Vårruller!

Åh, lørdagen ble akkurat så fin som jeg så for meg. Det var så godt å være ferdig tidlig på jobb, ta en lang dusj, ordne seg, tenne lys og lage mat sammen med kjæresten. Vi snakket og lo til langt på natt, og jeg tenker at det er så fint å ha mennesker som dette i livet sitt. Mennesker man kan slappe så godt av med og som man aldri går tom for samtaleemner med.

I går prøvde jeg jo å lage vårruller for første gang i mitt liv, og det ble sååå bra! Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke har tenkt på å lage det før. Det er jo  godt og  enkelt! Filodeig (vårrull-"papiret") får man ikke tak i her på øya, men en søt kollega av meg var så snill å kjøpe det for meg på en asiatisk butikk da hun var i byen.Det som er så greit er at man kan putte oppi akkurat det man vil ha selv og at man egentlig ikke trenger å følge noen oppskrift. Jeg endte opp med å fylle vårrullene med:

- hodekål
- gulrot
- kjøttdeig av svin
- finhakket chili
- finhakket hvitløkJeg blandet alt i en bolle og puttet litt olivenolje, soyasaus, salt og pepper oppi.Deretter var det bare å legge litt på filodeigen og brette den sammen. Brettingen var veldig enkel, så det var null problem! Får å få papiret til å sitte, er det greit å "lime" det sammen med litt vann. Deretter la jeg dem på et stekebrett og penslet de litt med bittelitt olje (man kan også bruke vann/egg) Jeg stekte dem rundt syv minutter på hver side, på 200 grader! 

Andreas lagde også en liten saus til å dyppe dem i (som dere ser på bildet over) I den brukte han:

- finhakket chili
- finhakket hvitløk
- olivenolje
- soyasaus
- salt
- pepper

Anbefales, for det var veldig godt å ha noe å dyppe den i, for å få enda litt mer smak!

Skal definitiv lage dette igjen!

4 comments

Anneli Aaland

01.11.2015 kl.22:42

mm nam, så godt:) Ha en fin kveld.

ida

02.11.2015 kl.09:41

det så veldig godt ut! planlegger en kjøttfriuke i november, så kanskje vi skal lage vårruller. det er jo så godt!

Ida

02.11.2015 kl.14:48

Så digg! Mine sprakk sist jeg lagde dem, får vel gi det et nytt forsøk! :P

Røverdatter

02.11.2015 kl.19:25

Åh, så digg! Det så supergodt ut! :)

skriv en liten hilsen

Hei, vakre deg! Jeg er Karen Anna, er tjueen år og kommer fra og bor i Møre og Romsdal. Er kassadame, sinnsykt forelska, veldig ubesluttsom, ganske hyggelig og til tider veldig sjenert. Jeg er glad i potetball, fretex, konserter (!!), latterkramper, kjærlighet, store skjerf og å reise.
Follow

arkiv

linker

design by: renate

hits