3 x CHRISTMAS: En liste.

Det er lett for de fleste å se at jeg elsker advent og jul. I den anledning har jeg laget en liste!Tre tanker om snø.
Snø er magisk. Snø er nydelig. Jeg elsker det! Det er så utrolig vakkert når alt er dekket i hvitt, og jeg blir så glad av å gå ute når det snør tett i tett. Jeg blir jo som andre litt oppgitt når det snør litt, regner litt og det ender opp med å bare bli slaps. Det er ikke noe særlig. Så jeg krysser alltid fingrene for at det skal legge seg et godt lag med snø. Etter nyttår, derimot. Da er jeg ikke så glad i snø lenger. Da er snø mer upraktisk enn koselig. Det er i juletiden det er koselig. En gang snødde det masse når jeg gikk i russebuksa mi i mai... Det var lite kult.

Tre lukter som minner deg om jul.
1) Mandariner. Likevel om jeg ikke er så glad i det, så gir lukten meg skikkelig julestemning. 2) Grønnsåpe (haha, sier det kanskje litt om hvor ofte vi vasker huset?) Det lukter hvertfall jul for meg, for vi tar alltid en litt mer grundig vask av huset før jul, og resten av året bruker vi ofte andre såper enn grønnsåpe. 3) Mange forskjellige matlukter. Pinnekjøtt på julaften. Kokosmakroner, serinakaker og pepperkaker i adventstiden. Og jeg må faktisk få med enda en ting; på coop prix selger vi noen røde duftlys, og jeg får ikke helt til å forklare hvordan det lukter annet enn at det lukter jul på glass og det er helt himmelsk!!  kjøpe meg et sånt et før jul, og det anbefaler jeg deg å gjøre og! (hehe snikreklame for arbeidsplassen min hehe)Topp tre ting å spise.
Pinnekjøtt!!!<3 Det er virkelig noe av det beste jeg vet om. Og så blir det mange nissesjokolader. Freias sjokolade smaker alltid litt ekstra godt når det er innpakket som julenisser og julekuler. Er ikke glad i riskrem, så desserten min etter det store måltidet på julaften er alltid den største sjokoladenissen jeg har. Og så kakemenn, da. Masse kakemenn!

Gode ting å ha i glasset.
Julebrus, julebrus og julebrus. Det er vel i grunn det jeg drikker mest av i desember. Må alltid ha Rudolf og Nissens og/eller Dahls julebrus (på glassflaske vel og merke) til julemiddagen. Alkohol er i grunn ikke en del av julefeiringa vår (noe jeg synes er veldig greit!), men jeg tar meg kanskje et glass hvitvin i år. Om jeg skal velge én drikk til må det nok bli kakao. Det er den eneste varme drikken jeg liker og det er så godt på kalde vinterdager. Jeg har så lyst å si gløgg, for det er så julete og lukter så godt, men jeg synes dessverre ikke det smaker så godt.Jul hjemme, borte med familie/venner eller jul på ferie/i utlandet?
Jeg har feiret de aller fleste julaftener hjemme. Det vil si hjemme hos mamma, bestemor og bestefar. I mange år bodde vi i den ene enden av huset deres, og da tilbragte vi alltid mesteparten av dagen oppe hos dem. Så utrolig koselig. Ett år mamma hadde kjæreste feiret vi faktisk jul i Danmark, og likevel om det var annerledes og litt rart, så var det fryktelig koselig. Danmark er så fint, og det var gøy med litt andre tradisjoner! Jeg er glad i å feire det hjemme hos familie, men hadde ikke hatt noe mot å reist til et annet sted i landet for å feire det heller. Det har bare aldri blitt sånn siden de fleste i slekta mi bor her hjemme. Nå som jeg har kjæreste og 'svigerfamilie', kan det jo hende det blir annerledes et år. Og det er jo litt fint. Men noe julefeiring i syden, det kunne jeg faktisk aldri tenkt meg. Jeg var i Mosambik rundt begynnelsen av advent et år, og det var helt sprøtt å gå i shorts og se at det stod "Feliz Navidad" overalt. Hadde altså null adventsfølelse what so ever. For meg er det så viktig å være med familie og det skal være kaldt ute når jeg feirer jul, så jeg tror nok aldri jeg kommer til å dra til varmere strøk for å feire jul. Syden kan jeg heller reise til en annen gang på året!

Tre julesanger det ikke blir jul uten.
Åh, wow. Jeg sliter så innmari med å velge ut tre, ettersom jeg er så innmari glad i julesanger. Men noen av de fineste jeg vet om må være Driving Home For Christmas av Chris Rea, Home for Christmas av Maria Mena og så bare digger jeg Last Christmas av Wham! Også hører jeg alt for masse på soundtracksa fra Home Alone. De er så innmari bra alle sammen.Topp tre julefilmer.
Elf!!! Hjemme Alene 1&2!! The Holiday! The Santa Clause 1&2! The Holiday! Love Actually! Grinchen! Hehe, her ga jeg bare opp å prøve å nevne tre stk. Er så vanvittig glad i julefilmer at det nesten blir latterlig. Ser dem opp igjen hvert eneste år, gjerne flere ganger hver jul, og går aldri lei. Det er bare den tjueåttende november, og jeg har allerede sett to julefilmer (hehe ops)

Favoritt-julekalendere på tv.
Nr én er så definitivt Jul i Svingen. Jeg og mamma har det på DVD fordi vi absolutt elsker det. Og så savner jeg sånn Jul i Skomakergata. Det minner meg om når jeg var liten og det er bare himla koselig. Og så er jo blåfjell ganske herlig da, likevel om jeg har gått litt lei av det.Tre fine juletradisjoner.
1) Når jeg og mamma finner frem støvler og varme klær og går en tur ut i skogen bak bestemor sitt hus og finner juletre. Dette gjør vi gjerne så sent som den tjueandre desember, så det står klart til lillejulaften. Dette tror jeg vi har gjort de fleste år, og det er alltid like koselig. For meg er det ekstra spesielt når vi går og hogger ned vårt eget juletre, i stedet for å kjøpe et. 2) Jeg er nesten like glad i lillejulaften som i selveste julaften. Jeg blir som et lite barn på lillejulaften. Så spent og det kiler i magen. Det meste er klart til jul. Baksten er ferdig, huset er vasket og juletreet har fått sin plass i stua. Da er det alltid tradisjon hos oss å se Kvelden Før Kvelden på NRK1, samtidig som vi starter å pynte juletreet. 3) Julemiddagen hos bestemor og bestefar. Er så glad for at vi i mange år bodde i samme hus som dem, og alltid har endt opp med å spise julemiddagen sammen med dem. Det er så fint og koselig (pluss at pinnekjøttet bestemor tilbereder er best


(Om du bestemmer deg for å svare på spørsmålene du også, skriv gjerne en kommentar nedenfor så jeg får sett hva du svarer! Det gleder jeg meg veldig til!)

3 comments

mamsen ;)

28.11.2015 kl.01:42

julefilmer : prancer, hjemme alene, the holiday, alt me julestemning i.

julemat: okstestek, riskrem, kaffi og lefse/potedeskake....krumkake etc

drikke...cola...vørterøl....

Lukter: pinnekjøtt...gløgg...juletrelukt....

tradisjoner: hente juletre....ser koselig tv om morgenen..god julefrukost....askepott...tante pose...kvelden før kvelden...juletrefest....adventsmøte...kjerkå julaften og 1 juledag....mate kråkå :D :D

favorittkalender: jul i skomakergata...the julekalender...teodor...jul i svingen...

Jul HJEMME...på ny jord...og her...ALDRI i syden...nevvvvvverrrrrr.....

julesanger: maria mena...BING CROSBY...have yourelf a merry little christmas...

alene hjemme musikk...askepottmusikk...chris rea...o helga natt....carola...dizzie tunes musikk....åååå so mykje kos me juuuul <3 noe jeg har glemt karen anna? :)

Røverdatter

29.11.2015 kl.18:41

Så herlig liste! :)

Vi var i Spania i julen et år, og det kunne jeg helt fint gjort igjen. Så utrolig deilig å slippe unna mas og kjas :) Men så er det fint med god gammal norsk julestemning også ;)

Røverdatter

30.11.2015 kl.13:27

SV: Ja, tradisjoner er viktig! Det var sinnsykt rart også, men da ble liksom juletiden året etter litt ekstra fin :)

Jaa, elsker konserter! Spesielt med henne! Herregud, hun er så dyktig! Det har du helt rett i! Beth er så glad i henne, det er så koselig! :)

skriv en liten hilsen

Hei, vakre deg! Jeg er Karen Anna, er tjueen år og kommer fra og bor i Møre og Romsdal. Er kassadame, sinnsykt forelska, veldig ubesluttsom, ganske hyggelig og til tider veldig sjenert. Jeg er glad i potetball, fretex, konserter (!!), latterkramper, kjærlighet, store skjerf og å reise.
Follow

arkiv

linker

design by: renate

hits