Helt bananas.

Image and video hosting by TinyPic

Jepp, jeg lagde nettopp en banan-gif.

I det siste har jeg blitt ganske opptatt av å prøve å utnytte alt av mat man har hjemme, ettersom jeg har merket at det kan være alt for lett å bare kaste mat. Det er jo ganske unødvendig, eller hva? Bananen er et godt eksempel på noe jeg har kastet i søpla alt for mange ganger! Om de er ganske gule når du kjøper dem, holder de jaggu ikke lenge på kjøkkenbenken før de er omtrent helt svart. Jeg har hatt en tendens til å kjøpe alt for mange, for deretter å bare spise noen få av dem. I går så jeg at jeg hadde en liten haug med overmodne bananer på kjøkkenbenken og hadde så veldig lite lyst å bare kaste dem. Likevel om dette er noe de fleste av dere sikkert er helt klar over, så vil jeg bare minne dere på hva man faktisk kan lage av overmodne bananer, i stedet for å bare kaste dem. For om dere har skrellet av skallet på en ganske overmoden banan så har dere nok sett at den ser like fin ut inni, bare at smaken er litt søtere.1) Bananpannekaker!
Både i går og i dag lagde jeg meg bananpannekaker til frokost. Jeg bruker oppskriften som jeg fant på Eirin sin blogg >her<. Personlig liker jeg godt å ha jordbærsylte til dem, men det finnes så masse forskjellig man kan ha på! Forresten, et godt tips er å steke de litt lengre enn hva du kanskje tenker å gjøre. Jeg synes hvertfall smaken blir bedre da, ettersom om de blir litt tykke og lite stekt, kan de føles veldig rå inni. Det sier sikkert seg selv, men det er lett å tenke at de er ferdige litt for tidlig, så jeg bruker alltid å steke de litt ekstra godt.

2) Smoothie!
Bananer er noe jeg nesten alltid putter oppi smoothien min. Det smaker veldig godt og gjør smoothien litt søtere enn om man kun tar bær oppi. Jeg lagde nettopp en deilig og veldig smakfull smoothiebolle med banan, bringebær, mango, ananas og bringebær/fersken skyr (nb: skyr til 10kr på spar/mega osv nå!) nettopp. Liker å toppe den med rosiner og musli!

3) Banana nicecream.
Nicecream har jeg aldri laget før, men ettersom jeg har litt banan igjen som jeg vil bruke opp og endelig har skaffet meg en god blender, skal jeg fryse dem i kveld og lage nicecream i morgen før jobb! Vurderer å putte litt nutella oppi også. Oppskrift finner du >her<. Så fryktelig enkelt å lage, og forhåpentligvis veldig godt!

Så her har dere noen tips (som dere helt sikkert har hørt om og laget før (men det er vel alltid greit med en påminnelse?)) for å spise opp de overmodne bananene som ligger på kjøkkenbenken i stedet for å bare kaste dem! Tar veldig gjerne i mot enda flere tips til hva man kan lage av bananer!


Følg gjerne bloggen min på facebook om du vil! Klikk på bildet for å komme rett til siden.

3 comments

Carina Behrens

06.01.2016 kl.14:05

Elsker gifen <3 Selv om jeg ikke er så glad i banan, da :( Men, har i hvert fall likt siden på FB, of course!

Sofie Holtedahl

07.01.2016 kl.20:22

så masse godt! og så sant. Jeg elsker å fryse de ned, også bruke de i smoothie (som jeg drikker hver dag). Disse her er også supergode, lager dobbel posjon og fryser ned så jeg kan varme når jeg vil ha <3 http://luarandwolffdene.com/vegan-chocolate-chip-banana-muffins/

caroline

16.01.2016 kl.02:28

Søt blogg !

Ta gjerne en titt på min!!

planer om mer youtube å lignende på min kanal

skriv en liten hilsen

Hei, vakre deg! Jeg er Karen Anna, er tjueen år og kommer fra og bor i Møre og Romsdal. Er kassadame, sinnsykt forelska, veldig ubesluttsom, ganske hyggelig og til tider veldig sjenert. Jeg er glad i potetball, fretex, konserter (!!), latterkramper, kjærlighet, store skjerf og å reise.
Follow

arkiv

linker

design by: renate

hits