Min julaften i bilder.

Den tjuefjerde desember våknet jeg rundt kvart over syv om morgenen. Jeg løp ned til stuen der Andreas allerede satt, pakket et pledd rundt meg og satte på Jul i Svingen på pc'en. Etter han syklet til jobb litt over halv åtte, lå jeg her fremdeles og halvsov med koselige juleprogrammer i bakgrunnen. Klokken kvart over åtte tenker jeg "nei, nå må jeg spise frokost. mamma kommer jo og henter meg om en halvtimes tid" før jeg sjekker vaktlista en ekstra gang og plutselig innser at det er halv ni jeg skal møte opp i butikken, ikke klokken ni, sånn jeg av en eller annen grunn tenkte. Jeg ringer mamma og sier "du må komme nå!! jeg begynner halv ni!" Eggerøra jeg hadde laget kvelden før og gledet meg til å spise til frokost, ble kastet på en brødskive som jeg rakk å ta tre biter av før mamma var her. Jeg heiv på meg coop-klærne og sutret litt over at dagen startet så stressende. Men det gikk fort over, og jeg var klar for noen timer på jobb.Jeg fant frem en nisselue (som var alt for liten) og gikk rundt på coop og fylte på melk og fløte, kjøttdeig og pølser, ekspederte kunder og ryddet i hyller frem til klokken hadde passert ett.Midt under vakta kom mamma innom med gledelige nyheter: begge julegavene til Andreas som jeg hadde bestilt på nett (i siste liten) kom frem!! Jeg hadde fått melding tidligere på dagen om at den ene skulle komme frem i tide, men den andre trodde jeg ikke skulle komme før om flere dager. Jeg ble så innmari glad og gledet meg til å gi dem til han!Når klokken var rundt 13:20 var jeg hjemme i huset igjen. Gleden av å være ferdig var  stor, likevel om det var en fin dag på jobb. Endelig kunne julaften starte sånn skikkelig. Jeg slappet av på sofaen litt før jeg fant frem kjolen min og sminket meg litt mens jeg hadde på Tre Nøtter Til Askepott litt i bakgrunnen. Klokken fire var det tid for å gå i kirken, noe av det fineste med denne dagen. Det minner meg på grunnen til at vi faktisk feirer jul. At det ikke bare handler om god mat, familie og gaver. Det er så avslappende, koselig og også veldig gøy, siden presten vår er veldig morsom! Se den fine kirka vår:Helt til slutt spilte den flinke organisten vår "Walking in the air" på orgelet og det var så himla nydelig. Jeg elsker den sangen! (bare søk på den på youtube, den er fra en søt film om en gutt og en snømann) Rett etter kirken kjørte vi hjem til mamma for å hente hundene og litt andre ting, før vi dro til bestemor og bestefar. Ugh, the struggle av å prøve å ikke få ødelagt strømpebuksa med én gang når man har hunder, altså.Hjemme hos bestemor og bestefar var det kjempefint og pyntet til jul:Bordet stod klart når vi kom inn, fullt av masse deilig mat som flinke bestemor hadde ordnet til!Pinnekjøtt! <3333

Karamellpudding og byggrynslunsj med bringebær til dessert. Nam!Etterhvert bevegde de seg mot sofaen, mens jeg tok med desserten dit (jeg spiser altså så himla treigt i blant)Til slutt følte jeg meg sånn ca så mett som det her:Gud, for et luksus"problem". Føler meg i grunn helt idiot når jeg sitter og klager på julaften over hvor innmari stappmett jeg er.Det fantes skapninger her hjemme som gledet seg bittelitt mer til å åpne gavene enn hva jeg gjorde.Og en som var bittelitt trøttere enn meg:Vi slappet av foran tv'en med koselige julefilmer og jeg smisket meg til litt pjusk av mamma.Så var det gavetid! Føler meg så innmari takknemlig at jeg nesten ikke har ord.Glemte (?!) å ta bilde av bestemor og bestefar (bortsett fra et megasøtt bilde av bestefar som sovnet i stolen sin, men som jeg ikke turte å legge ut ettersom han kanskje ikke hadde blitt så happy.. haha) Men det er så fint å ha så gode og fine besteforeldre som jeg og mamma får tilbringe julaften med. Vi har bodd hos dem i mange år, så det er vel sånn denne tradisjonen har kommet til live. Vi hadde det så innmari fint og jeg slappet sånn av. På en sånn måte som man kun kan slappe av på julaften.Et under at vi fikk et fint bilde sammen, når de fleste vi tar ender opp sånn som dette:Senere om kvelden var det tid for kveldsmat, som også besto av  masse deilig mat! Aniskringer, julekaker og lefse med prim. Digg!

Til slutt var det på tide å dra hjem. Med stappfull mage og et takknemlig hjerte. Hadde en så innmari fin julaften, og føler meg så heldig som får oppleve denne dagen på denne måten.Når jeg kom hjem var jeg og Andreas våken en liten stund før vi til slutt var så trøtte at vi bare måtte legge oss. Vi snakket om kvelden og viste gaver og hørte på Ingebjørg Bratland-konsert på tv'en. Også er det så godt å vite at man kan legge seg inntil den fineste man vet om når man avslutter dagen.

2 comments

Helene

26.12.2015 kl.00:08

du var nok ikke den eneste som følte deg så mett, følte bare magan min bula ut når jeg skulle hjem igjen til leiligheten, haha! skikkelig søt hund da :-)

Emma Olsen

26.12.2015 kl.00:48

Kjempe fine bilder! God jul :)

skriv en liten hilsen

Hei, vakre deg! Jeg er Karen Anna, er tjueen år og kommer fra og bor i Møre og Romsdal. Er kassadame, sinnsykt forelska, veldig ubesluttsom, ganske hyggelig og til tider veldig sjenert. Jeg er glad i potetball, fretex, konserter (!!), latterkramper, kjærlighet, store skjerf og å reise.
Follow

arkiv

linker

design by: renate

hits