakt, seinvakt eller fri dagen etterpå, om jeg har jobbet masse, er sliten/i dårlig humør osv. om jeg jobber masse en uke, sover jeg gjerne til langt på dag, og er ikke så veldig flink til å legge meg tidlig. har jeg tidligvakt legger jeg meg i tolv/ett-tida og står opp i åttetida (kommer an på når jeg starter på jobb, våkner gjerne i siste liten før jobb) av og til, når jeg prøver å være flink, legger jeg meg i tolv/ett-tida og står opp rundt ni-ti. men som oftest legger jeg meg rundt to og sover kanskje helt til tolv.. ehe. altså. døgnrytmen min er vel egentlig ikke en rytme for tiden..

hvor langt er/var ditt lengste forhold?
mitt lengste forhold er det jeg er i nå. ett år og snart fire måneder!! og det er superfint og det beste i verden.

hva er den lengste tidsperioden du har vært singel?
hm. mitt første forhold var vel i niende klasse. den lengste tidsperioden som singel var vel kanskje fra vg2 til det jeg er i nå. men de fleste forholdene før dette var egentlig bare tulleforhold.

hva skulle du gjerne hatt mer tid til?
å reise, besøke venner og å lese. også kunne jeg ønske at jeg var mer effektiv og hadde mer energi sånn at jeg faktisk bruker tiden jeg har til fornuftige ting. blir masse tid i sofaen og utsetter ting alt for ofte.

hva gjorde du for tre timer siden?
da lå jeg på sofaen sammen med andreas og så på "rush" og drakk mozell.

hva gjør du om tre timer?
da ligger jeg i senga mi og sover.

hvor ser du deg selv om ti år?
wow. jeg aner virkelig ikke. om ti år er jeg 31, og det er vanskelig å tenke på hvor jeg er om så mange år, når jeg ikke en gang vet hvor jeg er til neste år. jeg håper hvertfall at jeg har funnet noe jeg virkelig liker å drive med, at jeg bor i en koselig leilighet/hus sammen med andreas. herregud, kanskje har jeg til og med fått barn?! det er ganske sykt å tenke på akkurat nå. jeg håper hvertfall at jeg har blitt tryggere i meg selv, at jeg fremdeles ser bestevenninnene mine med jevne mellomrom, at jeg har fått lest en del bøker, reist en del, tatt flere tatoveringer og lært meg tegnspråk.


denne fine lista er lånt av sandra, som igjen har lånt den av synne.

BEETLEJUICE

Burde rydde. Burde vaske. Burde dusje. Burde trene. Burde gå tur med hundene.
Herregud, så lat man blir av å jobbe så lite. Denne uken har jeg bare jobb på fredag og lørdag, så når jeg da har så mange fridager blir det bare masse soving, pc-tid og enda mer soving. I dag var jeg og mamma på biblioteket, og jeg leide meg to bøker, likevel om jeg har en jeg må lese ut først. (alle har snakket så masse om bøkene til linnea myhre nå, så jeg tenkte det var på tide å lese dem selv)

Dagene før mensen gjør at jeg blir helt tappet av energi. Hadde tenkt å lese, men endte opp på sofaen med tortillachips, cola og et teppe over meg. Jeg endte opp med filmen Beetlejuice (1988), så nå skal jeg bare slappe av. I kveld kommer A og vi skal kose oss med mammas hjemmelagde pizza, det blir fint!
ONSDAGSLISTE


noe jeg gleder meg til:
alt-j konsert. oslo. sommer. å flytte sammen med andreas.

noe som gjør meg sint: urettferdighet. frekke mennesker. å tråkke i noe vått rett etter at man har skiftet sokker. å få noe fettete og klissete på fingrene som er vanskelig å vaske bort.

favorittfarge: vinrød!!

noe jeg må huske: at jeg faktisk er ganske okei. å kjøpe bananer i morgen.

noe jeg savner: vennene mine, for det er så alt for lenge siden jeg har sett dem. stefaren og stebroren min.

akkurat nå har jeg lyst på: vin. flybilletter. sommer.

jeg skal bli flinkere til å: stå opp tidligere.

jeg har lyst å reise til: stockholm. brighton. london. new york.

artist/band jeg har veldig lyst å se live: emilie nicolas. ine hoem. highasakite (igjen)

noe av det beste jeg vet: kjærlighet. konserter. sjokolade. pomfri. å sove på hotell. hotellsenger. yoghurtnøtter. å le til det gjør vondt i magen.

jeg blir redd når: jeg våkner etter et mareritt. når jeg tar fly.

akkurat nå: ser jeg "hjelp meg, jeg er homofil" på tv (virker spennende hittil, skru på "fem"!)
har jeg vondt i korsryggen.
må jeg tisse.
gleder jeg meg til å se åndenes makt senere.

om meg

elsker store skjerf, pomfri, stripete gensere, potetball, karameller, fretex, konserter (!!), latterkramper, kjærlighet og å reise.

arkiv

linker

design by: renate

hits