En liste om det å reise.

Første dag i ferien startet med en god frokost og flyplassprogram på tv'en (har en sær fascinasjon for flyplass-programmer, elsker det) Farget også håret rødt igjen, bare for å freshe opp fargen og for å få bort litt ettervekst. Deilig! Jeg har også gått tur med A, mamma, bestemor og hundene, og spiste tidligere i kveld en heftig statoilburger. Nam! Ettersom jeg er så ufattelig reisegira for øyeblikket, fant jeg ut at å lage en liste om det å reise kunne passe bra. Kopier den gjerne om du vil (men skriv det i kommentarfeltet så jeg kan lese det du har svart!)Hvor reiser du helst?
Det er så mange land jeg har lyst å besøke, så jeg prøver å benytte feriene mine til å oppleve nye steder jeg aldri har vært før. Samtidig har jeg forelsket meg i North Dakota (ettersom jeg har familie der og jeg synes det er så fint og koselig der) og sitter med et evig dilemma hver gang jeg planlegger en reise. Besøke North Dakota og familie igjen eller reise til et nytt sted? Har også forelsket meg i Roma (og generelt Italia, har så lyst å oppleve mer av det landet!), derfor reiste jeg og Andreas dit i fjor, enda jeg hadde vært der på klassetur. Må nok også innrømme at steder med sol og varme er de stedene som som oftest frister mest. Reiser også veldig gjerne til andre steder her i Norge for å besøke gode venner. Og en ting til! Jeg har alltid ønsket at familien min skulle ha en liten, koselig hytte jeg kunne reise til. Det virker så fint å dra på hytteturer med familie eller venner, både om våren eller å sitte inne med en varm kakao om vinteren. Åh!

Nevn tre steder du har lyst å besøke.
Åh, det er så vanskelig å velge, men for øyeblikket (om du ser bort fra Barcelona som jeg reiser til om noen dager) er det nok: England (har vært i England før, men har veldig lyst å oppleve steder som London og Brighton) San Fransisco (!), og så har jeg ganske lyst til Marokko en gang.Sydenferie, turistferie eller møte-venner-og-familie-ferie?
Jeg har tydeligvis lagd en liste med spørsmål som nærmest er umulig å besvare. Dette kommer sånn an på humør og hva man har råd til. Sydenferie er dødsdeilig når man er sliten av jobb og lei av kalde Norge. Da er det godt å ligge på stranda, drikke billige drinker og slappe av på hotell. Ferier hvor man reiser for å besøke venner og familie er jo også kjempefint, ettersom det ofte går litt tid mellom hver gang man får sett disse menneskene. Også er det jo ganske deilig å være gjest i blant! Jeg føler hvertfall jeg slapper bedre av da, enn om det er jeg som er "verten", hihi. Men turistferie må nesten være det jeg foretrekker sånn som ting er nå.

Hvordan reiser du helst?
Tog! Og fly! Tog fordi det er så fint og koselig og om man har med en god bok og fin musikk på ørene så er det en ganske god måte å reise på. Men fly fordi det er kjapt, og fordi jeg av en eller annen grunn elsker flyplasser (sikkert fordi jeg alltid kobler dem til lengre ferier. man får så masse sommerfugler i magen og blir så glad av det) Dessverre har jeg megaflyskrekk og gråter hver gang vi letter fra bakken, så jeg har ganske blandede følelser for det å fly. Det er skikkelig ille. Jeg er liksom en av dem som skriver "jeg er glad i deg"-meldinger før jeg letter og ber til Gud flere ganger i løpet av turen. Heldigvis er det ikke så ille at det stopper meg fra å reise!Hva greier du ikke å reise uten?
Mobilen. Hørepropper. Reisearmbånd (mest på buss/tog/bilturer, ettersom jeg blir sykt lett reisesyk) og rettetanga mi. Neida, jeg hadde greid å droppe rettetanga, men jeg må innrømme at jeg er stygt avhengig av den!

Hvem reiser du helst med?
Andreas. Mamma. Også har jeg fryktelig lyst på en skikkelig venninnetur snart!

Tre ting du synes er ubehagelig med å reise.
Å fly. Å få vondt i nakken av vonde soveposisjoner. Å få vondt i magen når man absolutt ikke har tid til å ha vondt i magen, ehe.Hva var din lengste reise?
Den gangen jeg i tiende klasse reiste på musikktur til Mosambik. Molde -> Oslo -> Paris -> Johannesburg -> Maputo. Hoh! Alle turene til USA har også vært ganske lange, men ettersom jeg ofte reiser via Island går det litt kjappere, heldigvis.

Hva er det beste med å reise?
Det å føle at man virkelig.. lever? Det å plutselig være et helt annet sted i løpet av noen timer er så spennende, vakkert og utrolig kult. Jeg blir så glad når jeg får oppleve nye steder, gjøre/se ting man ikke ser hver dag og rett og slett det at dagene er så forskjellige og annerledes enn hverdagen hjemme. Jeg blir så full av reisesommerfugler i magen at jeg føler jeg holder på å sprekke og gleder meg alltid så lenge i forveien! Og det å ha noe å glede seg til er noe av det fineste, og for meg er det det som gjør at jeg holder ut den (av og til) kjedelige hverdagen.

1 comment

Vilde

17.08.2015 kl.10:16

For en finfin liste! Tror jeg må stjele den i løpet av de neste dagene! :D

skriv en liten hilsen

Hei, vakre deg! Jeg er Karen Anna, er tjueen år og kommer fra og bor i Møre og Romsdal. Er kassadame, sinnsykt forelska, veldig ubesluttsom, ganske hyggelig og til tider veldig sjenert. Jeg er glad i potetball, fretex, konserter (!!), latterkramper, kjærlighet, store skjerf og å reise.
Follow

arkiv

linker

design by: renate

hits