Cheer up, honey.

Holly

hei!! de siste dagene har jeg jobbet litt, feiret lørdagen med grilling og cider hos noen kolleger av meg andreas, sett game of thrones, sett filmer og spist kake. jeg har hatt det fint, og likevel lå jeg for en time siden i fosterstilling i senga og gråt. bare fordi jeg føler meg sliten. sliten av å føle at jeg alltid har så masse å jobbe med når det kommer til meg selv. må stadig holde lange peptalks til meg selv i speilet om at det og det er okei og at jeg er god nok likevel. uten å føle at jeg kommer noen vei. sliten av mitt eget hode, rett og slett. og sliten av at alt skal handle om meg selv. jeg vil så gjerne ha det bedre med meg selv sånn at jeg faktisk greier å tenke mer på andre ting enn alt jeg skulle ha gjort bedre og alt jeg ikke får til. men jeg føler meg allerede bedre, og gleder meg til å snart legge meg for å sove og våkne opp til en ny dag i morgen. her kommer en liste over ting som hjelper om man er lei seg og trenger å muntres opp:

- ring bestevenninna di. snakk med kjæresten din. bli holdt/kysset på. legg deg på gulvet ved siden av hunden din. ring kompisen din på skype. gråt i armkroken til mamma/et annet familiemedlem som står deg nært. det hjelper veldig ofte å snakke om det som er vanskelig med noen du er glad i.

- ta deg en lur. sov en liten time for å la hodet hvile, og kanskje våkner du med en helt annen følelse enn du gjorde tidligere.

- se favorittfilmen din. den som alltid gjør deg glad og i godt humør.

- gå deg en tur. om det så pøsregner - finn frem regnjakka og få deg litt frisk luft, det gjør ofte veldig godt!

- gråt. jeg vil ikke høre mer om at å gråte er en svakhet. for jeg tror at alle trenger å gråte litt i blant. hos meg blir ting hvertfall enda tyngre om jeg går og bærer på en klump i magen. føler jeg for å gråte, så er det gjerne best å få det ut. legg deg i senga og syns synd på deg selv en liten stund. gråt til du ikke gidder å gråte mer, reis deg, vask ansiktet og tenk at ting blir bedre.

- sett på favorittartisten din på full guffe og dans.

- eller bare ligg i senga og hør på den fineste sangen du vet om.

- spis noe godt. lag deg en god middag. spis den sjokoladen som ligger i skuffen og som du omtrent sikler etter.

- se på vines. fordi de er morsomme, får deg til å le og fordi man til og med kan finne fine mennesker der som legger ut vines som skal inspirere/oppmuntre.

- klikk deg inn på youtube. se på koselige vlogs, morsomme videoer og søk etter tips/råd om du føler du trenger det. en gang fant jeg videoer av en ung mann som snakket om angst og det å grue seg til sosiale sammenhenger og som ga råd til hvordan man kan prøve å få det bedre med seg selv. det er lett å tenke på youtube som et sted fult av kattevideoer og lett å glemme at det faktisk finnes mange forskjellige videoer der, blant annet videoer som kan hjelpe oss og "trøste" oss.

- skriv en liste over ting du er flink til/ting du liker med deg selv.

- skriv en liste over hva som gjør deg glad og lykkelig.

- skriv en liste over ting du gleder deg til.

- åpne spotify og let etter nye artister. 

- besøk besteforeldrene dine. ligg på sofaen og få mat av bestemor som konstant spør om man er sulten og slapp av til den deilige stillheten og lyden av bestefar som ser på fotball i bakgrunnen.

- les en bok. det får hvertfall meg på andre tanker og gjør meg glad.

- skriv en haug av teite, klisjéfylte og fine quotes i dagboka di.

- se dum søppeltv. det er så lettfordøyelig og gjør det lett å koble av litt.

- be mamma lage hjemmelaget pizza og se gilmore girls.


ting blir bedre. take care ♥

3 comments

Sofie

02.06.2015 kl.19:14

Sånne dager der alt føles kjipt er ikke gøy. Håper du ikke får altfor mange av dem i fremtiden! Å sove og å gråte hjelper i massevis! Vine også, det er jo så mye gøy der :)

03.06.2015 kl.20:39

Kjære Karen Anna. Bruker ikke å kommentere blogger, og heller ikke skrive på bokmål med mindre jeg må, men dette ville bare hørt teit ut på gossisk. I perioder hvor du føler at du ikke får til, eller skulle gjort noe bedre tror jeg du trenger en liten påminning på hvor mye du har fått til opp gjennom årene, og hvor mye du har å være stolt over.

Så kanskje jeg kan gi den påminningen:

- Du har deltatt flere ganger på UKM, og fortryllet mennesker med den fine sangstemmen din.

- Du har også kommet videre flere ganger på UKM!

- Du kan både spille litt fiolin og piano.

- Du husker det kanskje ikke, men du var nest-leder i vår lille vennegruppe i 2-3. klassen, ettersom lederen mente på at vi trengte en leder.

- Du tørte å skille deg ut på barneskolen, da det var ich liebe tokio hotel-fasen. Den personlige (og kule!) stilen du hadde på den tiden var nok beundringsverdig for de fleste.

- Du ga det som etter min mening er en finere versjon enn originalen da du sang Scarborough Fair under Kauk på ungdomsskolen, og senere en gang på Aukradagen hvis jeg ikke husker feil.

- Du har vist stor omsorg og ikke vært redd for å forsvare de som trenger å forsvares.

- Du kom deg gjennom ungdomsskolen.

- Du tok det store valget med å flytte fra øya som 16-åring for å bo 3 år på internat hvor du ikke kjente noen. Der mestret du eksamener, prøver, krangler, vennskap og kjærlighet.

- Du reiste alene til Amerika og tilbake igjen!

- Du begynte på folkehøgskole i Oslo og tok valget med å flytte hjem igjen, hvor du møtte Andreas, som det virker som du er veldig lykkelig sammen med <3

Alt dette og mye mer til, har du fått til, og det er derfor jeg har stor tro på at du kommer til å klare det du vil her i livet. Håper denne bokmålske kommentaren får deg til å smile litt ekstra i kveld.

Så gjennom en gammel venns øyne: Cheer up honey, du er mer enn god nok!

05.06.2015 kl.00:07

Du er mye mer enn bra nok, du er unik. Er så lett å bli glad i deg, nettopp fordi du er den du er.

Hadde du sett deg selv som jeg ser deg, hadde du visst hvor spesiell du er.

Ei fantastisk jente med et nydelig smil som alltid står på!

Glad i deg, solstråla mi ;) ♥

skriv en liten hilsen

Hei, vakre deg! Jeg er Karen Anna, er tjueen år og kommer fra og bor i Møre og Romsdal. Er kassadame, sinnsykt forelska, veldig ubesluttsom, ganske hyggelig og til tider veldig sjenert. Jeg er glad i potetball, fretex, konserter (!!), latterkramper, kjærlighet, store skjerf og å reise.
Follow

arkiv

linker

design by: renate

hits